Вернуться назад Распечатать

Кабачки в духовці з сиром

Кабачки в духовці з сиром
Пропонуємо вам приготувати оригінальне і смачне блюдо – кабачки в духовці з сиром. Воно виходить неймовірно ніжним і неодмінно прикрасить ваш стіл.

Запіканка з кабачків з сиром


Інгредієнти:

  • рис – 160 г;

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • кабачок – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яйце – 6 шт.;

  • сир твердий – 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, духова шафа заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Форму промазуємо маслом. Рис промиваємо, заливаємо фільтрованою водою, доводимо до кипіння і проварюємо під кришкою 10 хвилин. Цим часом розігріваємо в сковороді оливкове масло й обсмажуємо в ньому до м'якості дрібно нарізану цибульку. Кабачки обробляємо і натираємо на крупній терочке. Змішуємо їх з цибулею, вареним рисом, вбиваємо яйця і додаємо тертий сир. Підсолюємо, перчимо масу за смаком і викладаємо в підготовлену форму. Присипаємо зверху залишилися сиром і запікаємо приблизно 45 хвилин до рум'яної скоринки.

    Кабачки, запечені з сиром і часником


    Інгредієнти:

  • кабачок – 4 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • сир – 120 г;

  • сметана – 180 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування запечених кабачків з сиром готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього овочі промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Подрібнюємо сир на тертці, додаємо сметану, видавлюємо часничок і приправляємо до смаку сіллю. Деко застеляємо папером, промазуємо кабачки з усіх боків сметаною сумішшю, посипаємо сиром і запікаємо в духовці. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню.

    Закуска з кабачків з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • кабачки – 500 г;

  • помідор – 500 г;

  • сир – 100 г;

  • часник – 2 зубчик;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • петрушка – за смаком.


  • Приготування
    Кабачки, стиглі помідори і петрушку промиваємо й обсушуємо. Потім зрізаємо з кабачком
    Кабачки в духовці з сиром
    шкірку, відрізаємо кінчики і шаткуємо овочі тонкими кружками, товщиною 1 сантиметр. Помідори розрізаємо кільцями, зелень петрушки дрібно кришимо. Кільця кабачків обсмажуємо кілька хвилин на рослинній олії на розпеченій сковороді. Духовку заздалегідь включаємо і прогріваємо до 180 градусів. Деко покриваємо папером, викладаємо кружечки кабачків, зверху накриваємо скибочкою помідора, видавлюємо часник і зверху кладемо шматочок сиру. Відправляємо кабачки з помідорами і сиром в духовку і запікаємо хвилин 20. Готову закуску прикрашаємо свіжою рубаною петрушкою і подаємо.