Вернуться назад Распечатать

Рецепт сулугуні в лаваші

Рецепт сулугуні в лаваші
Сулугуні в лаваші – оригінальна, але досить проста закуска кавказької кухні, схожа на бутерброд. Спробуйте приготувати таку страву вдома і подати його в якості швидкого перекусу під міцний чай або свіжозаварений кави.

Сулугуні в лаваші на мангалі


Інгредієнти:

  • сулугуні – 100 г;

  • лаваш тонкий – 2 шт.;

  • свіжа зелень – 1 пучок.


  • Приготування
    Сулугуні нарізаємо однаковими тонкими скибочками. Зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Лаваш ріжемо на однакові невеликі квадратики, на кожен викладаємо по сирного скибочці, посипаємо зеленню і звертаємо конвертиком. Після цього викладаємо заготовки на решітку і запікаємо лаваш з сиром сулугуні над вугіллям. Така закуска готується дуже швидко, тому обов'язково сладите за процесом, щоб страва не підгоріло.

    Лаваш з сулугуні та помідорами


    Інгредієнти:

  • вірменський лаваш – 3 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • сир сулугуні – 200 г;

  • корейська морква – 100 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • майонез пісний – 100 мл;

  • свіжа зелень;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку розкладаємо на столі тонкий лаваш, розрізаємо на 2 половинки і промазуємо тонким шаром майонезу. Зверху кладемо дрібно нашатковану сир сулугуні, порубаний кубиками свіжий помідор і трохи корейської моркви. Присипаємо всі подрібненою свіжою зеленню, солимо за смаком і акуратно згортаємо конвертом. Запікаємо лаваш з сулугуні в духовці, промазавши заготовки розтопленим вершковим маслом.

    Лаваш з сулугуні та зеленню


    Інгредієнти:

  • тонкий вірменський лаваш – 2 шт.;

  • сир сулугуні – 150 г;

  • яєчний жовток або масло вершкове;

  • свіжа кінза – 1 пучок;

  • стиглий помідор – 1 шт.


  • Приготування
    Отже, першим ділом беремо сир натираємо його на крупній тертці. Зелень кінзи обполіскуємо, струшуємо і рубаємо
    Рецепт сулугуні в лаваші
    ножем. Потім змішуємо її з сулугуні та підсолюємо і перчимо за смаком. Помідор промиваємо, витираємо рушником і шаткуємо тонкими кільцями. Лаваш розпаковуємо, розкладаємо на столі і розрізаємо на невеликі однакові квадратики. По краю розподіляємо шматочки томату, потім присипаємо сиром і зеленню кінзи. Тепер акуратно загортаємо і змащуємо конвертики збитим жовтком або розтопленим вершковим маслом. Випікаємо заготовки в духовій шафі або обсмажуємо на розігрітій сковорідці з кожного боку по 3 хвилинки. Нам потрібно, щоб лаваш гарненько підрум'янився, а сир у начинці розплавився.