Існує величезна кількість рецептів з овочів, що дозволяють просто і швидко, в духовці або на сковороді, приготувати чудові страви з соковитою м'якоттю і золотистою скоринкою. У першу чергу такими стравами є кабачки смажені в різних варіаціях, наприклад, з сиром з додаванням пікантного часнику.
З цих інгредієнтів дуже просто можна приготувати холодні закуски до м'ясних страв. Їх можна запікати в духовці, тушкувати і смажити, а можна приготувати чудові рулетики з кабачків з сиром і часником. Вибір за вами. А ми вам допоможемо у цьому і запропонуємо кілька цікавих рецептів.
Закуска з кабачків з сиром і часником
Інгредієнти: молоденькі кабачки – 05 кг; помідори – 04 кг; часник – 2-3 зубчики; сир плавлений – 04 кг; борошно – 75 г; рослинна олія – 50 мл; чорний мелений перець; сіль; кріп і петрушка. Приготування Промиті і просушені кабачки і помідори нарізаємо кружечками завтовшки приблизно сім міліметрів. Помідори і кабачки вибираємо приблизно однакового діаметра. Потім кожен кружечок кабачка в суміші борошна, солі і перцю і відразу ж кладемо на розігріту з рослинною олією сковороду. Смажимо їх до красивої коричневою рум'яності і одним шаром викладаємо на блюдо. Плавлений сир змішуємо з видавленим через прес часником і рубаною зеленню. На кожен шматочок кабачка розподіляємо ложкою сирно-часникову суміш, накриваємо кружечком помідора і притрушиваем зеленню.
Рулетики з кабачків з сиром і часником
Інгредієнти: кабачок, розміром більше середнього – 1 шт.; помідори м'які – 3-4 шт.; часник – 2-3 зубчики; сир твердий – 120 г; майонез або сметана – 3 ст. ложки; рослинна олія – 50 мл; сіль; кріп і петрушка. Приготування Кабачок промиваємо, обсушуємо і нарізаємо вздовж тонкими смужками. Кожну з них солимо і злегка обсмажуємо на сковороді з рафінованою олією. Потім витираємо паперовим рушником або серветкою для видалення зайвого жиру. Помідори промиваємо, просушуємо і нарізаємо тонкими кружечками. З тертого сиру, майонезу, дрібно нарубаного часнику і кропу робимо начинку, змішавши всі інгредієнти. Розподіляємо рівномірно ложкою невелику кількість отриманої маси на кожному скибочці кабачка, укладаємо два або три, залежно від розміру, шматочки помідорів, по центру перпендикулярно кладемо гілочку петрушки, формуємо рулетик і скріплюємо зубочисткою. Викладаємо отриману красу на блюдо і подаємо до столу.