Вернуться назад Распечатать

Сосиски в тесті на сковороді

Сосиски в тісті на сковороді
Посмажити сосиски на сковороді можна лише в рідкому тісті, подобі кляру, яке на виході виходить хрустким зовні, повітряним всередині і рівномірно готується, чого неможливо домогтися взявши за основу рецепт сосисок в листковому тісті або дріжджовому. Плюсів у такому приготуванні багато не тільки тому, що це смачно, але і тому, що вам більше не доведеться перейматися питанням - як загорнути сосиску в тісто, залишиться лише вмочувати, вмочати і ще раз мочати. Давайте приступати.

Смажені сосиски в тісті – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 180 г;

  • борошно кукурудзяне - 140 г;

  • цукор - 30 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 250 мл;

  • сода - 4 г;

  • мускатний горіх - 2 г;

  • сосиски;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Просійте обидва види борошна і з'єднайте їх з хорошою пучкою солі, мускатним горіхом і содою. Збийте молоко з яйцем і цукром, а після з'єднайте дві підготовлені суміші і замісіть густе тісто.
    Розігріваємо в сковороді кількість масла достатня для того, щоб повністю покрити сосиску.
    Очищені від оболонки сосиски спершу обвалюємо в борошні, щоб кляр краще прилипав, а потім занурюємо в тісто і даємо надлишків стекти. Моментально занурюємо заготовки в гаряче масло і чекаємо. Приготування сосисок у тісті буде завершено тоді, коли тісто стане золотистим.

    Смажені сосиски в тісті на кефірі


    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 1 л;

  • борошно пшеничне - 320 г;

  • цукор - 40 г;

  • розпушувач - 6 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • кефір - 250 мл;

  • сосиски - 8 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як посмажити сосиски в тісті, поставте каструльку з маслом на середній вогонь і залиште його розігріватися. До тих пір, поки масло дійде до потрібної температури, ми встигнемо зробити кляр.
    Для кляру збиваємо кефір з яйцем, додаємо борошно з розпушувачем, трохи цукру і солі. Переливаємо кляр у високу склянку чи банку. Сосиски нанизуємо на шпажки, щоб їх зручніше було занурювати в суміш і перевертати під час обсмажування. Занурюємо сосиску в кляр так, щоб покрити її з усіх сторін, надлишків даємо стекти і моментально поміщаємо її в киплячу олію. 3-5 хвилин буде достатньо для того, щоб сосиски були готові, після, їх можна подавати з улюбленим соусом.

    Смачні сосиски в тісті


    Якщо на приготування кляра немає часу або ж ви далекі від майстерності цієї справи, візьміть за основу лаваш або тортилью і зробіть улюблену закуску за лічені секунди.
    Інгредієнти:

  • лист лаваша;

  • твердий сир - 130 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • сосиски;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Розріжте сосиски навпіл, а лаваш – великими квадратами. Натріть твердий сир і, за бажанням, змішайте його з такою кількістю гострого перцю, яким забажаєте (тільки насіння з нього попередньо видаліть). Викладіть сосиску на один з країв лаваша, поруч насипте тертого сиру і поверніть лаваш в рулет, не забувши підвернути верхні і нижні краї, щоб плавящийся сир не витік. Для надійності зафіксуйте всі зубочисткою і обсмажте на розігрітій олії.

    Сосиски в пивному тісті у фритюрі


    Інгредієнти:

  • борошно - 320 г;

  • цукор - 30 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 60 мл;

  • пиво - 240 мл;

  • сосиски;

  • рослинне масло.
  • Сосиски в тісті на сковороді


    Приготування
    Поставте масло розігріватися на середньому вогні.
    Просіяне борошно і розпушувач, додайте до суміші цукор та дрібку солі. Збийте яйце з молоком і додайте борошняну основу. Тепер, коли ви отримали густе і комковатое тісто, начиніть вливати до нього пиво, постійно помішуючи. Коли кляр для сосисок у тісті стане однорідним – настав час занурювати в нього самі сосиски, попередньо розміщені на шпажках для зручності.
    Обсмажування в маслі займе пару хвилин з кожної зі сторін, після чого слід обов'язково подавати закуску в компанії келиха пива.