Вернуться назад Распечатать

Фарширований лаваш, запечений в духовці

Фарширований лаваш, запечений в духовці
Фарширований лаваш , запечений в духовці – дуже популярна закуска, має множин варіантів приготування. Таке ласощі робиться досить швидко, але виходить гарним і ошатним на будь-якому столі! Ми розповімо вам сьогодні, ніж можна нафарширувати лаваш і здивувати всіх гостей.

Фарширований лаваш з фаршем


Інгредієнти:

  • вірменський тонкий лаваш;

  • м'якоть яловичини – 300 г;

  • сир – за смаком;

  • перець солодкий болгарський – 1 шт.;

  • майонез;

  • томатний соус – 2 ст. ложки;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Лаваш промазуємо спочатку майонезом, потім томатним соусом. Подрібнюємо сир на тертці і викладаємо на лаваш. М'ясо перекручуємо і рівномірно розподіляємо наступним шаром. Помідори обполіскуємо, шаткуємо часточками і викладаємо зверху разом з подрібненим кубиком перцем. Посипаємо рясно всі рубаною зеленню, приправляємо спеціями і звертаємо щільним рулетом. Промазуємо фарширований лаваш майонезом і відправляємо на 20 хвилин у духовку.

    Рецепт фаршированого лаваша, запеченого в духовці


    Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • ковбаса – 200 г;

  • зелена цибуля;

  • кетчуп – за смаком;

  • сметана – 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Лаваш розстилаємо і змащуємо сумішшю сметани і кетчупу. Зверху викладаємо кільця помідорів і перцю, присипаємо тертим сиром і подрібненою цибулею. Далі рівномірно розподіляємо по поверхні ковбасу, нарізану соломкою, і звертаємо лаваш рулетиком. Викладаємо заготовку на деко і запікаємо 20 хвилин до готовності.

    Фарширований лаваш з сьомгою


    Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга – 200 г;

  • лаваш – 2 шт.;

  • сирний сир – 250 г;

  • салатні листя – за смаком;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • сметана – 3 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Фарширований лаваш, запечений в духовці

    Лаваш розкладаємо на столі, промазуємо розм'якшений сирним сиром і викладаємо салатні листя. Сьомгу нарізаємо тоненькими скибочками і викладаємо поверх зелені. Далі накриваємо все другим листом лаваша. Для приготування пікантного соусу змішуємо в пиалке сметану, майонез і видавлений часник. Перемішуємо до однорідності і промазуємо цією сумішшю всю поверхню. Тепер звертаємо лаваш в рулет, затягуємо плівкою і прибираємо в холодильник. Через півгодини перекладаємо його на деко, знімаємо плівку, посипаємо тертим сиром і запікаємо 5 хвилин. Готову закуску розрізаємо на невеликі шматочки, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.