Пропонуємо вам приготувати неймовірно ніжні, соковиті, смачні і, звичайно ж, корисні парові котлети. Для цього можна використовувати спеціальний прилад - пароварку, духовку або глибоку сковороду. А як їх зробити, ми вам зараз розповімо!
Рецепт рибних парових котлет
Інгредієнти: філе білої риби - 300 г; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; куряче яйце - 1 шт.; морква - 1 шт. Приготування Як приготувати парові котлети? Для цього овочі чистимо і разом з рибою перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо у фарш яйце, трохи підсолюємо і формуємо невеликі котлетки. Далі варимо їх у пароварці або тушкуємо в невеликій кількості води 20 хвилин. Перед подачею до столу, поливаємо блюдо розтопленим вершковим маслом.
Парові котлети з індички
Інгредієнти: філе індички - 600 г; цибулина - 100 г; свіжа петрушка - 100 г; зелена стручкова квасоля - 400 г; спеції. Приготування Філе індички подрібнюємо разом з очищеним цибулею через м'ясорубку до стану однорідного фаршу. Потім додаємо багато подрібненої зелені петрушки і солимо за смаком. Отриману масу ретельно перемішуємо і змоченими у воді руками ліпимо котлети. Після цього вкладаємо їх в пароварку на невеликій відстані один від одного. Вибираємо час приготування 20 хвилин і запускаємо прилад. Цим часом в другу ємність висипаємо стручкову квасолю і готуємо близько 10 хвилин. Ось і все, дієтичні парові котлети з індички з гарніром готові!
Рецепт курячих парових котлет в духовці
Інгредієнти :
куряче філе - 100 г; хліб пшеничний - 10 г; вода фільтрована - 125 мл; масло вершкове - 10 р. Приготування Для приготування парових котлет без пароварки, хліб замочуємо у воді і відставляємо в сторону. Цим часом очищаємо від жирових плівок філе і подрібнюємо його в м'ясорубці. Далі отриманий фарш змішуємо з хлібом і трохи додаємо сіль. Вологими руками формуємо маленькі котлети, викладаємо їх на промазанный маслом деко і випікаємо 20-25 хвилин. Ось і все, дієтичні парові котлети з курки готові!
Рецепт парових котлет морквяних
Інгредієнти: морква - 600 г; молоко коров'яче - 125 мл; яйце куряче - 1 шт.; цукровий пісок - 2 ст. ложки; сіль - 2 щіпки; панірувальні сухарі - 3 ст. ложки; масло вершкове - 30 р. Приготування Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Потім перекладаємо її в ковшичек, заливаємо молоком, кладемо масло, додаємо сіль з цукром і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15. Після цього додаємо манку, перемішуємо і доводимо до закипання. Отриману масу охолоджуємо, додаємо яйце і злегка збиваємо. Тепер формуємо руками невеличкі котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і готуємо в пароварці 20 хвилин. Якщо у вас немає такого пристрою, то викладаємо їх в друшляк і встановлюємо його на каструлі з киплячою водою. В цьому випадку час приготування збільшиться до 35 хвилин.
Рецепт м'ясних парових котлет
Інгредієнти: яловичий фарш - 500 г; білий батон - 2 скибочки; яйце - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування З батона зрізаємо шкірку, кришимо її в миску і замочуємо в теплому молоці. Цибулю чистимо, подрібнюємо і змішуємо з фаршем. Додаємо яйце, злегка віджатий хліб і перемішуємо до однорідності, приправте спеціями. Тепер формуємо невеликі котлетки і викладаємо їх на тарілку. У глибоку сковорідку наливаємо трохи води, доводимо її до кипіння і ставимо тарілку з котлетами. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і пропарюють протягом 15 хвилин. Подаємо парові котлетки свіжоприготовленими з будь-яким гарніром на ваш смак.