Чи знаєте ви, що зелена цибуля - справжня панацея від багатьох відомих хвороб і справжнє джерело необхідних вітамінів, і тому просто незамінний при авітамінозі. Щоденне його вживання допоможе позбутися багатьох вже наявних недуг і запобігти появі нових, а також поповнити організм вітамінами, так необхідними для його нормального функціонування.
Поєднання в страві зеленого лука і яєць, є традиційним і улюбленим багатьма. Його дуже часто використовують для приготування різноманітної випічки, будь-то пироги або пиріжки.
Сьогодні ж ми розповімо ще про один використанні цих продуктів, а саме в приготуванні оладок з зеленою цибулею і яйцем. Тісто для оладок готують з використанням різноманітних кисломолочних продуктів, кефіру, сироватки або сметани, в результаті чого вони виходять ситні, апетитні і повітряні.
Нижче розглянемо деякі рецепти приготування оладок з зеленою цибулею і яйцем.
Ледачі оладки з вареним яйцем і зеленою цибулею на кефірі
Інгредієнти: яйця, зварені круто – 3 шт.; зелена цибуля – 50 р; кефір – 250 г; сметана – 60 г; яйця сирі – 2 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; борошно – 180 г; цукор – за смаком; перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування У посуд з нарізаними кубиками вареними яйцями і дрібно нарубаним зеленою цибулею виливаємо кефір, сметану, додаємо сирі яйця, додаємо цукор, розпушувач і сіль, перемішуємо, всипаємо борошно і заважаємо до зникнення борошняних грудочок. З отриманої суміші випікаємо на гарячій сковорідці з олією оладки, зарумянивая з двох сторін, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленою цибулею і ставимо на стіл.
Оладки на сироватці з зеленою цибулею і яйцем
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; зелена цибуля – 50 р; сироватка – 450 г; сметана – 60 г; сода, гашене оцтом – 1 ч. ложка; борошно – 400 г; цукор – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Виливаємо в миску сироватку, додаємо сіль, цукор і розмішуємо до розчинення. Потім всипаємо борошно і, злегка збиваючи, доводимо до однорідності тесту. Тепер яйця відварюємо круто, очищаємо і нарізаємо кубиками, зелену цибулю дрібно рубаємо, соду гасимо оцтом і акуратно вводимо в тісто і перемішуємо. Випікаємо наші оладки на розігрітій сковороді з соняшниковою олією до красивої рум'яності і подаємо до столу.