Вернуться назад Распечатать

Тушковані баклажани з помідорами

Тушковані баклажани з помідорами
Просте в приготуванні, корисне і поживне і смачне блюдо з тушкованих баклажанів з помідорами чудово підійде до вашого столу протягом усього року. Структура цих овочів така, що при термічній обробці страва виходить дуже соковитим і ароматним, яке можна вживати як в гарячому, так і холодному вигляді. Тушковані баклажани з помідорами прекрасно поєднуються один з одним і створюють самостійну, поживне і смачне блюдо, а також доповнюють смак м'яса, риби, грибів і навіть картоплі.
Для досягнення додаткових смакових якостей гасити баклажани з помідорами можна додаючи інші овочі, наприклад, кабачки, а присутність часнику зробить страву більш ароматним.
Як правильно гасити баклажани з помідорами, розповідаємо далі.

Тушковані баклажани з кабачками, помідорами і часником


Інгредієнти:

  • баклажани середнього розміру – 2 шт.;

  • кабачки середнього розміру – 1 шт.;

  • помідори середнього розміру – 3 шт.;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • морква – 100 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • чорний мелений перець;

  • сіль;

  • базилік і петрушка.


  • Приготування
    Очищений цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі п'ять хвилин. Потім додаємо очищену і нарізану соломкою моркву, а ще через п'ять хвилин нарізані кубиками помідори і болгарський перець. Окремо обсмажуємо спочатку нарізаний кубиками баклажан, а потім кабачок і додаємо до решти овочів, тушкуємо п'ять хвилин, додаємо подрібнений часник, нарубану зелень і знімаємо з вогню.

    Тушковані баклажани з помідорами і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 650 г;

  • печериці – 350 г;

  • помідори – 250 г;

  • болгарський перець – 100 г;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • морква – 150 г;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • суміш мелених перців;

  • сіль;
  • Тушковані баклажани з помідорами

  • свіжа зелень .

    Приготування
    У чашу мультиварки з рослинним маслом обсмажуємо в режимі «Випічка» або «Смаження» нарізану півкільцями цибулю до прозорості, потім додаємо моркву і смажимо ще десять хвилин. Тепер закладаємо до обжарке нарізаний соломкою болгарський перець, маленькі печериці цілком, а великі порізали на кілька частин, нарізані великими кубиками баклажани і часточки помідорів. Потім овочі, солимо, перчимо, акуратно перемішуємо і готуємо в режимі «Гасіння» тридцять хвилин.
    При подачі посипаємо рубаною зеленню.