Вернуться назад Распечатать

Сирник в духовці

Сирник в духовці
Сирник у духовці готуються дуже легко і просто. Такий десерт виходить досить ситним, смачним і корисним. Найчастіше їх подають до сніданку зі сметаною або варенням. Сьогодні ми розповімо вам про всі тонкощі приготування сирників.

Рецепт сирників в духовці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 4 ст. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • розпушувач – щіпка;

  • сир – 300 г;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У сир розбиваємо яйце, додаємо за смаком цукровий пісок і все ретельно розтираємо ложкою. Потім з'єднуємо борошно з розпушувачем і просіваємо все через сито в сир. Вимішуємо еластичне тісто, формуємо з нього невеликі кульки і обвалюємо їх у борошні. Трохи приплющиваем і викладаємо на деко, рясно промазанный рослинним маслом. Відправляємо сирник в розігріту духовку і запікаємо приблизно 15 хвилин. Подаємо десерт гарячими зі сметаною і свіжим чорносливом.

    Сирник з манкою в духовці


    Інгредієнти:

  • манна крупа – 5 ст. ложок;

  • сир – 500 г;

  • ванілін – 10 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • яйце куряче – 2 шт.


  • Приготування
    У миску викладаємо сільський сир, вбиваємо яйця і додаємо манку. Все добре перемішуємо, додаємо за смаком цукор і ванілін. Отриману суміш розкладаємо по силіконових формочках, розрівнюємо поверхню і ставимо в духовку, виставивши температурний режим на 180°С. Випікаємо сирника 30 хвилин, а потім охолоджуємо і подаємо з йогуртом або джемом.

    Рецепт сирного пирога в духовці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукор – 50 г;

  • борошно – 150 р.


  • Для начинки:

  • масло вершкове – 150 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • борошно – 30 г;

  • пудра цукрова – 6 ст. ложки;

  • яблуко – 3 шт.;

  • яблучний сік – 150 мл;

  • знежирений сир – 750 г;

  • ізюм – 100 г;

  • молоко – 100 мл


  • Приготування
    Як спекти творожник в духовці? Все дуже просто: беремо 1 яйце, поділяємо його на жовток і білок і змішуємо перший з маслом, цукром і борошном. Замішуємо м'яке тісто, викладаємо його в роз'ємну форму і робимо невеликі бортики. Потім відправляємо в духовку і випікаємо основу 10 хвилин. Цим часом нарізаємо невеликими шматочками яблука. Цукрову пудру карамелізуємо на слабенькому вогні, а потім вливаємо в неї яблучний сік і уварюємо кілька хвилин. Після цього додаємо в сироп яблука і тушкуємо, приблизно 5 хвилин. Масло розтоплюємо, остуджуємо і змішуємо з борошном, цукром і сиром. Додаємо яйця, яєчний білок, родзинки і вливаємо молоко. На випечену основу викладаємо отриману сирну масу і трохи яблук. Запікаємо творожник близько години, а хвилин за 10 до готовності, доповідаємо залишилися часточки фруктів і заливаємо карамельної сумішшю.

    Дієтичні сирник в духовці


    Інгредієнти:

  • нежирний сир – 400 г;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • яйце – 3 шт.;

  • яєчні білки – 3 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • мука – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Сирник в духовці

    Беремо знежирений сир, висипаємо в нього цукор, вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо, розтираючи виделкою. Потім всипаємо просіяне борошно заздалегідь і кидаємо за бажанням пакетик ванільного цукру. Збиваємо все блендером до отримання однорідної консистенції, що нагадує густий крем. В окрему миску виливаємо охолоджені яєчні білки, вспушиваем їх до піків і акуратно перекладаємо в сирну масу. Далі беремо формочки для кексиків, змащуємо гарненько маслом, викладаємо сир і відправляємо в духовку. Випікаємо сирники 20 хвилин при температурі приблизно 175°С. Після цього, акуратно дістаємо їх, остуджуємо, виймаємо з формочок, викладаємо на блюдо і присипаємо зверху цукровою пудрою. Подаємо сирник з будь-яким ягідним варенням, згущеним молоком або джемом.