Якщо ви шукали текстурне довершення до вашого ідеального рецепту котлет, то це вівсяні пластівці. М'ясні котлети з вівсянкою стають трохи більш щільними і поживними, а якщо ви дотримуєтесь посту, чи з якоїсь причини не вживаєте продукти тваринного походження - вівсяні котлетки з овочами і грибами стануть ідеальним рецептом.
Рибні котлети з вівсянки - рецепт
Інгредієнти: консервована сьомга - 420 г; вівсяні пластівці - 78 г; молоко - 65 мл; білий цибулю - 35 г; зелень; вершкове масло - 16 р. Приготування Консервовану сьомгу розминаємо з допомогою виделки. З'єднуємо вівсяні пластівці з теплим молоком, перемішуємо, додаємо спеції із зеленню, трохи масла і накриваємо кришкою, тарілкою, або харчовою плівкою. Коли пластівці злегка розбухнуть і стануть клейкими, перемішайте їх з рибою і дрібно нарізаною цибулею, а з отриманої суміші зліпити невеликі котлетки, товщиною близько 15 див. Перед обсмажуванням котлети можна занурити в яйце.
Пісні котлети з вівсянки - рецепт
Інгредієнти: вода - 1 л; вівсяні пластівці (швидкого приготування)- 420 г; білий цибулю - 76 г; рослинне масло - 18 мл; томатний соус - 65 г; волоські горіхи - 70 г; сушений часник і цибуля - 2 ч. ложки; сушений базилік - 1 ч. ложка. Приготування Довівши температуру духовки до 175°С, беремося за підготовку вівсяних пластівців. Доводимо воду до кипіння, додаємо вівсянку, накриваємо посуд кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Варимо пластівці 5-10 хвилин, залежно від вказівок в інструкції (вівсянка повинна стати м'якою, а вся вода - вбратися). Змішуємо відварні пластівці з подрібненою цибулею, олією, томатним соусом, дрібно нарізаними горіхами, сушеними травами і спеціями. Готову суміш для пісних котлет з вівсянки ділимо на порції рівного розміру, формуем їх у котлетки і викладаємо на пергамент. Деко з котлетами ставимо в духовку на 15 хвилин.
Рецепт котлет з вівсяних пластівців з м'ясом
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; бульйонний кубик - 1 шт.; яйце - 1 шт.; будь гострий соус - за смаком; вівсяні пластівці - 90 р. Приготування Перед тим, як приготувати котлети з вівсянки з кубиком, сам бульйонний кубик слід дуже ретельно розкришити і збити з курячим яйцем і парою крапель будь-якого гострого соусу, начебто «Табаско». Додайте збите яйце до фаршу разом з вівсяними пластівцями, фінально ретельно перемішайте і розділіть на порції рівного розміру (всього вийде близько 6 котлет). Викладіть котлети на пергамент і поставте під гриль по 10 хвилин з кожного боку, або обсмажте на олії до повної готовності.
Пісні котлети з вівсяних пластівців з грибами
Ще один рецепт пісних котлет передбачає наявність тофу в своїй основі. Завдяки сиру з соєвого молока котлети виходять соковитими і ніжними. Якщо ви хочете повторити цей же рецепт, але не веганскої версії, то просто замініть тофу звичайним сиром.
Інгредієнти: тофу - 250 г; вівсяні пластівці - 110 г; хлібна крихта - 60 г; борошно - 40 г; арахіс - 80 г; овочевий бульйон - 50 мл; свіжі гриби - 400 р; білий цибуля - 80 г; часник - 30 р; вода - 240 мл Приготування Духовку розігріваємо до 175°С. Тофу кришимо і змішуємо з вівсянкою, борошном і хлібної крихтою. Кришимо арахіс і додаємо туди ж.
На розігрітій сковороді пасеруємо білий цибулю з подрібненими грибами і часником, чекаючи моменту, коли з поверхні випарується вся зайва волога. Додаємо гриби до сухої суміші інгредієнтів і вливаємо воду, а також овочевий бульйон. Маса не повинна бути занадто сухий або рідкої, просто досить клейкою для того, щоб з неї можна було сформувати котлети. Зліплені котлети з вівсянки з грибами можна обсмажити до рум'яної скоринки на простому олії, а можна запекти по 10 хвилин з кожного боку.