Кабачок – це той овоч, який, як правило, завжди буває урожай. Їх завжди багато, тому в сезон часто доводиться придумувати різні рецепти з їх використанням. Але, на щастя, це зовсім не складно, так як даний продукт чудово поєднується з іншими овочами. Нижче вас чекають рецепти смажених кабачків з часником і помідорами.
Рецепт смажених кабачків з часником і помідорами
Інгредієнти: кабачки молоді – 4 шт.; помідори великі – 4 шт.; борошно пшеничне – 50 г; сир твердий – 220 г; майонез 67% жирності – 40 г; часник – 4 зубчики; олія рослинна; сіль. Приготування Вимиті кабачки ріжемо кружальцями. Якщо вони молоденькі і з тонкою шкіркою, то її можна не зчищати, якщо ж шкіра вже грубувата, то її краще очистити. Кабачки паніруємо в борошні, додаємо сіль і з двох сторін смажимо до рум'яності. Помідори ріжемо тоненькими кружальцями. Сир з часником трьом на маленькій тертці. Додаємо майонез і перемішуємо. Смажені кабачки промазуємо сирною масою і зверху кладемо скибочку помідора.
Кабачки смажені з часником і помідорами кубиками
Інгредієнти: кабачки молоденькі – 3 шт.; помідори – 3 шт.; часник – 4 зубчики; петрушка – 1 пучок; олія рослинна; сіль; перець. Приготування Вимиті кабачки ріжемо кружальцями завтовшки 12 мм Більше товсто нарізати не потрібно, інакше серединка не прожариться. Розміщуємо їх на сковороду і смажимо одну сторону до рум'яності, а потім перевертаємо і смажимо з другої сторони. Розміщуємо їх на блюдо одним шаром і залишаємо остигати. Помідори ріжемо кубиками, петрушку дрібненько рубаємо. Часник чистимо, натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Остиглі кабачки ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо за смаком і акуратно перемішуємо. Прикрашаємо зверху зеленню. Подавати такий салат найкраще охолодженим.
Як смажити кабачки з часником і помідорами?
Інгредієнти: кабачки середнього розміру – 3 шт.; перець солодкий – 1 шт.; помідор – 1 шт.; цибуля дрібний – 1 шт.; олія оливкова – 40 мл; часник – 4 зубчики; петрушка, кріп – 40 г; сіль; перець. Приготування Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо на оливковій олії хвилин 5. Перець ріжемо смужками, помідори – кубиками, додаємо їх до цибулі і обсмажуємо хвилини 3. Кабачки також ріжемо кубиками, обвалюємо їх у борошні, відправляємо на сковороду до інших овочів і обсмажуємо ще хвилин 3 на вогні трохи більше середнього. Потім накриваємо сковороду кришкою, готуємо ще хвилин 15 але при цьому вогонь зменшуємо. Зелень петрушки і часник дрібно рубаємо і посипаємо ними готові овочі.