Вернуться назад Распечатать

Спагетті з креветками

Спагетті з креветками
Не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб вийшло не тільки смачно, але і вишукано? Тоді ми пропонуємо вам зробити оригінальне блюдо, яке нікого не залишить байдужим - спагетті з креветками. Воно не відніме у вас багато часу, але зате вийде неймовірно ситним, красивим і корисним, а морепродукти додадуть йому пікантності і нарядності.

Рецепт спагетті з креветками


Інгредієнти:

  • чорні спагеті;

  • заморожені великі креветки - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • мідії великі - 100 г;

  • олія оливкова - для обсмажування;

  • сир твердий - 50 г;

  • вершки 22 % - 100 мл;

  • помідори черрі і базилік - для подачі;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо окріп, додаємо трохи оливкової олії і солі. Перемішуємо, акуратно опускаємо спагетті і відварюємо їх протягом 10 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. У сотейнику швиденько обсмажуємо очищений часник, а потім виймаємо його і додаємо очищені креветки. Обсмажуємо кілька хвилин, приправляємо спеціями і викладаємо в тарілку. На цьому ж маслечко пасеруємо мідії і заливаємо їх вершками. Тушкуємо їх хвилинки 3 і теж викладаємо до креветок. У сотейник кидаємо тертий сир і чекаємо, поки він повністю розплавитися. Коли все підготовлено, починаємо збирати блюдо: тарілку натираємо часником, викладаємо макаронні вироби, додаємо морепродукти, поливаємо сирним соусом, присипаємо сиром і підігріваємо чорні спагетті з креветками в мікрохвильовці. Потім прикрашаємо блюдо помідорками черрі і свіжим базиліком.

    Спагетті з креветками та грибами


    Інгредієнти:

  • очищені креветки - 150 г;

  • спагетті - 350 г;

  • свіжі гриби - 150 г;

  • жирні вершки - 250 мл;

  • сир - 100 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • спеції;

  • часник - 4 зубчики.


  • Приготування
    Як приготувати спагетті з креветками? Гриби обробляємо і нарізаємо шматочками довільної форми. Часник чистимо і дрібненько шаткуємо, а сир натираємо на терочке. У сковорідку кладемо невеликий шматочок вершкового масла, додаємо часник, креветки і обсмажуємо все кілька хвилин. Потім кладемо інше маслечко і гриби. Смажимо 3 хвилинки і паралельно відварюємо в каструльці спагетті. Далі в сковороду додаємо вершки і кидаємо сир. Тушкуємо хвилин 10 поки соус не загусне. Після цього викладаємо спагетті на тарілку і поливаємо зверху приготованими морепродуктів.

    Спагетті з креветками і сиром


    Інгредієнти:

  • спагетті - 1 упаковка;

  • креветки очищені - 400 р;

  • вершки - 1 ст.;

  • плавлений сирок - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • свіжа зелень кропу - 1 пучок;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Вермішель відварюємо традиційним способом, уклавши їх акуратно в киплячу і злегка підсолену воду. Потім відкидаємо макаронні вироби на друшляк. Для приготування соусу для спагетті з креветками наливаємо в чавунець рослинне масло, розжарюємо його і викладаємо очищений часник.
    Спагетті з креветками
    Обсмажуємо його хвилин 5 а потім виймаємо і викидаємо. В вийшло ароматне масло викладаємо очищені креветки і пасеруємо їх не більше 3 хвилин на сильному вогні. Після цього морепродукти виймаємо і виливаємо в жаровню вершки. Коли вони закиплять, зменшуємо полум'я і кидаємо шматочки плавленого сиру. Продовжуємо готувати соус до повного розчинення сирка близько 7 хвилин. Цим часом промиваємо зелень кропу, подрібнюємо її і викладаємо в сирну масу. Слідом кладемо обсмажені креветки і даємо соусу покипіти ще хвилинки 2. Якщо він вийшов дуже густим, розбавляємо його водою до потрібної консистенції. Подаємо спагетті з креветками, виклавши їх на порційні тарілки і полив вершками.