З приходом тепла починається і сезон вилазок. Ну що може бути приємніше, ніж посидіти дружною компанією на природі. Зараз ми вам розповімо, як приготувати запечену на вугіллі картоплю.
Печена картопля на багатті
Інгредієнти: картопля. Приготування Картоплю добре вимиваємо. Краще всього для цього використовувати щіточку, щоб видалити забруднення з «вічок» і вм'ятин. А потім витираємо насухо за допомогою паперових серветок. Кожну картоплину загортаємо у фольгу і відправляємо на гарячі вугілля. Готовність перевіряємо так: фольгу розгорнули і протикаємо бульби гострим ножем, якщо він входить легко, значить, печена в золі картопля, готова! Акуратно викладаємо її на тарілку, розгортаємо, посипаємо сіллю і насолоджуємося!
Печена картопля з салом у фользі
Інгредієнти: картопля – 1 кг; сало – 150 г; сіль, спеції. Приготування Картоплю миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл, але не до кінця. Нам потрібно, щоб картоплина розкривалася, а не розпадалася на 2 частини. Солимо, посипаємо спеціями всі бульби як зовні, так і всередині. У розріз кожної картоплини вкладаємо по скибочці сала і після цього повністю загортаємо бульби у фольгу. Поміщаємо її в жар і доводимо до готовності.
Печена картопля на багатті
Інгредієнти: картопля – 500 г; вершкове масло – 40 г; сіль; зелень . Приготування Беремо вимиту картоплю, в двох місцях проколюємо її виделкою, відправляємо її в мікрохвильовку хвилин на 7. Потім обертаємо її фольгою і викладаємо в розігріті вугілля. Хвилин через 5 перевертаємо. Готову картоплю, запечену в мундирі, розгортаємо, розрізаємо на 4 частини, але не до самого кінця і вставляємо в центр шматочок вершкового масла. Підсолюємо, посипаємо подрібненою зеленню і ласуємо!
Рецепт печеної картоплі у фользі
Інгредієнти: картопля молода – 1 кг; сіль, спеції. Приготування Картоплю добре миємо й нарізаємо кружечками. Чистити його при цьому не треба. Складаємо в глибоку миску, солимо, приправляємо своїми улюбленими спеціями і нанизуємо на шампури. Зверху акуратно загортаємо фольгою і відправляємо на вогнище. Печена картопля на мангалі буде готова хвилин через 20-25 залежно від того, скільки спека. Даний рецепт можна модернізувати скільки завгодно – можна між скибочками картоплі додавати сало, кільця цибулі. Загалом, все залежить від вашого смаку. Приємного апетиту!