Після горезвісних оладок, овочеве рагу з кабачками є одним з найпопулярніших літніх страв. Ми візьмемо за основу перевірені рецепти тушкованих кабачків з помідорами і довершим їх на свій лад різноманітними добавками з овочів і трав, що банальну овочеве рагу знову стане сімейним фаворитом.
Кабачки тушковані з помідорами і часником
Інгредієнти: великий кабачок - 1 шт.; часникові зубки - 3 шт.; гілочка свіжого чебрецю; томати - 670 г; фіолетовий цибулю - 110 г; ковбаса - 130 г; томатний соус - 240 мл; копчена паприка - 1 ч. ложка; оливкова олія - 15 мл Приготування Розігрів трохи олії в жаровні, використовуємо його для пасерування нарізаного фіолетового лука. До цибулевої засмажки додаємо подрібнений часник і листочки чебрецю, а через пару хвилин кладемо нарізані сосиски. Коли останні придбають характерний золотистий відлив, заливаємо вміст посуду томатним соусом і чекаємо його закипання. Викладаємо кабачки і помідори, додаємо паприку для аромату і тушкуємо все ще 15-17 хвилин.
Кабачки тушковані з помідорами можна зробити і в мультиварці, для цього насамперед обсмажте овочі на «Випікання», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на півгодини.
Тушковані кабачки з грибами і помідорами
Інгредієнти: кукурудза - 4 качана; вершкове масло - 45 мл; цибуля ріпчаста - 90 г; морква - 120 г; стебло селери - 1 шт.; кабачок - 320 г; печериці - 270 г; томати - 800 г; листя орегано - 1 /4 ст. Приготування Зрізаємо кукурудзяні зерна, а качани виварюємо півгодини. На вершковому маслі моркву пасеруємо з нарізаними стеблами селери і цибулею. До засмажки додаємо кабачок, гриби і тушкуємо все ще пару-трійку хвилин. Заливаємо овочі склянкою відвару з кукурудзяних качанів, додаємо томати і кукурудзяні зерна. Через 7 хвилин додаємо нарізану орегано і подаємо.
Кабачки тушковані з перцем і помідорами
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 75 г; оливкова олія - 60 мл; часникові зубки - 8 шт.; мелений коріандру - 2 ч. ложки; томати свіжі - 12 кг; баклажани - 320; кабачки - 290; солодкий перець - 420 г; листя лавра - 4 шт. Приготування Перед тим, як приготувати тушковані кабачки з помідорами, всі овочі сполосніть, очистіть і наріжте кубиками однакового розміру. Кубики кабачки і баклажани посоліть і залиште на півгодини, а потім промийте.
У розігрітому маслі спасеруйте цибулю, коріандр і часникові зубки. Додайте підготовлені овочі і лавр, зменшіть вогонь і готуйте тушковані кабачки з помідорами півгодини. Соку від овочів має бути достатньо, але, якщо вам здається, що рідини замало, влийте трохи овочевого бульйону або простої води.