Складно уявити, що якісь чверть століття тому, в наших краях про крабових паличках не чули навіть. Зараз вони практично завжди присутні на святкових столах, адже з них виходять відмінні салати і закуски. Як приготувати фаршировані крабові палички, читайте нижче.
Фаршировані крабові палички в кляре
Інгредієнти: сир твердий – 140 г; майонез 67%-ної жирності – 90 г; часник – 2 зубчики; крабові палички – 500 г; зелень; мука – 4 ст. ложки; сода харчова – 1 щіпка; яйце куряче сире – 1 шт.; рослинна олія для фритюру. Приготування Сир натираємо на маленькій терочке додаємо до нього майонез, подрібнений часник і перемішуємо. Начинка виходить досить густий, так і повинно бути. За смаком додаємо подрібнену зелень. Тепер крабові палички розгортаємо. Якщо вони були заморожені, то важливо повністю їх розморозити і тільки потім приступати до приготування. Отриманий лист промазуємо начинкою і знову звертаємо. Готуємо кляр: розбиваємо яйце і гарненько збиваємо його віночком, додаємо борошно, соду і перемішуємо. Кожну нафаршировану паличку макаємо в кляр і опускаємо в киплячу олію. Для смаження краще використовувати нешироку і глибоку посуд. Обсмажуємо крабові палички в кляре на невеликому вогні. Як тільки вони придбають золотистий колір, виймаємо шумівкою їх і викладаємо на серветки, щоб вони увібрали залишки масла.
Крабові палички, фаршировані печінкою тріски
Інгредієнти: крабові палички – 500 г; яйця - 3 шт.; печінка тріски – 1 банку; зелена цибуля; сіль, перець. Приготування Крабові палички попередньо розморожуємо, а потім акуратно розгортаємо, щоб не пошкодити поверхню. Печінка тріски розминаємо виделкою до однорідності. Яйця варимо і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо зелений лук. Змішуємо яйця з печінкою і зеленою цибулею. Якщо маса виходить сухуватою, вливаємо трохи масла з печінки тріски. По внутрішньому краю розгорнутої крабовою палички розподіляємо приблизно 1 десертну ложку начинки і знову звертаємо. Крабові палички, фаршировані печінкою тріски, готові!
Крабові палички, фаршировані креветками та грибами
Інгредієнти: розморожені крабові палички – 300 г; сирі печериці – 170 г; твердий сир – 160 г; цибуля ріпчаста – 70 г; очищені варені креветки – 120 г; майонез – 2-3 ст. ложки; зварені круто курячі яйця – 2 шт.; зелень. Приготування Печериці обсмажуємо разом з цибулею. Яйця, сир тремо на тертці і відправляємо на сковороду з грибами. Туди ж додаємо креветки, подрібнену зелень і майонез. Перемішуємо і залишаємо на теплій сковороді, щоб начинка за рахунок розплавленого сиру перетворилася в однорідну пластичну масу. Теплу начинку наносимо на поверхню розгорнутої крабовою палички і назад звертаємо. Ставимо в холодне місце на годинку, а потім нарізаємо і ставимо на стіл.
Кожен з наведених вище рецептів цікавий по-своєму. Чим фарширувати крабові палички, вибирайте на свій смак!
Крабові палички, фаршировані плавленим сиром
Інгредієнти: палички крабові – 250 г; сир плавлений – 100 г; яйце куряче – 1 шт.; часник – 2-3 зубки; кріп – 30 г; майонез. Приготування Плавлений сирок натираємо на тертці. Щоб начинка була більш однорідною, краще використовувати терку з дрібними зубцями. Подрібнюємо вимиту і обсушену зелень кропу. Зубчики часнику чистимо і видавлюємо через прес. Зварене круто яйце трьом на тій терці, що і сирок. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез і перемішуємо. Тепер приступаємо до підготовки самих крабових паличок. Спочатку їх повністю розморожуємо, потім розгортаємо.Тонким шаром наносимо начинку і звертаємо назад. Перед подачею до столу крабові палички, фаршировані сиром, нарізаємо навскоси і красиво викладаємо на блюдо.