Пропонуємо вам приготувати оригінальне і смачне блюдо – кабачки в духовці з сиром. Воно виходить неймовірно ніжним і неодмінно прикрасить ваш стіл.
Запіканка з кабачків з сиром
Інгредієнти: рис – 160 г; олія оливкова – 1 ст. ложка; кабачок – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; яйце – 6 шт.; сир твердий – 100 г; спеції. Приготування Отже, духова шафа заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Форму промазуємо маслом. Рис промиваємо, заливаємо фільтрованою водою, доводимо до кипіння і проварюємо під кришкою 10 хвилин. Цим часом розігріваємо в сковороді оливкове масло й обсмажуємо в ньому до м'якості дрібно нарізану цибульку. Кабачки обробляємо і натираємо на крупній терочке. Змішуємо їх з цибулею, вареним рисом, вбиваємо яйця і додаємо тертий сир. Підсолюємо, перчимо масу за смаком і викладаємо в підготовлену форму. Присипаємо зверху залишилися сиром і запікаємо приблизно 45 хвилин до рум'яної скоринки.
Кабачки, запечені з сиром і часником
Інгредієнти: кабачок – 4 шт.; часник – 1 зубчик; сир – 120 г; сметана – 180 мл; спеції. Приготування Для приготування запечених кабачків з сиром готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього овочі промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Подрібнюємо сир на тертці, додаємо сметану, видавлюємо часничок і приправляємо до смаку сіллю. Деко застеляємо папером, промазуємо кабачки з усіх боків сметаною сумішшю, посипаємо сиром і запікаємо в духовці. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню.
Закуска з кабачків з помідорами і сиром
Інгредієнти: кабачки – 500 г; помідор – 500 г; сир – 100 г; часник – 2 зубчик; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції; петрушка – за смаком. Приготування Кабачки, стиглі помідори і петрушку промиваємо й обсушуємо. Потім зрізаємо з кабачком
шкірку, відрізаємо кінчики і шаткуємо овочі тонкими кружками, товщиною 1 сантиметр. Помідори розрізаємо кільцями, зелень петрушки дрібно кришимо. Кільця кабачків обсмажуємо кілька хвилин на рослинній олії на розпеченій сковороді. Духовку заздалегідь включаємо і прогріваємо до 180 градусів. Деко покриваємо папером, викладаємо кружечки кабачків, зверху накриваємо скибочкою помідора, видавлюємо часник і зверху кладемо шматочок сиру. Відправляємо кабачки з помідорами і сиром в духовку і запікаємо хвилин 20. Готову закуску прикрашаємо свіжою рубаною петрушкою і подаємо.