Не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб вийшло не тільки смачно, але і вишукано? Тоді ми пропонуємо вам зробити оригінальне блюдо, яке нікого не залишить байдужим - спагетті з креветками. Воно не відніме у вас багато часу, але зате вийде неймовірно ситним, красивим і корисним, а морепродукти додадуть йому пікантності і нарядності.
Рецепт спагетті з креветками
Інгредієнти: чорні спагеті; заморожені великі креветки - 150 г; часник - 2 зубчики; мідії великі - 100 г; олія оливкова - для обсмажування; сир твердий - 50 г; вершки 22 % - 100 мл; помідори черрі і базилік - для подачі; спеції. Приготування У каструлю наливаємо окріп, додаємо трохи оливкової олії і солі. Перемішуємо, акуратно опускаємо спагетті і відварюємо їх протягом 10 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. У сотейнику швиденько обсмажуємо очищений часник, а потім виймаємо його і додаємо очищені креветки. Обсмажуємо кілька хвилин, приправляємо спеціями і викладаємо в тарілку. На цьому ж маслечко пасеруємо мідії і заливаємо їх вершками. Тушкуємо їх хвилинки 3 і теж викладаємо до креветок. У сотейник кидаємо тертий сир і чекаємо, поки він повністю розплавитися. Коли все підготовлено, починаємо збирати блюдо: тарілку натираємо часником, викладаємо макаронні вироби, додаємо морепродукти, поливаємо сирним соусом, присипаємо сиром і підігріваємо чорні спагетті з креветками в мікрохвильовці. Потім прикрашаємо блюдо помідорками черрі і свіжим базиліком.
Спагетті з креветками та грибами
Інгредієнти: очищені креветки - 150 г; спагетті - 350 г; свіжі гриби - 150 г; жирні вершки - 250 мл; сир - 100 г; масло вершкове - 50 г; спеції; часник - 4 зубчики. Приготування Як приготувати спагетті з креветками? Гриби обробляємо і нарізаємо шматочками довільної форми. Часник чистимо і дрібненько шаткуємо, а сир натираємо на терочке. У сковорідку кладемо невеликий шматочок вершкового масла, додаємо часник, креветки і обсмажуємо все кілька хвилин. Потім кладемо інше маслечко і гриби. Смажимо 3 хвилинки і паралельно відварюємо в каструльці спагетті. Далі в сковороду додаємо вершки і кидаємо сир. Тушкуємо хвилин 10 поки соус не загусне. Після цього викладаємо спагетті на тарілку і поливаємо зверху приготованими морепродуктів.
Спагетті з креветками і сиром
Інгредієнти: спагетті - 1 упаковка; креветки очищені - 400 р; вершки - 1 ст.; плавлений сирок - 2 шт.; часник - 4 зубчики; свіжа зелень кропу - 1 пучок; спеції; олія рослинна. Приготування Вермішель відварюємо традиційним способом, уклавши їх акуратно в киплячу і злегка підсолену воду. Потім відкидаємо макаронні вироби на друшляк. Для приготування соусу для спагетті з креветками наливаємо в чавунець рослинне масло, розжарюємо його і викладаємо очищений часник.
Обсмажуємо його хвилин 5 а потім виймаємо і викидаємо. В вийшло ароматне масло викладаємо очищені креветки і пасеруємо їх не більше 3 хвилин на сильному вогні. Після цього морепродукти виймаємо і виливаємо в жаровню вершки. Коли вони закиплять, зменшуємо полум'я і кидаємо шматочки плавленого сиру. Продовжуємо готувати соус до повного розчинення сирка близько 7 хвилин. Цим часом промиваємо зелень кропу, подрібнюємо її і викладаємо в сирну масу. Слідом кладемо обсмажені креветки і даємо соусу покипіти ще хвилинки 2. Якщо він вийшов дуже густим, розбавляємо його водою до потрібної консистенції. Подаємо спагетті з креветками, виклавши їх на порційні тарілки і полив вершками.