Масло з оселедця - елементарна закуска, яка готується дуже швидко і може бути намазана на гренку і подана до салату або просто так, в якості самостійної закуски. Канапе з оселедцевим маслом добре йде не тільки під міцні напої, але і може стати частиною вашого обіду, оскільки, на відміну від цілої оселедця, олія з нею в складі брати з собою і використовувати куди легше. Словом, не страва, а суцільний ідеал. Давайте готувати!
Оселедцеве масло - класичний рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 185 г; філе слабосоленої оселедця - 80 р. Приготування Щоб уберегти себе і гостей від неприємних сюрпризів перед приготуванням масла перевірте рибне філе на наявність залишків реберних кісток. Якщо такі є - видаліть їх. Очищене філе кладемо в чашу блендера і пюрируем з м'яким маслом. Якщо блендера немає, рибу можна пропустити з маслом через м'ясорубку, ну а якщо і з м'ясорубкою не склалося - розімніть інгредієнти виделкою до однорідності. На цьому приготування оселедцевого масла закінчується, база є, а урізноманітнити її власними доповненнями можна на свій смак. Почніть з простих інгредієнтів начебто свіжої зелені і свежемолого перцю.
Смачне оселедцеве масло з морквою
Цей рецепт оселедцевого масла включає в свій склад моркву і майонез - перша додає страві трохи кольору і солодощі, а другий робить масло м'яким.
Інгредієнти: вершкове масло - 86 г; філе оселедця - 90 г; майонез - 55 г; гірчиця - 20 р; морква - 67 р. Приготування Очищену моркву відварюємо до повної готовності, але не развариваем в пюре. Натираємо моркву на дрібній тертці і змішуємо з гірчицею і майонезом. Оселедець пропускаємо через м'ясорубку разом з маслом або просто розминаємо виделкою так, щоб отримати пюреобразную масу. Додаємо оселедцеве масло до морквяної суміші і ретельно перемішуємо. Якщо закуска виходить надто густий - додати ще масла. Також перевірте масло на солоність - якщо оселедець була недостатньо солоної, то може знадобитися невелика щіпка солі.
Оселедцеве масло з плавленим сиром в домашніх умовах
Крім майонезу зробити масло м'якше і приємніше на смак може допомогти плавлений сирок. Не варто боятмся додавати його до рибного філе - вони складають прекрасну пару.
Інгредієнти: плавлений сир - 135 г; вершкове масло - 180 г; молоко - 50 мл; сік і цедра половинки лимона; червоний перець - 2 р; філе копченої оселедця - 230 г; зелень. Приготування Збиваємо масло кімнатної температури з плавленим сиром і молоком до отримання однорідної і повітряної маси. Змішуємо масло з цедрою і соком лимона, додаємо щіпку червоного перцю і січену зелень. Виделкою тиснемо очищене від кісток філе копченої оселедця і змішуємо його з масляно-сирною масою. Пробуємо масло і доповнюємо спеціями на свій розсуд.
Як приготувати оселедцеве масло?
Щоб додати маслу текстури, можна змішати його з дрібно нарізаними свіжими овочами та зеленню. Закуску можна подавати на вечірці на окремому блюді, оточеному заздалегідь підготовленими грінками або крекерами, щоб кожен гість міг самостійно спорудити свій бутерброд з оселедцевим маслом.
Інгредієнти: вершкове масло - 187 г; філе оселедця - 90 г; солодкий перець - 40 г; фіолетовий цибуля - 40 г; зелень; молоко або вершки - 30 мл Приготування Оселедцеве філе очистити від залишків реберних кісток і збиваємо за допомогою блендера разом з м'яким маслом і вершками. Окремо рубаємо солодкий перець і цибулю з зеленню, додаємо овочі в масло і перемішуємо.Подаємо м'яким або залишаємо застигнути на півгодини в холодильнику.