Вернуться назад Распечатать

Бурякові котлети - рецепт

Бурякові котлети - рецепт
Ніжні і злегка солодкуваті котлети із буряків - прекрасне доповнення до вашого дієтичного меню або заміна м'ясної аналогу. Легкі в приготуванні і доступні, вони стануть фаворитами серед усього асортименту овочевих закусок на вашому столі.

Буряково - морквяні котлети - рецепт


Інгредієнти:

  • манна крупа - 80 г;

  • буряк - 420 г;

  • морква - 420 г;

  • капуста кале - 3 аркуша;

  • білий цибулю - 85 м;

  • часникові зубчики - 2 шт.


  • Приготування
    Манну крупу підрум'янюємо в сухій розігрітій сковороді до тих пір, поки вона не стане ледь коричневою. Остуджуємо крупу на тарілці, а потім заливаємо її водою (залишаємо пару столових ложок для обсипання) і ставимо на вогонь. Після закипання рідини накриваємо ємність кришкою і знову остуджуємо манку.
    У розігрітій сковороді пасеруємо цибулю протягом пари хвилин, додаємо до нього часник і чекаємо ще півхвилини, після чого закладаємо терту буряк, моркву і дрібно нарізані листя кале. Якщо овочі виявляться дуже соковитими, злийте надлишки рідини і продовжуйте приготування. Коли вміст сковороди розм'якшиться, змішуємо його з манкою, приправляємо і формуем котлетки. Обвалюємо морквяно-бурякові котлети в сухої манки і обсмажуємо з обох боків на олії.

    Рецепт смачних бурякових котлет


    Інгредієнти:

  • пшоно - 115 г;

  • буряк - 300 г;

  • хлібна крихта - 45 г;

  • борошно - 15 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • мелений кумін і чилі - по 5 г;

  • рукола - 80 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати бурякові котлети, заливаємо кумін і чилі склянкою води і додаємо в ємність з рідиною ошпаренное пшоно. Слідом додаємо сіль і ставимо все на вогонь варитися до повної готовності. Каша повинна вийти сухою і розсипчастою. Після, змішуємо пшоно з тертим буряком, яйцем, свіжої хлібної крихтою, борошном і дрібно нарізаною руколою. З отриманої маси ліпимо котлети і обсмажуємо на розігрітій олії до хрусткої скоринки. Якщо ви хочете зробити бурякові котлети по цьому рецепту в духовці, попередньо розігрійте її до 155 градусів, а потім додайте деко з котлетами на 8 хвилин.

    Дієтичні бурякові котлети - рецепт


    Інгредієнти:

  • коричневий рис (відварений) - 2 ст.;

  • відварна квасоля - 120 г;

  • буряк - 230 г;

  • кайенский перець, мелений кумін, чебрець - по 4 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • хлібна крихта - 1 ст.


  • Приготування
    За допомогою м'ясорубки або блендера збиваємо разом рис з квасолею бурякової м'якоттю. Додаємо в суміш спеції, пропущений через прес часник і хлібну крихту. Якщо суміш вийшла сухуватою, дайте постояти з півгодини, за цей час буряк пустить сік і формувати котлетки стане куди простіше.
    Деко для випікання покриваємо пергаментом і викладаємо на нього попередньо зліплені котлетки. Збризкуємо їх будь-яким маслом і ставимо в духовку, температура якої доходить до 170°С. Через 7 хвилин переверніть котлети на іншу сторону, також полийте маслом і продовжите готування аналогічне час.

    Приготування бурякових котлет в мультиварці


    Інгредієнти:

  • буряк - 200 г;

  • картопля - 100 г;

  • кінза;

  • кокосова стружка - 40 г;

  • хлібна крихта - 40 г;

  • сушений часник і цибулю - по 6 г;

  • борошно - 25 г;
  • Бурякові котлети - рецепт

  • вода - 40 мл


  • Приготування
    Відварюємо буряк з картоплею до м'якості і розминаємо в пюре. Приправляємо овочеве пюре за смаком, доповнюємо зеленню і ліпимо з суміші котлети. З'єднуємо хлібну крихту з кокосовою стружкою, сушеним цибулею і часником. Борошно заливаємо водою і замішуємо гладке тісто рідке. В мультиварці на режимі «Випічка» розігріваємо олію. Занурюємо котлети спершу в клейку суміш борошна і води, а потім обвалюємо у крихті з кокосом. Смажимо котлети з обох сторін за 6 хвилин.