Сирні пампушки відрізняються від своїх побратимів вираженим молочним смаком з ледь відчутною кислинкою. Ніжний м'якуш характеризується не тільки легко, але і вологістю, що в поєднанні із золотистою хрусткою скоринкою створює ідеальне за смаком і текстурою блюдо.
Сирні пампушки – рецепт
Інгредієнти: борошно - 260 г; сир - 260 г; цукор - 50 г; ванілін; 2 яєчних жовтка; сода - 3 г; оцет - 7 мл; сметана - 125 г; олія для смаження. Приготування Борошно просіваємо і з'єднуємо з содою. До яєчних жовтків додаємо цукор і розтираємо їх разом до утворення білої повітряної маси. Змішуємо яйця зі сметаною і оцтом, додаємо ваніль і протертий через сито сир. З'єднуємо між собою сухі і вологі інгредієнти, замішуючи легке, злегка липковатое тісто.
Тісто для пампушок розкачуємо на посипаній борошном поверхні, нарізаємо на кружечки, в центрі кожної з яких робимо отвір меншого діаметру. Обсмажуємо пампушки в розігрітій олії до появи характерної золотисто-коричневого забарвлення. Готові пончики викладаємо на серветку, посипаємо цукровою пудрою і подаємо.
Якщо ж ви бажаєте скоротити кількість споживаних калорій, то приготуйте сирні пампушки в духовці, виклавши сформовані пампушки на лист пергаменту і приготувавши при 180°С 15 хвилин. Готові пампушки не будуть мати інтенсивного золотистого кольору, але за смаком будуть ідентичні смаженим.
Як приготувати сирні пампушки?
Інгредієнти: сир - 300 г; борошно - 150 г; цукор - 30 г; яйце - 1 шт.; сода - 3 р. Приготування Щоб пончики вийшли більш однорідними за текстурою, сир необхідно буде протерти через сито в однорідну пасту, після чого з'єднати його з яйцем і цукром і додати в суміш гашену оцтом соду, оскільки молочної кислоти в сирі буде недостатньо для того, щоб нейтралізувати таку кількість соди. Підсипаємо до сирної суміші борошно і замішуємо гладке і м'яке тісто.
Гарненько змастити руки олією, починаємо формувати сирні пампушки розміром трохи більше волоського горіха. Сформовані пампушки той же час кидаємо в попередньо розігріту олію і смажимо до появи рівномірної золотистої забарвлення по всій поверхні. Після смаження надлишки масла можна залишити стікати, виклавши пончики на решітку, або увібравши їх за допомогою паперової серветки.
Сирні пампушки можна подавати зі згущеним молоком або варенням, або просто посипавши цукровою пудрою.