Сулугуні в лаваші – оригінальна, але досить проста закуска кавказької кухні, схожа на бутерброд. Спробуйте приготувати таку страву вдома і подати його в якості швидкого перекусу під міцний чай або свіжозаварений кави.
Сулугуні в лаваші на мангалі
Інгредієнти: сулугуні – 100 г; лаваш тонкий – 2 шт.; свіжа зелень – 1 пучок. Приготування Сулугуні нарізаємо однаковими тонкими скибочками. Зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Лаваш ріжемо на однакові невеликі квадратики, на кожен викладаємо по сирного скибочці, посипаємо зеленню і звертаємо конвертиком. Після цього викладаємо заготовки на решітку і запікаємо лаваш з сиром сулугуні над вугіллям. Така закуска готується дуже швидко, тому обов'язково сладите за процесом, щоб страва не підгоріло.
Лаваш з сулугуні та помідорами
Інгредієнти: вірменський лаваш – 3 шт.; помідор – 1 шт.; сир сулугуні – 200 г; корейська морква – 100 г; масло вершкове – 30 г; майонез пісний – 100 мл; свіжа зелень; спеції. Приготування Для початку розкладаємо на столі тонкий лаваш, розрізаємо на 2 половинки і промазуємо тонким шаром майонезу. Зверху кладемо дрібно нашатковану сир сулугуні, порубаний кубиками свіжий помідор і трохи корейської моркви. Присипаємо всі подрібненою свіжою зеленню, солимо за смаком і акуратно згортаємо конвертом. Запікаємо лаваш з сулугуні в духовці, промазавши заготовки розтопленим вершковим маслом.
Лаваш з сулугуні та зеленню
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш – 2 шт.; сир сулугуні – 150 г; яєчний жовток або масло вершкове; свіжа кінза – 1 пучок; стиглий помідор – 1 шт. Приготування Отже, першим ділом беремо сир натираємо його на крупній тертці. Зелень кінзи обполіскуємо, струшуємо і рубаємо
ножем. Потім змішуємо її з сулугуні та підсолюємо і перчимо за смаком. Помідор промиваємо, витираємо рушником і шаткуємо тонкими кільцями. Лаваш розпаковуємо, розкладаємо на столі і розрізаємо на невеликі однакові квадратики. По краю розподіляємо шматочки томату, потім присипаємо сиром і зеленню кінзи. Тепер акуратно загортаємо і змащуємо конвертики збитим жовтком або розтопленим вершковим маслом. Випікаємо заготовки в духовій шафі або обсмажуємо на розігрітій сковорідці з кожного боку по 3 хвилинки. Нам потрібно, щоб лаваш гарненько підрум'янився, а сир у начинці розплавився.