Те, що томати, часникові зубки і сир ідеально поєднуються, напевно, ні для кого не секрет. Це класичне тріо використовується для приготування левової частки страв італійської кухні. Наступні рецепти ми присвятимо четвірці різних між собою страв складаються з помідорів із сиром і часником, які ви зможете приготувати як на повсякденний обід, так і до торжества.
Бутерброди з помідорами, часником і сиром
Любите гарячі бутерброди з начинкою з тягучого сиру та свіжих томатів, з легким ароматом базиліка і часнику? Тоді цей рецепт для вас.
Інгредієнти: пара скибочок хліба; м'який сир - 40 г; томатний соус - 25 г; свіжий помідор (великий) - 1 шт.; консервований солодкий перець - 6 скибочок; часниковий зубчик; тертий сир - 2/3 ст.; листочки базиліка. Приготування Поставте чавунну сковороду на середній вогонь, а поки вона розігрівається, розітріть сир з часниковою пастою і змастіть отриманою сумішшю основу нашого бутерброда. Поверх покладіть кільця консервованого перцю, кружечки томату і жменю тертого сиру. Другий шматок хліба змастіть томатним соусом і доповніть базиликовыми листочками, а потім накрийте їм бутерброд з начинкою поверх.
Обсмажуйте сендвіч по 4 хвилини з кожного боку або поки він не покриється рум'янцем зовні, а сир всередині не розплавиться.
Салат з помідорами, сиром і часником
Інгредієнти: помідори (великі) - 2 шт.; томати черрі - 325 г; часникові зубки - 5 шт.; кускус - 160 г; курячий бульйон - 440 мл; лимонна цедра - 1/2 ч. ложки; оливки (без кісточки) - 1/3 ст.; зелена цибуля; сир фета - 110 г; копчена паприка, морська сіль - 1/2 ч. ложці; сік лимона, оливкова олія - по 40 мл Приготування Томати запечіть в розігрітій до 120 градусів духовці разом з часниковими зубками протягом години. Кускус залийте гарячим бульйоном і залиште набухати, після чого повністю остудіть.
За допомогою блендера збийте запечені великі томати з вмістом часникових оболонок, олією, соком і цедрою цитрусових. Доповніть заправку копченої паприкою і морською сіллю.
Змішайте черрі з кускусом, оливками, фетою, заправкою і пір'ям зеленого лука. Через пару хвилин, коли кускус вбере заправку, салат можна буде подавати.
Закуска з помідорів із сиром і часником
Інгредієнти: тонкі млинці; крем-сир - 560 г; часникові зубки - 4 шт.; в'ялені томати - 1/2 ст.; кедрові горішки - 1/2 ст.; цедра лимона - 2 ч. ложки; листя базиліка - 1 /2 ст. Приготування Приготуйте тонкі млинці по своєму рецепту або одного з тих, що представлені на сайті. В ступі розітріть в пасту зубчики часнику з листочками базиліку. Ароматну суміш додайте в крем-сир і туди ж відправте нарізані томати з горішками. Кремову масу розподіліть по млинців, скачайте останні в рулет і наріжте.
Помідори фаршировані сиром і часником «Тюльпани»
Якщо всі попередні рецепти представляли собою чергову варіацію смачного поєднання помідорів із сиром і часником, то ця елементарна в приготуванні закуска стане
справжнім арт-об'єктом на будь-якому святі.
Інгредієнти: томати черрі (великі) - 5 шт.; пір'я зеленої цибулі - 16 шт.; крем-сир - 155 г; огірок - 1 шт.; кріп або зелений базилік. Приготування Помідори черрі розрізати на 4 частини, при цьому не прорізаючи підстави місця кріплення плодоніжки. Чайною ложкою вийміть м'якоть плоду з насінням. У місці розташування плодоніжки зробіть невеликий отвір, приблизно рівна діаметру пера зеленого цибулі.
Розітріть крем-сир з зеленню і додайте нарізаний огірок. Розподіліть суміш в порожнини, усередині томата, а в отвір знизу вставте перо зеленого лука.