Вернуться назад Распечатать

Курячий рулет з желатином

Курячий рулет з желатином
Курячий рулет з желатином – не тільки прекрасна закуска для будь-якого святкового столу, але і хороший ситний сніданок. Готується він дуже швидко і зовсім не складно, переконайтеся в цьому самі.

Рецепт курячого рулету з желатином


Інгредієнти:

  • курка – 1 кг;

  • сухий желатин – 20 г;

  • спеції;

  • вода фільтрована – 1 ст.;

  • болгарський перець – 1 шт.


  • Приготування
    Курку обробити, розбираємо, акуратно зрізаємо всю м'якоть з кісток і нарізаємо шматочками. Потім складаємо в миску, підсолюємо за смаком і кидаємо дрібно порубаний болгарський перчик. В гарячій воді розчиняємо желатин до повного розчинення, а потім проціджуємо суміш. Готувати рулет ми з вами будемо в картонній упаковці з-під соку: викладаємо м'ясо і заливаємо желатином. Закриваємо зверху кришкою і ставимо пакет в глибоку каструлю. Наливаємо воду і варимо все близько години. Після цього акуратно дістаємо пакетик з каструлі і, не відкриваючи, залишаємо остуджувати. Далі прибираємо його в холодильник приблизно на 5 годин, а потім акуратно розрізаємо пакет, дістаємо курячий рулет з желе, розрізаємо на шматочки і прикрашаємо рубаною зеленню.

    Домашній курячий рулет з желатином


    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • сухий желатин – 30 г;

  • спеції: мелена паприка, часник сушений і т. д.


  • Приготування
    Курку гарненько промиваємо під проточною водою і акуратно знімаємо з неї шкірку. Тепер за допомогою гострого ножа, зрізаємо всю м'якоть з кісток, нарізаємо її шматочками і підсолюємо за смаком. Робочу поверхню вистилаємо харчовою плівкою, на неї викладаємо в один шар підготовлене куряче м'ясо і злегка відбиваємо молоточком. В окремому посуді змішуємо сухий желатин зі спеціями і рівномірно посипаємо цією сумішшю наше м'ясо. Дуже акуратно згортаємо всі рулетом так, щоб плівка не потрапила всередину. Після цього загортаємо заготовку в декілька шарів фольги і викладаємо рулет швом вгору в вузьку форму для запікання. Наливаємо в неї воду приблизно на 1/3 і відправляємо в гарячий духовий шафа, виставивши температуру 200°С. після 1 години, акуратно дістаємо рулет, охолодити при кімнатній температурі, а потім перекладаємо його в холодильник і залишаємо на 3 години для застигання. Потім розгортаємо курячий рулет, нарізаємо однаковими невеликими шматочками, перекладаємо на блюдо і присипаємо рубаною свіжої зеленню.

    Варений курячий рулет з желатином


    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • каррі – щіпка;

  • спеції;

  • часник – 3 зубчики;

  • зіра і коріандр – за смаком;

  • вода – 100 мл;

  • сухий желатин – 40 р.


  • Приготування
    Курку промиваємо, розбираємо, зрізаємо м'ясо з кісток і подрібнюємо його середніми шматочками. Потім посипаємо каррі, спеціями, солимо за смаком і видавлюємо часник. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися. Цим часом в теплу воду висипаємо сухий желатин і гарненько перемішуємо до його повного розчинення. Виливаємо отриману суміш в м'ясо і
    Курячий рулет з желатином
    перемішуємо. Тепер відрізаємо необхідну довжину рукава для запікання, зав'язуємо один край ниткою і викладаємо в нього все м'ясо. Потім зав'язуємо туго другий кінець, залишаючи при цьому трохи вільного місця для розширення маси при кипінні. Рукав загортаємо ще в харчову плівочку і перев'язуємо всі стрічкою. Далі занурюємо його в широку каструлю, заливаємо повністю фільтрованою водою, ставимо на вогонь і проварюємо близько 2 годин при слабкому кипінні, періодично перевертаючи. Після цього вимикаємо плиту, а рулет не виймаємо, поки він трохи не охолоне. Потім обережно зливаємо воду, рулет залишаємо в цій же каструльці, ставимо на нього кришку, встановлюємо вантаж і прибираємо конструкцію на 6 годин в холодильник.