Вернуться назад Распечатать

Кабачки з часником

Кабачки з часником
Дме часнику і кабачків – одне з головних смакових поєднань літа, про який, ймовірно, знає кожен. У рецептах далі ми поділимося з вами новими варіаціями давно знайомої смакової композиції.

Як посмажити кабачки з часником на сковороді?


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 55 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сухі італійські трави - 1 ч. ложка;

  • сік лимона;

  • кабачки - 2 шт.;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Розітріть часник з сіллю в пасту і змішайте її з олією, травами і лимонним соком. Змастіть збитим маслом кожен шматочок кабачка, а потім обсмажте їх по парі хвилин з кожного боку.

    Кабачки в клярі з часником


    Інгредієнти:

  • борошно - 40 г;

  • пиво - 60 мл;

  • сушений часник, цибуля, паприка - 1/2 ч. ложці;

  • розпушувач - 5 г;

  • кабачок - 1 шт.


  • Приготування
    Нарізує кубиками кабачок, ретельно обсушуємо його. Змішуємо борошно зі спеціями і розпушувачем, вливаємо пиво і збиваємо однорідний кляр. Занурюємо скибочки кабачка в кляр і даємо надлишків стекти, після чого занурюємо їх у розігріте масло. Як тільки кабачки з часником підрум'яняться, страву можна пробувати.

    Закуска з кабачків з помідорами і часником


    Інгредієнти:

  • кабачок;

  • м'який сир - 60 г;

  • майонез - 5 ст. ложок;

  • часник - 2 зубки;

  • томат - 1 шт.


  • Приготування
    Кабачки наріжте тонкими смужками і обсмажте кожну з них на грилі. Змішайте часник з майонезом і сиром, додайте в суміш дрібно нарізані томати. Викладіть ложку сирної маси на один з країв кабачкової стрічки і поверніть її рулетом. Кабачки з часником і майонезом можуть подаватися як теплими, так і охолодженими.

    Оладки з кабачків з сиром і часником


    Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;

  • сир - 45 г;

  • тертий кабачок - 2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • пір'я зеленої цибулі - 2 шт.


  • Приготування
    Тертий кабачок посоліть і залиште на 7 хвилин, а після цього відіжміть зайву вологу. Змішати кабачки з яйцем і сиром, додайте борошно і зелень. Обсмажуйте порції суміші на розігрітій олії до рум'янцю.

    Кабачки тушковані з помідорами і часником

    Кабачки з часником

    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 40 г;

  • кабачок - 2 шт.;

  • помідори - 5 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • печериці - 120 г;

  • овочевий бульйон - 400 мл;

  • сушений базилік - 1 ч. ложка;

  • тертий пармезан - для подачі.


  • Приготування
    Довільно наріжте гриби з овочами і припустіть їх на розігрітій олії, поки волога з грибів не випарується. Залийте вміст сковороди бульйоном, посипте базиліком, додайте часник і тушкуйте півгодини на середньому вогні. Подавайте, посипавши щіпка тертого пармезану.