Сосиски в тісті – економічне і досить смачна страва. Тісто для них можна використовувати будь: листкове або дріжджове. Сьогодні ми розповімо вам декілька цікавих рецептів приготування сосисок у тісті, а ви виберіть більш підходящий.
Простий рецепт сосисок у тісті
Інгредієнти: цукор – 1 ст. ложка; сосиски – 12 шт.; молоко – 250 мл; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 50 г; борошно – 500 г; сухі дріжджі – 10 р. Приготування У 10 мілілітрах теплого молока розчиняємо дріжджі, додаємо трохи цукру і залишаємо підходити на 10 хвилин. Яйце збиваємо з рештою цукровим піском, вливаємо опару, молоко і кладемо шматочок вершкового масла. Все ретельно перемішуємо, підсипаємо борошно і замішуємо тісто. Після цього поділяємо його на 12 частин і скачуємо колобки. Далі формуємо з кожної кульки джгутик і за допомогою качалки розплющуємо його. Як загорнути сосиску в тісто? Тут немає нічого складного: кожну сосиску обертаємо акуратно по спіралі в тісто і викладаємо на папір, промазану рослинним маслом. Жовток змішати з ложкою води і змащуємо сумішшю сосиски. Даємо їм постояти хвилин 15 а потім випікаємо при температурі 180°С 30 хвилин.
Рецепт сосисок в листковому тісті з картоплею
Інгредієнти: листкове готове тісто – 1 упаковка; картопляне пюре – 500 г; сосиски – 500 г; твердий сир – 100 г; бринза – 100 г; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Тісто розморожуємо, а картопляне пюре перемішуємо з тертою бринзою і рослинним маслом. Сосиски розрізаємо вздовж навпіл. Стіл припорашиваем борошном, розкачуємо тісто і нарізаємо на прямоугольнички. З одного краю робимо горизонтальні надрізи, а на іншу викладаємо картопляне пюре, сосиску і посипаємо тертим сиром. Накриваємо прорізаної частиною тіста, заліплюємо краю і викладаємо на деко. Запікаємо півгодини в розігрітій духовці, встановивши температуру на 200°С.
Сосиски в тісті в мультиварці
Інгредієнти: масло рослинне – 1 ст. ложка; тісто листкове – 350 г; сосиски – 6 шт. Приготування Для приготування сосисок у тісті чашу мультиварки промазуємо маслом. Листкове тісто нарізаємо смужками і щільно загортаємо сосиски. Викладаємо заготовки в підготовлену ємність, виставляємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо 45 хвилин. Через 20 хвилин перевертаємо сосиски на іншу сторону і чекаємо звукового сигналу.
Сосиски в картопляному тісті
Інгредієнти: картопля – 4 шт.; сосиски – 6 шт; яйце – 2 шт.; борошно – 3 ст. ложки; масло вершкове – 50 г; спеції. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо до м'якості і розминаємо в пюре. Додаємо яйце, додаємо сіль за смаком і ретельно перемішуємо. Потім в картопляну суміш поступово додаємо борошно і вимішуємо тісто. Розкачуємо його в коржик і вирізаємо склянкою кола. Кожну сосиску загортаємо в картопляне тісто і викладаємо у форму. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо яйце, збиваємо і обмазуємо сосиски в тісті без дріжджів отриманою сумішшю. Прогріваємо Духовку до 180°С і випікаємо блюдо 15 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.
Сосиски в тісті на паличці
Інгредієнти: кукурудзяне борошно – 2 ст.; вода – 15 склянки; кефір – 15 ст.; сосиски – 1 кг; цукор – 1 ст. ложка; сода – 1 ч. ложка. Приготування Для приготування тіста змішати до однорідного стану борошно з водою. Окремо гасимо в кефірі соду, і акуратно доливаємо її до тесту. Розбиваємо сюди ж яйце, додаємо сіль і цукор. Все ретельно перемішати. Сосиску нанизуємо на дерев'яну паличку і повністю занурюємо в тісто. Смажимо у фритюрниці до появи апетитною скоринки.