Горошница - це старовинне блюдо, приготоване з сухого гороху з додаванням різних спецій. Часто до неї додаються також різні крупи, олію, картоплю і навіть копченості. Блюдо виходить неймовірно смачною, ситною і чудово ароматним. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати горошницу.
Рецепт горошница без замочування
Інгредієнти: горох сухий - 400 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 100 мл; спеції і прянощі - за смаком. Приготування Як приготувати горошницу без замочування? Отже, якщо часу у вас немає, крупу просто промиваємо, заливаємо водою і ставимо на сильний вогонь закипати. Потім зменшуємо полум'я і варимо кашу приблизно годину при закритій кришці. Солимо горошницу в самому кінці додаємо окремо обсмажені цибулю і прянощі. Якщо хочете, щоб каша була м'якше, можна потовкти її. Готову страву подаємо зі сметаною або вершками.
Рецепт горошницы з м'ясом
Інгредієнти: сухий горох - 400 г; олія рослинна; філе свинини - 300 г; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Як приготувати горошницу з м'ясом? Крупу ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 8 годин для набухання. Через зазначений час, зайву рідину зливаємо і наливаємо свіжу в пропорції 1:2. Замість води можна додати м'ясний бульйон, так каша вийде набагато смачніше і ситніше. Тепер ставимо посуд на вогонь і варимо горох до готовності. Потім за допомогою товкачика перетворюємо горохову кашу в пюре. Далі переходимо до приготування піджарки: м'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і викладаємо в сковорідку з олією. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю, а потім додаємо його до м'яса і тушкуємо все разом до повної готовності, накривши кришкою. В кінці з'єднуємо обжарку з кашею, перемішуємо і насолоджуємося смачною горошницей.
Рецепт горошницы з копченостями
Інгредієнти: сухий горох - 1 ст.; копчена грудинка - 130 г; спеції; цибуля зелена; свіжа зелень. Приготування Отже, для приготування горошницы беремо каструлю, наливаємо в неї воду і ставимо на вогонь. Потім висипаємо потрібну кількість гороху, доводимо до кипіння і відварюємо кашу, посоливши за смаком. Копчену грудинку нарізаємо цим часом на дрібні шматочки, перекладаємо на сковорідку з олією і обсмажуємо до появи жиру. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо ножем і додаємо до м'яса. Тушкуємо все до повної готовності, а потім викладаємо до обжарке варений горох. Перемішуємо, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо для настоювання хвилин на 5.
Рецепт горошницы в мікрохвильовці
Інгредієнти: горохова крупа - 10 ст. ложок; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; олія рослинна; сметана для подачі; спеції. Приготування Як правильно зварити горошницу в мікрохвильовій печі? Отже, крупу ретельно промиваємо кілька разів теплою водою, а потім заливаємо окропом і замочуємо приблизно на 30 хвилин. Після цього горох промиваємо і знову заливаємо водою. Тепер беремо скляну посуд, призначену для мікрохвильовки,
викладаємо туди горох, заливаємо крутим окропом, кидаємо за бажанням лавровий листочок і ставимо посуд у грубку. Готуємо горошницу приблизно 35 хвилин, вибравши режим «Каша» і виставивши максимальну потужність. Поки каша вариться, давайте зробимо засмажку: моркву і часник чистимо, подрібнюємо соломкою і пасеруємо до золотистого відтінку в рослинному маслечко. Хвилин за 20 до кінця приготування, відкриваємо кришку приладу і додаємо до гороху овочеву обжарку. Все ретельно перемішуємо і знову продовжуємо приготування. Готова горошница по консистенції повинна нагадувати густувате пюре. Перед подачею на стіл, приправляємо блюдо спеціями, посипаємо рубаною зеленню і кладемо трохи сметанки.