Ніжні і злегка солодкуваті котлети із буряків - прекрасне доповнення до вашого дієтичного меню або заміна м'ясної аналогу. Легкі в приготуванні і доступні, вони стануть фаворитами серед усього асортименту овочевих закусок на вашому столі.
Буряково - морквяні котлети - рецепт
Інгредієнти:
манна крупа - 80 г; буряк - 420 г; морква - 420 г; капуста кале - 3 аркуша; білий цибулю - 85 м; часникові зубчики - 2 шт. Приготування Манну крупу підрум'янюємо в сухій розігрітій сковороді до тих пір, поки вона не стане ледь коричневою. Остуджуємо крупу на тарілці, а потім заливаємо її водою (залишаємо пару столових ложок для обсипання) і ставимо на вогонь. Після закипання рідини накриваємо ємність кришкою і знову остуджуємо манку.
У розігрітій сковороді пасеруємо цибулю протягом пари хвилин, додаємо до нього часник і чекаємо ще півхвилини, після чого закладаємо терту буряк, моркву і дрібно нарізані листя кале. Якщо овочі виявляться дуже соковитими, злийте надлишки рідини і продовжуйте приготування. Коли вміст сковороди розм'якшиться, змішуємо його з манкою, приправляємо і формуем котлетки. Обвалюємо морквяно-бурякові котлети в сухої манки і обсмажуємо з обох боків на олії.
Рецепт смачних бурякових котлет
Інгредієнти: пшоно - 115 г; буряк - 300 г; хлібна крихта - 45 г; борошно - 15 г; яйце - 1 шт.; мелений кумін і чилі - по 5 г; рукола - 80 р. Приготування Перед тим, як приготувати бурякові котлети, заливаємо кумін і чилі склянкою води і додаємо в ємність з рідиною ошпаренное пшоно. Слідом додаємо сіль і ставимо все на вогонь варитися до повної готовності. Каша повинна вийти сухою і розсипчастою. Після, змішуємо пшоно з тертим буряком, яйцем, свіжої хлібної крихтою, борошном і дрібно нарізаною руколою. З отриманої маси ліпимо котлети і обсмажуємо на розігрітій олії до хрусткої скоринки. Якщо ви хочете зробити бурякові котлети по цьому рецепту в духовці, попередньо розігрійте її до 155 градусів, а потім додайте деко з котлетами на 8 хвилин.
Дієтичні бурякові котлети - рецепт
Інгредієнти: коричневий рис (відварений) - 2 ст.; відварна квасоля - 120 г; буряк - 230 г; кайенский перець, мелений кумін, чебрець - по 4 г; часникові зубчики - 2 шт.; хлібна крихта - 1 ст. Приготування За допомогою м'ясорубки або блендера збиваємо разом рис з квасолею бурякової м'якоттю. Додаємо в суміш спеції, пропущений через прес часник і хлібну крихту. Якщо суміш вийшла сухуватою, дайте постояти з півгодини, за цей час буряк пустить сік і формувати котлетки стане куди простіше.
Деко для випікання покриваємо пергаментом і викладаємо на нього попередньо зліплені котлетки. Збризкуємо їх будь-яким маслом і ставимо в духовку, температура якої доходить до 170°С. Через 7 хвилин переверніть котлети на іншу сторону, також полийте маслом і продовжите готування аналогічне час.
Приготування бурякових котлет в мультиварці
Інгредієнти: буряк - 200 г; картопля - 100 г; кінза; кокосова стружка - 40 г; хлібна крихта - 40 г; сушений часник і цибулю - по 6 г; борошно - 25 г; вода - 40 мл Приготування Відварюємо буряк з картоплею до м'якості і розминаємо в пюре. Приправляємо овочеве пюре за смаком, доповнюємо зеленню і ліпимо з суміші котлети. З'єднуємо хлібну крихту з кокосовою стружкою, сушеним цибулею і часником. Борошно заливаємо водою і замішуємо гладке тісто рідке. В мультиварці на режимі «Випічка» розігріваємо олію. Занурюємо котлети спершу в клейку суміш борошна і води, а потім обвалюємо у крихті з кокосом. Смажимо котлети з обох сторін за 6 хвилин.