Лаваш з крабовими паличками – чудова і оригінальна закуска, яка стане прекрасною альтернативою добре знайомим нам бутербродів. Давайте розглянемо з вами цікаві і прості рецепти приготування цієї страви.
Рецепт лаваша з яйцями і крабовими паличками
Інгредієнти: лаваш тонкий вірменський – 2 шт.; палички крабові – 300 г; яйце – 4 шт.; сир – 200 г; зелень свіжа – 100 г; майонез – 400 мл; часник – 3 зубчики; спеції. Приготування Отже, для приготування лаваша з крабовими паличками готуємо спочатку все інгредієнти: сир і розморожені палички шаткуємо на крупній терочке. Зелень обполіскуємо, просушуємо і дрібненько рубаємо. Яйця відварюємо і подрібнюємо на тертці. Далі змішуємо в одній мисочці сирок з крабовими паличками, а в іншій – майонез, зелень, спеції і видавлюємо часник. Тепер дістаємо тонкий лаваш і змащуємо повністю соусом одну сторону. Посипаємо начинкою і зверху накриваємо другим шаром. Повторюємо процедуру ще раз, а потім посипаємо тертими яйцями. Після цього скручуємо лаваш з крабовими паличками туго рулетом, загортаємо в плівку і прибираємо на півгодини в холодне місце для застигання.
Смажений лаваш з крабовими паличками
Інгредієнти: лаваш тонкий вірменський – 1 шт.; палички крабові – 100 г; вершковий сир – 150 г; плавлений сирок – 1 шт.; яйце – 3 шт.; майонез – 4 ст. ложки; часник – 4 зубчики; спеції; зелень. Приготування Сир твердих сортів натираємо на крупній тертці, а вершковий розминаємо виделкою. Зелень обполіскуємо, подрібнюємо і змішуємо з сиром, майонезом і сіллю. Ретельно все перемішуємо до однорідної консистенції. Яйця відварюємо і подрібнюємо на маленькій тертці, а крабові палички шаткуємо дрібним кубиком і додаємо до сирної маси, видавивши часник. Лаваш ріжемо смужками 10х35 см і викладаємо на край кожної невелику кількість начинки і звертаємо тугим рулетом. Потім заготовки в суміш збитого яйця і обсмажуємо вірменський лаваш з крабовими паличками з обох боків.
Фарширований лаваш з крабовими паличками і кукурудзою
Інгредієнти: консервована кукурудза – 280 м; тонкий лаваш – 2 аркуша; крабові палички – 450 г; яйце – 5 шт.; майонез; сир – 100 р. Приготування Перший справою відварюємо до готовності яйця, чистимо їх, шаткуємо дрібними кубиками і змішати з консервованою кукурудзою. Крабові палички заздалегідь розморожуємо, ріжемо дрібненько і кладемо в миску. Додаємо тертий сир, кладемо трохи майонезу і ретельно перемішуємо всю начинку. На робочу поверхню викладаємо лист тонкого лавашу, наносимо його приготованою сумішшю, акуратно скручуємо в рулетик і промазуємо краю майонезом. Прибираємо його на 25 хвилин у холодильник, а потім дістаємо і нарізаємо порційними шматочками.
Смачний лаваш з корейською морквою і крабовими паличками
Інгредієнти: корейська морква – 120 г; тоненький лаваш – 1 шт.; карбонад – 100 г; сир – 200 г; свіжий огірок – 2 шт.; крабові палички – 120 г; яйце – 3 шт. Приготування Яйця відварюємо до повної готовності, чистимо і подрібнюємо за допомогою тертці разом з карбонадом і сиром. Свіжі огірки шаткуємо на крупній тертці і разом з моркву злегка віджимаємо руками, щоб видалити зайву рідину. Всі інгредієнти розкладаємо по окремих тарілочках. Тепер розгортаємо на столі тонкий лаваш і викладаємо начинку в кілька рядів, чергуючи за кольором. Крабові палички шаткуємо тонкою соломкою і викладаємо зверху. Далі акуратно скручуємо все в рулетик і прибираємо його на 30 хвилин у холодне місце. Після закінчення часу нарізаємо закуску на порційні шматочки.