Якщо ви знаходитесь в пошуку ситного і простого рецепту, то це - один з найяскравіших їх представників. Пиріг з картоплею і рибою має десятки варіацій, найпопулярніші з яких ми поговоримо далі.
Картопляний пиріг з рибою
Інгредієнти: Для картопляного пюре:
картопля - 1 кг; зелений горошок - 1 кг; вершкове масло - 40 г; цедра 1 лимона. Для рибної начинки:
молоко - 500 мл; лист лавра; філе хека - 200 г; філе пікші - 200 г; креветки - 200 г; білий цибулю - 130 г; морква - 130 г; часникові зубчики - 2 шт.; борошно - 80 г; гірчиця - 30 г; сир чеддер - 50 г; сік 1 лимона. Приготування Очищені картопляні бульби кладемо в каструлю з киплячою водою і відварюємо до м'якості. Також чинимо і з горошком. Розтираємо картоплю і горох в пюре з вершковим маслом і пучкою солі. Додаємо лимонну цедру.
Ставимо за духовку розігріватися до 200°С.
Підігріваємо Молоко з лавровим листом, кладемо в нього рибне філе відварюємо. Дістаємо шматочки риби з молока і перекладаємо на тарілку.
Пасеруємо цибулю з морквою до напівготовності, додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо, чекаємо ще 30 секунд. Додаємо до засмажки борошно і заливаємо все молоком, в якому варилася риба. Коли в сковороді утворюється густий соус, доповнюємо його гірчицею і виливаємо у форму для випікання. Розподіляємо в соусі шматочки риби, посипаємо сиром і поливаємо соком лимона. Покриваємо вміст форми картопляним пюре і ставимо в духовку на 40 хвилин.
Цей класичний англійський картопляний пиріг можна робити і з рибними консервами, якщо є необхідність заощадити.
Рецепт холодцю рибного пирога з картоплею
Якщо ви шукайте бюджетний рецепт рибного пирога, то перед вами найкращий варіант. Заливний пиріг з картоплею і кількою стане ситним фаворитом всієї родини, рецептом якого вас проситимуть поділитися ще не один раз.
Інгредієнти: картопля - 250 г; білий цибулю - 185 г; вершкове масло - 50 г; свіжоморожена кілька - 300 г; вершки - 240 мл; яйця курячі - 2 шт.; борошно - 310 р. Приготування Картопля очищаємо, миємо й відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Цибулю ріжемо кільцями і пасеруємо, поки він не стане прозорим. Бульби ріжемо кружальцями і викладаємо єдиним шаром на дно будь глибокого посуду для запікання, зверху розподіляємо шар цибулі, за ним - очищених від нутрощів і хребта кільок. Готуємо просте тісто з вершків, яєць та борошна. Приправляємо тісто на смак і заливаємо їм всі інгредієнти. Ставимо пиріг в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин або до тих пір, поки рибний пиріг з картоплею не покриється характерною золотисто-коричневою скоринкою. Перед подачею охолодити страва хвилин 15.
Рибний пиріг з картоплею - рецепт
Цей відкритий пиріг на пісочному тісті - звичайний кіш, приготований не зовсім стандартним для французів способом.
Інгредієнти: пісочне тісто; копчена червона риба - 200 г; картопля - 120 г; крес-салат - 30 г; пучок кропу; вершки - 240 мл; яйця - 3 шт.; твердий сир - 60 р. Приготування Просте пісочне тісто розкачуємо і викладаємо на дно 25 см форми для випікання. Дно основи наколюємо виделкою, зверху кладемо лист пергаменту і всипаємо будь-яку крупу. Випікаємо основу 10 хвилин при 180°С, знімаємо папір і готуємо ще 5 хвилин. Розкладаємо по основі скибочки риби, кружечки попередньо відвареної картоплі і подрібнену зелень. Заливаємо пиріг зі збитими вершками і сіллю яйцями, а потім ставимо назад в духовку ще на півгодини. Коли пиріг з картоплею і рибою зарум'яниться, а центр повністю схопиться і не буде колихатися при русі, страву можна вважати готовим.