Сьомга – делікатесна риба, яка хороша в будь-якому вигляді. Пропонуємо вам приготувати шашлик з сьомги, замаринувавши його в якому-небудь цікавому маринаді.
Рецепт шашлику з сьомги
Інгредієнти: свіжа сьомга – 500 г; лимон – 1 шт.; спеції; олія оливкова – за смаком; салатні листя – для прикраси. Приготування Як приготувати шашлик з сьомги? Рибу обробляємо і нарізаємо середніми шматочками. Лимон моєму, витираємо і шаткуємо кільцями, а потім розрізаємо на половинки. Рибу гарненько солимо, перчимо і нанизуємо на шпажки, чергуючи з лимонними шматочками. Складаємо заготовки в каструлю, збризкуємо оливковою маслом і відправляємо в гарячу духовку хвилин на 20. Готовий шашличок акуратно дістаємо, перекладаємо на салатні листя і подаємо.
Шашлик із сьомги на решітці
Інгредієнти: філе сьомги – 600 г; спеції; олія рослинна. Для маринаду:
лимонний сік – за смаком; олія оливкова – 5 ст. ложок; свіжий кріп – 50 г; маслини – 8 шт. Приготування Рибне філе обробляємо, розрізаємо на порційні шматочки і солимо за смаком. Тепер давайте приготуємо маринад для шашлику з сьомги: з'єднуємо оливкове масло з лимонним соком, додаємо подрібнений кріп і дрібно порубані маслини. Після цього викладаємо сьомгу в ароматну суміш і залишаємо на півгодини. Рибні шматочки нанизуємо на шпажки і викладаємо на решітку, промазану рослинним маслом. Відправляємо шашличок в духовку, підставивши вниз ємність з водою. Запікаємо страву близько 20 хвилин, перевертаючи шматочки в процесі. Після цього перекладаємо шашлик на блюдо, застелене листочками салату і подаємо до столу.
Шашлик з сьомги
Інгредієнти: філе сьомги – 1 кг; цибулина – 1 шт.; спеції; масло рослинне – 3 ст. ложки; сік лимонний – 2 ст. ложки; кунжут ; сушений кріп. Приготування Як зробити шашлик з сьомги? Філе гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо рівними кубиками. Цибулину очистити і шаткуємо тонкими півкільцями. Потім мнемо його руками, щоб він став м'якше і заливаємо водою. Через 10 хвилин рідину зливаємо, додаємо рибні шматочки і перемішуємо. Лимонний сік з'єднайте з рослинним маслом і сухим подрібненим кропом. Готовий маринад виливаємо до рибного філе, підсолюємо, перемішуємо і залишаємо на пару годин, просякати. Потім шматочки сьомги насаджуємо разом з цибулькою на шампури і обсмажуємо близько 10 хвилин, на вугіллі, перевертаючи.