Існує величезна кількість рецептів приготування м'яса. Але, мабуть, одним з найбільш смачних варіантів приготування є м'ясо, запечене під сиром. У нього обов'язково додають цибулю, іноді - гриби, а іноді - помідори. Напевно, мало хто знає, що це неймовірно смачне блюдо носить назву - м'ясо по-французьки. Нижче піде мова про те, як приготувати свинину по-французьки.
М'ясо по-французьки з свинини
Інгредієнти: тертий твердий сир - 220 г; ріпчаста цибуля - 300 г; свинина - 1 кг; майонез - 50 г; сметана - 50 г; сир Філадельфія - 50 г; сіль і спеції. Приготування Свинину ріжемо порційними шматочками і гарненько відбиваємо, а потім солимо і посипаємо спеціями. Укладаємо заготовки на деко. Змішуємо сметану з майонезом і сиром Філадельфія. За смаком додаємо сіль, перець, також можна додати подрібнену зелень. Гарненько соус перемішуємо і промазуємо їм м'ясо. Цибулька шаткуємо півкільцями, а можна і кільцями, якщо головки не надто великі. Укладаємо його зверху на м'ясо. Засипаємо відбивні по-французьки з свинини тертим сиром і відправляємо в духовку. Вона повинна бути нагріта до 180°С. Запікаємо близько 40 хвилин.
Рецепт свинини по-французьки в мікрохвильовці
Інгредієнти: свинина - 400 г; ріпчаста цибуля - 150 г; картопля - 400 г; вершкове масло - 35 г; часник - 1 зубчик; тертий твердий сир - 50 г; майонез. Приготування Форму для мікрохвильової печі промазуємо вершковим маслом. Свинину нарізаємо невеликими скибочками, у неї видавлюємо через прес часник і перемішуємо. Викладаємо м'ясо на дно форми, поливаємо його майонезом і зверху розміщуємо нарізану півкільцями цибулю. Його теж поливаємо майонезом. Поверх цибулі розміщуємо нарізану скибочками картоплю, наносимо шар майонезу і посипаємо тертим сиром. При максимальній потужності готуємо хвилин 30.
Свинина по-французьки з грибами
Інгредієнти: свинина - 550 г; печериці - 500 г; цибуля - 300 г; помідори - 400 р; майонез - 220 г; сир твердий тертий - 230 г; зелень кропу і петрушки - 1/2 пучка; сіль, спеції - за смаком. Приготування Свинину вибираємо таку, яка підходить для приготування відбивних. Нарізаємо м'ясо скибочками завтовшки 1 см упоперек волокон. Складаємо їх в миску, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо, щоб м'ясо було рівномірно вкрите спеціями. Після цього кожен шматочок гарненько відбиваємо. Змащуємо деко олією і викладаємо м'ясо плотненько один до одного. Цибулю нарізаємо півкільцями, гриби - скибочками. Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі. У процесі смаження з грибів виділиться сік. Готуємо на великому вогні до тих пір, поки не випарується рідина, потім вогонь зменшуємо, гриби перчимо, солимо і доводимо під кришкою до готовності. На м'ясо розкладаємо шар цибулі, а на нього розміщуємо гриби. А поверх грибів піде шар помідорів, нарізаних полукружками. Наносимо шар майонезу (половину від загальної кількості). Посипаємо зверху зеленню, а потім - сиром. Знову наносимо шар майонезу і запікаємо при 200°С 35 хвилин. Подавати свинину, запечену по-французьки, слід відразу ж в гарячому вигляді.
Приготування свинини з картоплею по-французьки
Інгредієнти: свинина - 600 г; картопля - 1 кг; ріпчаста цибуля - 350 г; сир твердий тертий - 180 г; сіль, спеції; майонез; рослинне масло. Приготування Свинину нарізаємо скибочками товщиною близько 10-12 мм. Після цього відбиваємо їх акуратненько з обох сторін. Очищений цибулю шаткуємо кільцями, якщо він не великий. В іншому ж випадку краще нарізати півкільцями. Очищену картоплю шаткуємо тоненькими кружальцями. Форму, в якій будемо запікати картоплю по-французьки зі свининою, змащуємо маслом і викладаємо відбите м'ясо. Кожен шматочок має бути підсолений і посипаний спеціями. Зверху викладаємо цибулю, поливаємо майонезом і тепер рівним шаром викладаємо кружечки картоплі. Засипаємо все це зверху тертим сиром, наносимо майонез і ставимо в духовку. Запікаємо свинину з картоплею по-французьки при 200°С до золотистої скоринки близько 50 хвилин.