Вернуться назад Распечатать

Як солити сало з часником?

Як солити сало з часником?
У вас на порозі гості або ви просто збираєтеся компанією на пікнік? Тоді вас врятує солоне сало! Воно виходить неймовірно ароматним, ситним і надзвичайно смачним. А також містить безліч поживних речовин і насичує організм енергією. Якщо у вашому холодильнику буде завжди цей продукт, ви ніколи не залишитеся голодними, а як посолити сало з часником, ми вам зараз розповімо!

Рецепт засолки сала з часником


Інгредієнти:

  • сире сало - 1 кг;

  • часник - 10 зубчиків;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • червона мелена паприка - 2 ст. ложки;

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • перець чилі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Як засолити сало з часником? Шматок сала промиваємо, обсушуємо, ріжемо на два пласта, викладаємо на дошку і робимо надрізи. Часник чистимо і вдавлюємо в отвори на салі. Лавровий листочок і чорний перець розтираємо в крихту, додаємо трохи солі й кмину, перемішуємо і обсипаємо рясно отриманою сумішшю один шматок сала. Залишилася сіль з'єднуємо з гострим перцем і меленою паприкою, обсипаємо залишився шматок сала. Викладаємо заготовки на фольгу, щільно загортаємо і прибираємо в холодильник на 2 тижні. Ось і все, засолювання сала з часником завершена!

    Рецепт маринованого сала з часником


    Інгредієнти:

  • свіже свиняче сало - 1 кг;

  • вода - 1 л;

  • сіль поварена - 6 ст. ложок;

  • часник - 1 головка;

  • перець горошком - 6 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Сало промиваємо, шкурку очищають ножем і нарізаємо продукт на шматочки. Часник чистимо і шаткуємо тоненькими пластинами. У сальце робимо надрізи і шпигуємо часником. Для маринаду наливаємо в каструлю воду і насипаємо сіль. Далі кидаємо всі спеції, ставимо посуд на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо 5 хвилин на слабкому вогні, а потім остуджуємо маринад до кімнатної температури. Заливаємо отриманим розсолом сало, накриваємо ємність кришкою і залишаємо в будь-якому холодному місці. Через 3 дні сало, мариноване з часником, готово!

    Рецепт вареного сала з часником


    Інгредієнти:

  • сало свіже - 1 кг;

  • вода фільтрована - 1 л;

  • цибулиння - жменя;

  • часник - 7 зубчиків;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    У глибоку каструлю наливаємо фільтровану воду, кладемо цибульне лушпиння, листочок лаврушки і сіль з горошинками перцю. Ставимо посуд на середній вогонь і доводимо до кипіння. Цим часом добре промиваємо свіжий шматок сала і кладемо його в киплячий маринад. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 10. Потім вимикаємо плиту, розсіл з салом остуджуємо, накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо вміст протягом доби. Після цього очищаємо від лушпиння зубчики часнику і видавлюємо їх в пиалку через прес. Додаємо за смаком спеції і все перемішуємо до отримання однорідної кашки. Акуратно виймаємо сало з розсолу, промаківающімі паперовим рушником, викладаємо на стіл і натираємо з усіх боків пряною сумішшю. Тепер загортаємо м'ясної шматок в харчову плівку і прибираємо на 24 години.

    Рецепт сала, прокрученного з часником


    Інгредієнти:

  • свиняче сало - 500 г;

  • червоний мелений перець - 05 ч. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • свіжа зелень - 30 г;

  • спеції.
  • Як солити сало з часником?


    Приготування
    Отже, сало промиваємо, витираємо рушником і акуратно зрізаємо шкірку. Часник чистимо і разом з салом перекручуємо через м'ясорубку два рази. Далі посипаємо масу спеціями і гарненько перемішуємо. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Потім додаємо її в миску з фаршем і кидаємо червоний перець. Тепер все ретельно перемішуємо і загортаємо наше сало в плівку, трамбуючи його. Відправляємо паштет з сала з часником в холодильник і через кілька годин приступаємо до дегустації.