Печена картопля в духовці в мундирі – відмінна закуска, яка виглядає дуже апетитно! Таке блюдо – універсальний гарнір навіть для святкового столу. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів.
Печена картопля в духовці у фользі
Інгредієнти: картопля – 13 кг; олія оливкова – 60 мл; лимонна цедра – 1 ч. ложка; розмарин – 1 гілочка; коріандр - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Для приготування печеної картоплі в духовці в шкірці овочі ретельно промиваємо і відварюємо, не очищаючи, близько 10 хвилин. Потім воду зливаємо, коренеплід обсушуємо і викладаємо у форму для запікання. Збризкуємо його оливковим маслом, посипаємо спеціями, відправляємо в прогріту духовку і засікаємо 10 хвилин. Після закінчення часом акуратно все перемішуємо і знову ставимо в піч на 15 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, подрібнюємо лимонну цедру і розмарин. Картопля виймаємо, посипаємо ароматною сумішшю, коріандром і запікаємо під грилем ще 7 хвилин.
Печена картопля в духовці з часником
Інгредієнти: картопля – 10 шт.; олія оливкова – 3 ст. ложки; часник – 3 зубчики; спеції; чебрець – щіпка; сир – для прикраси. Приготування Картопля моєму жорсткою щіткою, розрізаємо навпіл і викладаємо в миску. Часник очищаємо, видавлюємо через прес і змішати з оливковою олією, сіллю, перцем і чебрецем. Отриману суміш виливаємо в картоплю, закриваємо кришкою і гарненько струшуємо. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо смачну картоплю і випікаємо її в духовці 40 хвилин, встановивши температуру на 200 градусів. Готову страву прикрашаємо тертим сиром і подрібненою зеленню.
Рецепт запеченої картоплі у фользі в духовці
Інгредієнти: картопля – 10 шт.; масло рослинне – 50 мл; свіжий розмарин – 10 гілочок. Приготування Бульби картоплі гарненько моєму жорсткою щіткою і витираємо насухо рушником. Потім викладаємо в миску, поливаємо олією і перемішуємо. Кожен овоч загортаємо в шматочок фольги, поклавши всередину гілочку розмарину. Випікаємо страву в духовці, виклавши прямо на решітку, близько 1 години. Готову страву акуратно перекладаємо на тарілку, злегка охолоджуємо і подаємо до святкового столу, посипавши великою сіллю і полив ще кількома ложками соняшникової олії. Особливо смачно доповнити печена картопля домашніми соліннями або квашеною капустою !