Фарширований лаваш , запечений в духовці – дуже популярна закуска, має множин варіантів приготування. Таке ласощі робиться досить швидко, але виходить гарним і ошатним на будь-якому столі! Ми розповімо вам сьогодні, ніж можна нафарширувати лаваш і здивувати всіх гостей.
Фарширований лаваш з фаршем
Інгредієнти: вірменський тонкий лаваш; м'якоть яловичини – 300 г; сир – за смаком; перець солодкий болгарський – 1 шт.; майонез; томатний соус – 2 ст. ложки; свіжа зелень – за смаком; спеції. Приготування Лаваш промазуємо спочатку майонезом, потім томатним соусом. Подрібнюємо сир на тертці і викладаємо на лаваш. М'ясо перекручуємо і рівномірно розподіляємо наступним шаром. Помідори обполіскуємо, шаткуємо часточками і викладаємо зверху разом з подрібненим кубиком перцем. Посипаємо рясно всі рубаною зеленню, приправляємо спеціями і звертаємо щільним рулетом. Промазуємо фарширований лаваш майонезом і відправляємо на 20 хвилин у духовку.
Рецепт фаршированого лаваша, запеченого в духовці
Інгредієнти: тонкий лаваш – 1 шт.; солодкий перець – 1 шт.; помідор – 1 шт.; ковбаса – 200 г; зелена цибуля; кетчуп – за смаком; сметана – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Лаваш розстилаємо і змащуємо сумішшю сметани і кетчупу. Зверху викладаємо кільця помідорів і перцю, присипаємо тертим сиром і подрібненою цибулею. Далі рівномірно розподіляємо по поверхні ковбасу, нарізану соломкою, і звертаємо лаваш рулетиком. Викладаємо заготовку на деко і запікаємо 20 хвилин до готовності.
Фарширований лаваш з сьомгою
Інгредієнти: слабосолона сьомга – 200 г; лаваш – 2 шт.; сирний сир – 250 г; салатні листя – за смаком; майонез – 3 ст. ложки; сметана – 3 ст. ложки; часник – 3 зубчики. Приготування Лаваш розкладаємо на столі, промазуємо розм'якшений сирним сиром і викладаємо салатні листя. Сьомгу нарізаємо тоненькими скибочками і викладаємо поверх зелені. Далі накриваємо все другим листом лаваша. Для приготування пікантного соусу змішуємо в пиалке сметану, майонез і видавлений часник. Перемішуємо до однорідності і промазуємо цією сумішшю всю поверхню. Тепер звертаємо лаваш в рулет, затягуємо плівкою і прибираємо в холодильник. Через півгодини перекладаємо його на деко, знімаємо плівку, посипаємо тертим сиром і запікаємо 5 хвилин. Готову закуску розрізаємо на невеликі шматочки, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.