Фарширований лук – досить оригінальне і незвичайне блюдо, яке неодмінно вразить і захопить всіх гостей. Готується воно досить швидко, але виходить неймовірно соковитим і смачним. Ми розповімо вам, як правильно фарширувати цибулю.
Рецепт фаршированого лука
Інгредієнти: цибулина – 5 шт.; масло рослинне – 30 мл; фарш індички – 250 г; яйце – 1 шт.; печериці – 150 г; біле сухе вино – 30 мл; соус соєвий – 100 мл; картопляний крохмаль – 10 р. Приготування Чистимо цибулину і акуратно видаляємо з неї серединку. Для цього нижню частину трохи підрізаємо, щоб овоч був стійким, але сік при цьому не витікав. Зрізаємо зверху приблизно половину цибулини і вирізаємо з неї серединку так, щоб залишилося всього 2 зовнішніх шари цибулі. Гливи гарненько промиваємо і дрібненько ріжемо. Потім гриби висипаємо на сковороду з маслом і пасеруємо до золотистого кольору і повного випаровування рідини. До обсмажених грибів додаємо фарш індички, вливаємо соєвий соус біле вино. Ретельно перемішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Потім додаємо сире яйце і злегка збиваємо масу віночком. У кожну цибулину додаємо трохи крохмалю, а потім наповнюємо заготовки теплою начинкою. Перекладаємо фарширований лук на деко і запікаємо в духовці близько 30 хвилин при 180 градусах. Готовий лук, фарширований грибами поливаємо соєвим соусом і подаємо до столу.
Фарширований м'ясом цибулю
Інгредієнти: яловичий фарш – 400 г; цибулина – 5 шт.; масло рослинне – 4 ст. ложки; вода – 1 ст.; рис – 05 ст. Для соусу:
цибулина – 1 шт.; пюре томатне – 3 ст. ложки; спеції; морква – 1 шт. Приготування Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і висипаємо в готовий м'ясний фарш.
Приправляємо суміш спеціями за смаком і ретельно перемішуємо. Рис заздалегідь відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк, а потім викладаємо до м'яса. У цибулин зрізаємо денця, очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім розбираємо акуратно на окремі оболонки і наповнюємо їх фаршем. Готуємо страву на пару в мультиварці або в соусі. Для його приготування, цибулину обробляємо, рубаємо півкільцями, а моркву чистимо і нарізаємо соломкою. У жаровню наливаємо трохи масла, викладаємо овочі і пасеруємо їх до м'якості. Далі кладемо томатне пюре, вливаємо воду, підсолюємо і перчимо за смаком. Після цього акуратно опускаємо в соус фаршировані цибулини і тушкуємо на самому слабенькому вогні під кришкою хвилин 35-40.