Одним з класичних варіантів ситного сучасного сніданку стали панкейкі . Пишні і ароматні, вони підкорили середньостатистичного жителя наших просторів, ставши гідною заміною трохи більш звичним оладок. Завдяки своїй універсальності, поєднувати панкейкі стало можливо з будь-якими добавками: солодкими соусами, шоколадом, сиропом, медом і фруктами. У числі останніх фаворитами були і залишаються банани, власне, про рецепти бананових панкейків ми вирішили поговорити далі.
Рецепт сирних бананових панкейків
Інгредієнти: яйця курячі - 3 шт.; цукровий пісок - 15 г; сир - 95 г; молоко - 200 мл; банани (великі, стиглі) - 3 шт.; розпушувач - 7 г; цедра 1 лимона; борошно - 320 г; шоколадна крихта. Приготування Починаємо з збивання яєць і цукру. Підсипавши цукровий пісок до злегка збитим білків, продовжуємо роботу міксером, поки останні не побіліють і не почнуть пузиритися.
Окремо розтираємо сир з пюрированными бананами, яєчним жовтком, молоком і цедрою лимона. В отриману масу підсипаємо суміш із сухих інгредієнтів: борошна, розпушувача і невеликий щіпки солі. Змішуємо тісто зі збитими білками і порціями викладаємо на розігріту сковороду. Поки верхівка панкейка ще не схопилася, викладаємо на неї шоколадну крихту. Обсмажуємо бананові панкейкі без масла на сковороді з антипригарним покриттям, тоді скоринка на їх поверхні буде мати рівний золотавий відтінок.
Бананові панкейкі на кефірі
Інгредієнти: яйця - 1 шт.; кефір - 60 мл; борошно - 45 г; цукор - 20 г; вершкове масло - 12 м; по дрібці ваніліну і кориці; банан - 1 шт. Приготування Збиваємо банан в пюре за допомогою блендера або розминаємо плід виделкою. Окремо збиваємо яйця з корицею і ваніллю, додаємо цукор і лише після закладаємо бананове пюре. Щоб не виникало проблем при обсмажуванні, прямо в тісто влийте розтоплене вершкове масло, а слідом підсипте просіяне борошно.
Обсмажуйте панкейкі на середньому вогні, щоб вони могли повністю приготуватися всередині і схопитися характерною рум'яною скоринкою зовні.
Тонкі дієтичне бананові панкейкі
Інгредієнти: вівсяне борошно - 210 г; розпушувач - 7 г; йогурт - 60 мл; яйце - 1 шт.; вода - 120 мл; банан - 2 шт. Приготування Просіявши вівсяну муку, з'єднуємо її з розпушувачем. Збиваємо тарілки з водою і яйцем, додати бананове пюре. Рідини вливаємо до сухим інгредієнта і замішуємо однорідне тісто. Ми навмисне робимо тісто не занадто солодким, так як в подальшому панкейкі можна буде подавати з підсолоджувачами, начебто меду або кленового сиропу. Обсмажуємо бананові панкейкі в розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла або без нього, якщо поверхня сковороди антипригарна.
Дієтичні бананові панкейкі без борошна – рецепт
Цей рецепт також дієтичний і, на відміну від попереднього, не містить в своєму складі борошна, а тому панкейкі у підсумку виходять навіть більш ніжними і низькокалорійними.
Інгредієнти: стиглі банани - 210 г; яйця - 2 шт.; розпушувач - 3 р. Приготування Курячі яйця збиваємо, додавши до них пучку розпушувача. Розминаємо виделкою стиглі банани, а отриману кашку додаємо до яєць. Можна сказати, що наше тісто готове. Якщо ви збираєтеся є панкейкі без добавок, а ваші банани не досить солодкі, додайте в суміш трохи меду, але тільки дійсно трохи, ми втілюємо в життя дієтичний рецепт.
Далі справа за малим: розігрійте сковороду, злегка змастивши її поверхню олією з допомогою серветки. Порціями вилийте бананове тісто на гарячу поверхню і зменшіть вогонь до середнього. Через 1-2 хвилини можна перевертати панкейкі на іншу сторону і чекати, поки вони підрум'яняться.