Всім відомо, наскільки корисна і важлива для нашого організму вівсяна крупа. Каша з неї – відмінний початок дня. У неї можна додавати сухофрукти, горіхи, цукати. Виходить дуже смачно. Але все одно іноді й таке чудове блюдо може набриднути. В такому випадку відмінною альтернативою звичної вівсяної каші стануть вівсяні оладки. Так само все корисно, а новий смак! Як приготувати оладки з вівсяних пластівців, ми вам зараз і розповімо.
Оладки з вівсянки
Інгредієнти: кефір – 100 мл; пластівці вівсяні – 200 г; цукор – 100 г; розпушувач – 5 г; яйця – 2 шт.; мука – 4 ст. ложки; олія для смаження. Приготування Пластівці висипаємо в миску, вливаємо окріп і залишаємо на 2 годинки. За цей час вони добре розбухнуть. А якщо залишиться зайва рідина, то зливаємо її. Додаємо в вівсянку борошно, яйця, розпушувач, цукор і вливаємо кефір. Вимішуємо тісто, яке повинно нагадувати досить густу сметану і викладаємо його на сковороду ложкою. Смажимо на олії спочатку з одного боку, а потім коли оладки підрум'яняться, перевертаємо їх і смажимо ще. Подавати їх можна з варенням або медом.
Оладки з вівсяних пластівців – рецепт
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 2 склянки; яйця – 2 шт.; молоко – 2/3 склянки; банан – 1 шт.; груша – 1 шт.; мед натуральний – 1 ст. ложка; олія оливкова – 30 мл Приготування Вівсяні пластівці і фрукти, нарізані кубиками, поміщаємо в блендер, заливаємо суміш молоком, додаємо оливкову олію, яйця, мед і збиваємо. Отриманого тесту даємо постояти хвилин 15 воно стане трохи густіше, і можна вже буде смажити оладки. Масла, яке ми додали в тісто, буде цілком достатньо, особливо якщо використовувати для смаження сковороду з антипригарним покриттям. Подати такі дієтичні оладки з вівсянки можна з чим завгодно – сметаною, медом, джемом або варенням.
Оладки з вівсянки на кефірі
Інгредієнти: вівсянка – 110 г; кефір – 200 мл; яблука – 1 шт.; цукор – 50 г; олія рослинна. Приготування Вівсяні пластівці заливаємо кефіром, даємо їм настоятися не менше години. А якщо приготування оладок планується на ранок, то сміливо можна підготувати вівсянку з вечора. Після цього додаємо цукор і перемішуємо. Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини. Подрібнюємо підготовлений фрукт, краще всього це зробити за допомогою великої терки. Додаємо подрібнене яблуко до вівсянці і добре перемішуємо. Вливаємо олію на пательню, розігріваємо його і ложкою викладаємо тісто у вигляді гуртків. Смажимо оладки з вівсянки з яблуками по 3 хвилини з кожного боку і подаємо зі сметаною.
Пісні оладки з вівсяних пластівців
Інгредієнти: пластівці вівсяні швидкого приготування – 100 г; цукор – 4 ст. ложки; борошно – 3 ст. ложки; ізюм – 100 г; яблуко – 1 шт.; олія для смаження. Приготування Родзинки промиваємо і заливаємо окропом хвилин на 20. У вівсяні пластівці також вливаємо 200 мл окропу і залишаємо хвилин на 15. Яблуко чистимо і тремо на маленькій тертці. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо цукор, борошно і ретельно перемішуємо. Ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду з маслом і смажимо оладки з двох боків до золотистої скоринки. А подавати їх краще всього з медом, варенням до морсу, чаю або компоту.
Оладки з вівсянки – рецепт
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 05 склянки; окріп – 1 стакан; сухі дріжджі – 1 ч. ложка; цукор – 35 ст. ложки; тепла вода – 30 мл; борошно вівсяна – 2 ст. ложки; борошно пшеничне – 120 г; рослинне масло – 10 мл Приготування Нам потрібно, щоб вівсянка розбухла. Для цього заливаємо її окропом і залишаємо хвилин на 15. Дріжджі з додаванням 1 чайної ложкою цукру розвести теплою водою і залишаємо також на чверть години, поки не утворюється піна. У мисці змішуємо набряклу вівсянку, цукор, що залишився, борошно, дріжджі і з отриманої маси смажимо оладки до золотистого кольору.