Вернуться назад Распечатать

Кабачки смажені з часником

Кабачки смажені з часником
Смажені кабачки - досить простий і навіть трохи банальне блюдо. Порізавши їх на кільця, додавши сіль, обмокнув в борошні і обсмаживши на сковороді з використанням рослинної олії, отримаємо чудову закуску, яку можна використовувати як гарнір до м'ясних страв, так і для бутербродів з хлібом.
Пожарив кабачки з часником, зможемо подати до столу оригінальне блюдо з пікантним і приємним смаком. А урізноманітнити його можна додавши соус зі сметани або майонезу, свіжі помідори і зелень на будь-який смак.
Як готувати смажені кабачки з часником ми сьогодні розповімо.
Насамперед при приготуванні смажених кабачків рекомендуємо враховувати, що шкірку з молодих плодів чистити не обов'язково, на відміну від перезрілих, і знімати з вогню їх потрібно злегка сыроватыми, давши настоятися. Вмочати в паніровці кабачки слід безпосередньо перед відправленням на сковорідку, щоб борошно не встигла намокнути від виділяється соку.

Рецепт смажених кабачків з часником


Інгредієнти:

  • кабачки – 0500 кг;

  • часник – 3 зубчики;

  • борошно – 50 р;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • сіль;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Промиті і просушені кабачки нарізаємо на кружечки бажаної товщини. Потім кожен кружечок в борошні, змішаної за смаком сіллю, і обсмажуємо на сковороді з рослинним рафінованим маслом з однієї й іншої сторони до отримання красивого золотисто-коричневого кольору. Дістаємо зі сковороди, розкладаємо на паперовий рушник або серветку і даємо зайвому маслу стекти.
    Викладаємо обсмажені шматочки на тарілку, посипаємо нарубаним з допомогою ножа часником і подрібненою зеленню кропу.

    Кабачки смажені з часником, помідорами і майонезом


    Інгредієнти:

  • кабачки – 0600 кг;

  • помідори – 0300 кг;

  • майонез – 150 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • борошно – 50 р;

  • рослинна рафінована олія – 110 мл;

  • сіль;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Промиті і нарізані кільцями кабачки товщиною п'ять-сім міліметрів мачає в борошні із сіллю і смажимо на олії з обох боків до світло-коричневого кольору. Викладаємо на паперовий рушник або серветку для вбирання зайвого жиру.
    Промиті помідори (бажано, щоб діаметр помідор був трохи менше діаметра кабачка) нарізаємо кружечками, майонез змішуємо з дрібно нарубаним часником, подрібнюємо кріп.
    Тепер формуємо гарні кабачкові тортики. Викладаємо на тарілку обсмажений кружечок кабачка, змащуємо майонезом з часником, накриваємо другим кружечком, знову трохи соусу, тепер гурток помідора, знову красиву краплю з майонезу і присипаємо кропом. Повторюємо таким чином до останнього шматочка кабачка.
    В результаті у нас вийшла чудова гостра і одночасно ніжна закуска, яка стане гідною прикрасою як святкового, так і буденного столу.

    Кабачки смажені в клярі з часником і сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 0600 кг;

  • молоко – 250 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 80-90 г;

  • твердий сир – 150 г;

  • майонез – 150 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • сіль;

  • зелень кропу і базиліку.


  • Приготування
    Кабачки смажені з часником
    З молока, яйця, борошна і солі робимо кляр, змішавши всі інгредієнти до однорідності.
    Нарізаємо кабачки на кружечки товщиною не більше одного сантиметра (менше можна). Потім занурюємо в кляр і смажимо на сковороді з рафінованим рослинним маслом до світло-коричневого кольору. Викладаємо на паперовий рушник, щоб дати жиру стекти.
    Натертий на дрібній тертці сир змішуємо з майонезом і дрібно нарубаним часником.
    Викладаємо на кожен шматочок обсмаженої кабачка соус з майонезу, сиру та часнику і присипаємо подрібненою зеленню.
    Оригінальна і апетитна закуска готова!