Посмажити сосиски на сковороді можна лише в рідкому тісті, подобі кляру, яке на виході виходить хрустким зовні, повітряним всередині і рівномірно готується, чого неможливо домогтися взявши за основу рецепт сосисок в листковому тісті або дріжджовому. Плюсів у такому приготуванні багато не тільки тому, що це смачно, але і тому, що вам більше не доведеться перейматися питанням - як загорнути сосиску в тісто, залишиться лише вмочувати, вмочати і ще раз мочати. Давайте приступати.
Смажені сосиски в тісті – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне - 180 г; борошно кукурудзяне - 140 г; цукор - 30 г; яйце - 1 шт.; молоко - 250 мл; сода - 4 г; мускатний горіх - 2 г; сосиски; олія для смаження. Приготування Просійте обидва види борошна і з'єднайте їх з хорошою пучкою солі, мускатним горіхом і содою. Збийте молоко з яйцем і цукром, а після з'єднайте дві підготовлені суміші і замісіть густе тісто.
Розігріваємо в сковороді кількість масла достатня для того, щоб повністю покрити сосиску.
Очищені від оболонки сосиски спершу обвалюємо в борошні, щоб кляр краще прилипав, а потім занурюємо в тісто і даємо надлишків стекти. Моментально занурюємо заготовки в гаряче масло і чекаємо. Приготування сосисок у тісті буде завершено тоді, коли тісто стане золотистим.
Смажені сосиски в тісті на кефірі
Інгредієнти: рослинна олія - 1 л; борошно пшеничне - 320 г; цукор - 40 г; розпушувач - 6 г; яйце - 1 шт.; кефір - 250 мл; сосиски - 8 шт. Приготування Перед тим, як посмажити сосиски в тісті, поставте каструльку з маслом на середній вогонь і залиште його розігріватися. До тих пір, поки масло дійде до потрібної температури, ми встигнемо зробити кляр.
Для кляру збиваємо кефір з яйцем, додаємо борошно з розпушувачем, трохи цукру і солі. Переливаємо кляр у високу склянку чи банку. Сосиски нанизуємо на шпажки, щоб їх зручніше було занурювати в суміш і перевертати під час обсмажування. Занурюємо сосиску в кляр так, щоб покрити її з усіх сторін, надлишків даємо стекти і моментально поміщаємо її в киплячу олію. 3-5 хвилин буде достатньо для того, щоб сосиски були готові, після, їх можна подавати з улюбленим соусом.
Смачні сосиски в тісті
Якщо на приготування кляра немає часу або ж ви далекі від майстерності цієї справи, візьміть за основу лаваш або тортилью і зробіть улюблену закуску за лічені секунди.
Інгредієнти: лист лаваша; твердий сир - 130 г; гострий перець - за смаком; сосиски; олія для смаження. Приготування Розріжте сосиски навпіл, а лаваш – великими квадратами. Натріть твердий сир і, за бажанням, змішайте його з такою кількістю гострого перцю, яким забажаєте (тільки насіння з нього попередньо видаліть). Викладіть сосиску на один з країв лаваша, поруч насипте тертого сиру і поверніть лаваш в рулет, не забувши підвернути верхні і нижні краї, щоб плавящийся сир не витік. Для надійності зафіксуйте всі зубочисткою і обсмажте на розігрітій олії.
Сосиски в пивному тісті у фритюрі
Інгредієнти: борошно - 320 г; цукор - 30 г; розпушувач - 5 г; яйце - 1 шт.; молоко - 60 мл; пиво - 240 мл; сосиски; рослинне масло. Приготування Поставте масло розігріватися на середньому вогні.
Просіяне борошно і розпушувач, додайте до суміші цукор та дрібку солі. Збийте яйце з молоком і додайте борошняну основу. Тепер, коли ви отримали густе і комковатое тісто, начиніть вливати до нього пиво, постійно помішуючи. Коли кляр для сосисок у тісті стане однорідним – настав час занурювати в нього самі сосиски, попередньо розміщені на шпажках для зручності.
Обсмажування в маслі займе пару хвилин з кожної зі сторін, після чого слід обов'язково подавати закуску в компанії келиха пива.