Вернуться назад Распечатать

Шашлик з сьомги

Шашлик з сьомги
Сьомга – делікатесна риба, яка хороша в будь-якому вигляді. Пропонуємо вам приготувати шашлик з сьомги, замаринувавши його в якому-небудь цікавому маринаді.

Рецепт шашлику з сьомги


Інгредієнти:

  • свіжа сьомга – 500 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • спеції;

  • олія оливкова – за смаком;

  • салатні листя – для прикраси.


  • Приготування
    Як приготувати шашлик з сьомги? Рибу обробляємо і нарізаємо середніми шматочками. Лимон моєму, витираємо і шаткуємо кільцями, а потім розрізаємо на половинки. Рибу гарненько солимо, перчимо і нанизуємо на шпажки, чергуючи з лимонними шматочками. Складаємо заготовки в каструлю, збризкуємо оливковою маслом і відправляємо в гарячу духовку хвилин на 20. Готовий шашличок акуратно дістаємо, перекладаємо на салатні листя і подаємо.

    Шашлик із сьомги на решітці


    Інгредієнти:

  • філе сьомги – 600 г;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Для маринаду:

  • лимонний сік – за смаком;

  • олія оливкова – 5 ст. ложок;

  • свіжий кріп – 50 г;

  • маслини – 8 шт.


  • Приготування
    Рибне філе обробляємо, розрізаємо на порційні шматочки і солимо за смаком. Тепер давайте приготуємо маринад для шашлику з сьомги: з'єднуємо оливкове масло з лимонним соком, додаємо подрібнений кріп і дрібно порубані маслини. Після цього викладаємо сьомгу в ароматну суміш і залишаємо на півгодини. Рибні шматочки нанизуємо на шпажки і викладаємо на решітку, промазану рослинним маслом. Відправляємо шашличок в духовку, підставивши вниз ємність з водою. Запікаємо страву близько 20 хвилин, перевертаючи шматочки в процесі. Після цього перекладаємо шашлик на блюдо, застелене листочками салату і подаємо до столу.

    Шашлик з сьомги


    Інгредієнти:

  • філе сьомги – 1 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • сік лимонний – 2 ст. ложки;

  • кунжут ;

  • сушений кріп.
  • Шашлик з сьомги


    Приготування
    Як зробити шашлик з сьомги? Філе гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо рівними кубиками. Цибулину очистити і шаткуємо тонкими півкільцями. Потім мнемо його руками, щоб він став м'якше і заливаємо водою. Через 10 хвилин рідину зливаємо, додаємо рибні шматочки і перемішуємо. Лимонний сік з'єднайте з рослинним маслом і сухим подрібненим кропом. Готовий маринад виливаємо до рибного філе, підсолюємо, перемішуємо і залишаємо на пару годин, просякати. Потім шматочки сьомги насаджуємо разом з цибулькою на шампури і обсмажуємо близько 10 хвилин, на вугіллі, перевертаючи.