У вас на порозі гості або ви просто збираєтеся компанією на пікнік? Тоді вас врятує солоне сало! Воно виходить неймовірно ароматним, ситним і надзвичайно смачним. А також містить безліч поживних речовин і насичує організм енергією. Якщо у вашому холодильнику буде завжди цей продукт, ви ніколи не залишитеся голодними, а як посолити сало з часником, ми вам зараз розповімо!
Рецепт засолки сала з часником
Інгредієнти: сире сало - 1 кг; часник - 10 зубчиків; лавровий лист - 4 шт.; сіль - 4 ст. ложки; червона мелена паприка - 2 ст. ложки; кмин - 1 ч. ложка; перець чилі - 1 ч. ложка. Приготування Як засолити сало з часником? Шматок сала промиваємо, обсушуємо, ріжемо на два пласта, викладаємо на дошку і робимо надрізи. Часник чистимо і вдавлюємо в отвори на салі. Лавровий листочок і чорний перець розтираємо в крихту, додаємо трохи солі й кмину, перемішуємо і обсипаємо рясно отриманою сумішшю один шматок сала. Залишилася сіль з'єднуємо з гострим перцем і меленою паприкою, обсипаємо залишився шматок сала. Викладаємо заготовки на фольгу, щільно загортаємо і прибираємо в холодильник на 2 тижні. Ось і все, засолювання сала з часником завершена!
Рецепт маринованого сала з часником
Інгредієнти: свіже свиняче сало - 1 кг; вода - 1 л; сіль поварена - 6 ст. ложок; часник - 1 головка; перець горошком - 6 шт.; спеції. Приготування Сало промиваємо, шкурку очищають ножем і нарізаємо продукт на шматочки. Часник чистимо і шаткуємо тоненькими пластинами. У сальце робимо надрізи і шпигуємо часником. Для маринаду наливаємо в каструлю воду і насипаємо сіль. Далі кидаємо всі спеції, ставимо посуд на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо 5 хвилин на слабкому вогні, а потім остуджуємо маринад до кімнатної температури. Заливаємо отриманим розсолом сало, накриваємо ємність кришкою і залишаємо в будь-якому холодному місці. Через 3 дні сало, мариноване з часником, готово!
Рецепт вареного сала з часником
Інгредієнти: сало свіже - 1 кг; вода фільтрована - 1 л; цибулиння - жменя; часник - 7 зубчиків; спеції - за смаком. Приготування У глибоку каструлю наливаємо фільтровану воду, кладемо цибульне лушпиння, листочок лаврушки і сіль з горошинками перцю. Ставимо посуд на середній вогонь і доводимо до кипіння. Цим часом добре промиваємо свіжий шматок сала і кладемо його в киплячий маринад. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 10. Потім вимикаємо плиту, розсіл з салом остуджуємо, накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо вміст протягом доби. Після цього очищаємо від лушпиння зубчики часнику і видавлюємо їх в пиалку через прес. Додаємо за смаком спеції і все перемішуємо до отримання однорідної кашки. Акуратно виймаємо сало з розсолу, промаківающімі паперовим рушником, викладаємо на стіл і натираємо з усіх боків пряною сумішшю. Тепер загортаємо м'ясної шматок в харчову плівку і прибираємо на 24 години.
Рецепт сала, прокрученного з часником
Інгредієнти: свиняче сало - 500 г; червоний мелений перець - 05 ч. ложки; часник - 3 зубчики; свіжа зелень - 30 г; спеції. Приготування Отже, сало промиваємо, витираємо рушником і акуратно зрізаємо шкірку. Часник чистимо і разом з салом перекручуємо через м'ясорубку два рази. Далі посипаємо масу спеціями і гарненько перемішуємо. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Потім додаємо її в миску з фаршем і кидаємо червоний перець. Тепер все ретельно перемішуємо і загортаємо наше сало в плівку, трамбуючи його. Відправляємо паштет з сала з часником в холодильник і через кілька годин приступаємо до дегустації.