Вернуться назад Распечатать

Фарширований лук

Фарширований лук
Фарширований лук – досить оригінальне і незвичайне блюдо, яке неодмінно вразить і захопить всіх гостей. Готується воно досить швидко, але виходить неймовірно соковитим і смачним. Ми розповімо вам, як правильно фарширувати цибулю.

Рецепт фаршированого лука


Інгредієнти:

  • цибулина – 5 шт.;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • фарш індички – 250 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • печериці – 150 г;

  • біле сухе вино – 30 мл;

  • соус соєвий – 100 мл;

  • картопляний крохмаль – 10 р.


  • Приготування
    Чистимо цибулину і акуратно видаляємо з неї серединку. Для цього нижню частину трохи підрізаємо, щоб овоч був стійким, але сік при цьому не витікав. Зрізаємо зверху приблизно половину цибулини і вирізаємо з неї серединку так, щоб залишилося всього 2 зовнішніх шари цибулі. Гливи гарненько промиваємо і дрібненько ріжемо. Потім гриби висипаємо на сковороду з маслом і пасеруємо до золотистого кольору і повного випаровування рідини. До обсмажених грибів додаємо фарш індички, вливаємо соєвий соус біле вино. Ретельно перемішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Потім додаємо сире яйце і злегка збиваємо масу віночком. У кожну цибулину додаємо трохи крохмалю, а потім наповнюємо заготовки теплою начинкою. Перекладаємо фарширований лук на деко і запікаємо в духовці близько 30 хвилин при 180 градусах. Готовий лук, фарширований грибами поливаємо соєвим соусом і подаємо до столу.

    Фарширований м'ясом цибулю


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 400 г;

  • цибулина – 5 шт.;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • вода – 1 ст.;

  • рис – 05 ст.


  • Для соусу:

  • цибулина – 1 шт.;

  • пюре томатне – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • морква – 1 шт.


  • Приготування
    Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і висипаємо в готовий м'ясний фарш.
    Фарширований лук
    Приправляємо суміш спеціями за смаком і ретельно перемішуємо. Рис заздалегідь відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк, а потім викладаємо до м'яса. У цибулин зрізаємо денця, очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім розбираємо акуратно на окремі оболонки і наповнюємо їх фаршем. Готуємо страву на пару в мультиварці або в соусі. Для його приготування, цибулину обробляємо, рубаємо півкільцями, а моркву чистимо і нарізаємо соломкою. У жаровню наливаємо трохи масла, викладаємо овочі і пасеруємо їх до м'якості. Далі кладемо томатне пюре, вливаємо воду, підсолюємо і перчимо за смаком. Після цього акуратно опускаємо в соус фаршировані цибулини і тушкуємо на самому слабенькому вогні під кришкою хвилин 35-40.