Полиці магазинів рясніють різноманітними консервами, в тому числі і паштетами. Можна вибрати на будь-який смак. Але ж паштет зовсім нескладно приготувати і самим, домашнє адже завжди смачніше. Нижче ми вам розповімо, як приготувати паштет з індички.
Паштет з печінки індички – рецепт
Інгредієнти: печінка індички – 6 шт.; морква – 170 г; цибуля ріпчаста – 150 г; вершкове масло – 200 г; зелень. Приготування Спочатку обсмажуємо моркву з цибулею, потім до них кладемо печінку і на малому вогні доводимо до готовності. Перетираємо все це до однорідної маси за допомогою блендера. Додаємо приблизно 70 г розм'якшеного вершкового масла і ще раз проворачиваем масу. На харчову плівку викладаємо печінкову масу рівним шаром, а зверху розподіляємо масло. Притрушиваем подрібненою зеленню і звертаємо рулетом. Відправляємо його години на 2-3 в холодильник.
Паштет з індички – рецепт
Інгредієнти: печінка індички – 350 г; серця індички – 240 г; масло вершкове 73% жирності – 340 г; ріпчаста цибуля – 300 г; мелений запашний перець – щіпка; перець горошком рожевий – 1 ч. ложка; гілочки розмарину – 3 шт.; коньяк – 35 мл; сіль. Приготування Розтоплюємо на сковороді приблизно третина вершкового масла і тушкуємо в ньому печінка з нашаткованою цибулею і пару гілочок розмарину. В самому кінці вливаємо коньяк, додаємо запашний перець і сіль. Серця індички варимо до готовності. Після цього печінка з цибулею і серця перетворюємо за допомогою блендера в однорідну масу. Розкладаємо паштет з невеликим ємкостей. Вершкове масло розтоплюємо з додаванням гілочки розмарину . Заливаємо їм паштет і відправляємо його в холодильник. Як тільки масло застигне, паштет з індички можна наносити на хліб і подавати до столу.
Домашній паштет з індички
Інгредієнти: печінка індички – 550 г; ріпчаста цибуля – 140 г; свиняче сало – 130 г; морква – 150 г; вершкове масло – 100 г; сіль, спеції. Приготування Сало нарізаємо великими шматочками і відправляємо на сковороду, як тільки витопиться достатню кількість жиру, додаємо подрібнену цибулю і смажимо його до прозорості. Після цього додаємо нарізану півкільцями моркву і печінку. Як тільки печінка випустить сік, зменшуємо вогонь, додаємо пару лаврових листочків і тушкуємо до готовності під кришкою. Після цього печінка з цибулею, морквою і шматочками сала подрібнюємо за допомогою блендера. Після цього додаємо вершкове масло, сіль, спеції і гарненько перемішуємо. Ось і все, паштет з печінки індички готовий, можна намазувати його на скибочки свіжого хліба і подавати до столу.