Котлети - страва проста, але від того не менш смачне. Є маса різних варіантів їх приготування. Нижче піде мова про те, як приготувати котлети з начинкою.
Картопляні котлети з начинкою - рецепт
Інгредієнти: картопля - 1 кг; цибуля - 250 г; мариновані опеньки - 330 г; сире куряче яйце - 1 шт.; рослинна олія; панірувальні сухарі, перець, сіль. Приготування Мариновані опеньки (можна замінити маринованими печерицями або будь-якими іншими грибами) і цибулю подрібнюємо кубиками. Картоплю чистимо і відварюємо, потім перетворюємо її в круте пюре (воду доливати не потрібно), солимо, перчимо, додаємо яйце і гарненько перемішуємо. Цибулю з грибочками обсмажуємо. З картоплі формуємо котлетки, всередину яких вкладаємо начинку. Паніруємо їх і смажимо на олії з двох сторін. Подавати картопляні котлети з начинкою можна з майонезом або сметаною.
Курячі котлети з начинкою
Інгредієнти: фарш курячий - 600 г; масло вершкове 725% жирності - 200 г; сир твердий - 180 г; сухарі панірувальні - 7 ст. ложок; зелень; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Курячий фарш кладемо в миску, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Подрібнюємо сир на дрібній тертці. Зелень шаткуємо. З'єднуємо м'яке вершкове масло, зелень, сир. Солимо і начинку добре перемішуємо. Формуємо кульки з отриманої сирної маси і на 10 хвилин ставимо їх в морозильну камеру. З курячого фаршу формуємо коржі, на середину яких кладемо сирний кульку. З'єднуємо фаршу, щоб кулька був закритий. Паніруємо їх і обсмажуємо до рум'яної скоринки. А після цього перекладаємо котлети з начинкою з сиру в деко і доводимо до готовності в духовці при 180°С близько 10 хвилин.
Котлети з начинкою з яйця
Інгредієнти: фарш м'ясний - 550 г; варені круто яйця - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 240 г; хліб білий - 150 г; молоко - 220 мл; сіль, чорний перець, рослинна олія. Приготування Ріпчаста цибуля дрібно-дрібно кришимо. Яйця нарізаємо кубиками. Обсмажуємо подрібнену цибульку до рум'яності. Додаємо його в яйця, солимо і перчимо за смаком. Хліб розмочуємо в молоці, потім віджимаємо, додаємо у фарш, солимо, перчимо й перемішуємо. Формуємо з фаршу 8 коржів. На середину кожної з них кладемо начинку і акуратно скріплюємо краю, формуючи котлету. Викладаємо наші заготовки на промаслений лист і ставимо в духовку. Запікаємо котлети з начинкою в духовці 40 хвилин при 180°С.
Котлети з грибною начинкою
Інгредієнти: свинина нежирна - 05 кг; скибочки білого батона - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сир - 150 г; цибуля - 250 г; яйця - 1 шт.; печериці свіжі - 220 г; свіжа зелень - 30 г; сіль, чебрець, орегано, мелений чорний перець; сухарі панірувальні. Приготування М'ясо спочатку нарізаємо шматочками, а потім перекручуємо на м'ясорубці. Таким же чином подрібнюємо 100 г цибулі, часник і
розмочений білий батон. Щоб фарш не був надмірно водянистим, батон потрібно віджати. Додаємо у фарш жовток яйця, спеції, сіль і гарненько вимішуємо. Ставимо його в холодильник на півгодини, а самі готуємо начинку. Печериці подрібнюємо, а цибулю дрібно-дрібно кришимо і доводимо до прозорості, обсмажуючи на олії. Потім додаємо гриби і готуємо до випаровування рідини. Солимо за смаком. Тепер з охолодженого фаршу робимо коржики. Кладемо на них близько 1 чайної ложки начинки і шматочок сиру. Формуємо котлети, паніруємо їх і обсмажуємо. А щоб вони добре просмажаться, спочатку їх краще готувати під кришкою, а потім після того, як котлети будуть перевернуті, кришку потрібно зняти. При такому приготуванні котлети з начинкою з грибів вийдуть соковитими і з хрусткою скоринкою.