Дме часнику і кабачків – одне з головних смакових поєднань літа, про який, ймовірно, знає кожен. У рецептах далі ми поділимося з вами новими варіаціями давно знайомої смакової композиції.
Як посмажити кабачки з часником на сковороді?
Інгредієнти: вершкове масло - 55 г; часникові зубки - 3 шт.; сухі італійські трави - 1 ч. ложка; сік лимона; кабачки - 2 шт.; зелень петрушки. Приготування Розітріть часник з сіллю в пасту і змішайте її з олією, травами і лимонним соком. Змастіть збитим маслом кожен шматочок кабачка, а потім обсмажте їх по парі хвилин з кожного боку.
Кабачки в клярі з часником
Інгредієнти: борошно - 40 г; пиво - 60 мл; сушений часник, цибуля, паприка - 1/2 ч. ложці; розпушувач - 5 г; кабачок - 1 шт. Приготування Нарізує кубиками кабачок, ретельно обсушуємо його. Змішуємо борошно зі спеціями і розпушувачем, вливаємо пиво і збиваємо однорідний кляр. Занурюємо скибочки кабачка в кляр і даємо надлишків стекти, після чого занурюємо їх у розігріте масло. Як тільки кабачки з часником підрум'яняться, страву можна пробувати.
Закуска з кабачків з помідорами і часником
Інгредієнти: кабачок; м'який сир - 60 г; майонез - 5 ст. ложок; часник - 2 зубки; томат - 1 шт. Приготування Кабачки наріжте тонкими смужками і обсмажте кожну з них на грилі. Змішайте часник з майонезом і сиром, додайте в суміш дрібно нарізані томати. Викладіть ложку сирної маси на один з країв кабачкової стрічки і поверніть її рулетом. Кабачки з часником і майонезом можуть подаватися як теплими, так і охолодженими.
Оладки з кабачків з сиром і часником
Інгредієнти: борошно - 120 г; сир - 45 г; тертий кабачок - 2 ст.; яйце - 1 шт.; пір'я зеленої цибулі - 2 шт. Приготування Тертий кабачок посоліть і залиште на 7 хвилин, а після цього відіжміть зайву вологу. Змішати кабачки з яйцем і сиром, додайте борошно і зелень. Обсмажуйте порції суміші на розігрітій олії до рум'янцю.
Кабачки тушковані з помідорами і часником
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 40 г; кабачок - 2 шт.; помідори - 5 шт.; часник - 3 зубки; печериці - 120 г; овочевий бульйон - 400 мл; сушений базилік - 1 ч. ложка; тертий пармезан - для подачі. Приготування Довільно наріжте гриби з овочами і припустіть їх на розігрітій олії, поки волога з грибів не випарується. Залийте вміст сковороди бульйоном, посипте базиліком, додайте часник і тушкуйте півгодини на середньому вогні. Подавайте, посипавши щіпка тертого пармезану.