Сезон одного з найпопулярніших літніх овочів в самому розпалі, а тому, щоб в черговий раз не пустити кабачки на приготування приївся овочевого рагу і оладок, давайте запечемо їх в духовці з м'ясом, ароматними соусами і великою кількістю сиру.
Кабачки-човники з фаршем запечені в духовці
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; солодкий перець - 90 г; цибуля ріпчаста - 90 г; яловичий фарш - 500 г; кабачки - 4 шт.; терта моцарелла - 2 ст.; мелений кумін - 1 ч. ложка; сушений часник, чилі, паприка - 1/2 ч. ложки. Приготування Поки духова шафа розігрівається до 200 градусів, у нас залишається досить часу на приготування начинки для кабачкового човників. На розтопленому маслі пасеруємо кубики солодкого перцю і цибулі. Обсмажені овочі з'єднайте з фаршем і доповнюємо начинку кумином, чилі, меленою паприкою і сушеним гранульованим часником.
Кабачки ділимо навпіл і за допомогою ложки витягаємо все насіння. Отриману порожнину заповнюємо м'ясним фаршем, накриваємо човники фольгою і ставимо в духовку на 17 хвилин. Після, знімаємо фольгу, посипаємо блюдо сиром і повертаємо запікатися вже нічим не покриваючи. Ще 10 хвилин і страва буде готове до дегустації.
Кабачки з курячим фаршем і баклажанами в духовці
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; курячий фарш - 300 г; баклажан - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 80 г; часникові зубки - 2 шт.; борошно - 20 г; томатний соус - 140 мл Приготування Перед тим, як приготувати кабачки з фаршем в духовці, розрізаємо овочі навпіл і витягаємо з них серцевину. Розігрів невелику кількість олії в сотейнику, пасеруємо на ньому цибулю і баклажани до тієї пори, поки останні не стануть м'якими. Додаємо до обсмаженою овочам фарш і чекаємо його повної готовності. Посипаємо начинку для човників борошном, перемішуємо і заливаємо соусом. Викладаємо м'ясний фарш з овочами в осередку кабачкового човників і розміщуємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Кабачки з фаршем повинні провести в духовці півгодини.
Рецепт: кабачки з фаршем і рисом в духовці
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; рис - 60 г; ріпчаста цибуля - 60 г; томати черрі - 100 г; курячий фарш - 320 г; часникові зубки - 2 шт.; жменя смаженого мигдалю; гілочки м'яти - 3-4 шт.; сир фета - за смаком. Приготування Варимо рис до готовності. Спассеровав цибулю з часником, додаємо до овочів половинки томатів черрі, а через 3-4 хвилини – курячий фарш. Коли фарш схопиться, а томати перетворяться на пюре, прибираємо начинку з вогню і з'єднуємо з зеленню м'яти, горіхами і рисом.
Кабачки розрізаємо навпіл і акуратно витягуємо з них серцевину так, щоб не зачепити стінки плоду. Отриману човник заповнюємо начинкою і розміщуємо кабачки з фаршем в духовці 15 хвилин. Готову страву посипаємо фетою.
Кабачок з фаршем та сиром у духовці
Інгредієнти: пара великих кабачків; цибуля ріпчаста - 70 г; солодкий перець - 70 г; часникові зубки - 2 шт.; фарш індички - 350 г; томатний соус - 400 мл; суміш сухих італійських трав - 1 ч. ложка; терта моцарелла - 2 ст. Приготування Великі кабачки розрізати упоперек на 3-4 великих сегменти. Кожен з шматочків перетворіть в чашечку, діставши серцевину овоча з допомогою ложки, не зачіпаючи дно і стінки. Спасеруйте нарізану цибулю з перцем і розтертим в пасту часником. Коли овочі дійдуть до напівготовності, покласти на них фарш і дайте йому схопитися. Залийте м'ясо з овочами соусом, приправити травами і залиште на 10 хвилин. Розкладіть начинку по кабачковым чашечках і розмістіть їх на деку в розігрітій до 180 градусів духовці. Кабачки запечені в духовці з фаршем будуть готові через 20 хвилин, але не забудьте посипати їх сиром за пару хвилин до вилучення.