Пишні оладки - мрія будь-якої господині. Повітряні і легкі, вони буквально тануть у роті і, тим не менш, швидко насичують. У статті далі ми розглянемо найцікавіші рецепти та всі секрети приготування пишних і смачних оладок на молоці.
Смачні пишні оладки на молоці
Самі пишні оладки, які тільки можливо приготувати. Ми серйозно.
Інгредієнти: борошно - 410 г; розпушувач - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 80 г; яйця - 2 шт.; молоко - 600 мл; кориця - 8 р. Приготування Як завжди, починаємо приготування оладок з окремого змішування рідких і сухих інгредієнтів. Окремо просіваємо борошно з корицею і розпушувачем, додаємо цукор. Також окремо збиваємо яйця з молоком. Вливаємо рідку суміш сухої і замішуємо густе і однорідне тісто. Перед тим, як приступати до смаження, дайте тісту постояти в холодильнику з півгодини.
Серветкою розподіліть невелику кількість олії на розігрітій сковороді. В центр сковороди поставте круглу вирубку для тіста, попередньо промаслив її стінки. Залийте столову ложку тесту в центр кільця і готуйте оладки з одного боку до тих пір, поки на поверхні не почнуть утворюватися бульбашки (вогонь при цьому повинен бути мінімальним). Проводимо ножем по стінках вирубки і різким рухом перевертаємо оладок на іншу сторону. Підрум'янюємо наші смачні оладки на молоці з іншого боку і подаємо з сиропом, маслом, варенням або вершками.
Пишні дріжджові млинці на молоці
Інгредієнти: борошно - 235 г; сухі дріжджі - 6 г; цукровий пісок - 60 г; молоко - 240 мл; яйце - 1 шт. Приготування Приготувати пишні оладки на молоці і дріжджах дуже просто: змішайте всі інгредієнти в однорідне тісто, накрийте його рушником або харчовою плівкою і залиште на 50-60 хвилин. За цей час активізуються дріжджі і почнуть виділяти вуглекислий газ, роблячи тісто легким і пористим.
Розжарюємо чавунну сковороду з мінімальною кількістю масла. Виливаємо порції тесту на сковороду і смажимо оладки по 2-25 хвилини з кожного боку або до утворення легкої золотисто-коричневої скоринки. З іншого боку на готування також піде близько 2 хвилин.
Швидкі оладки з бананом на молоці
Інгредієнти: стиглий банан - 1 шт.; розпушувач - 6 г; борошно - 320 г; яйце - 1 шт.; молоко - 360 мл; цукор - 45 г; вершкове масло - 45 р. Приготування Розминаємо банан виделкою або збиваємо його з допомогою блендера для досягнення однорідної пюреподібної консистенції. З'єднуємо розпушувач з просіяним борошном. Яйце збиваємо з цукровим піском до утворення білої повітряної маси, вливаємо молоко і розтоплене масло. Тепер додаємо рідину до сухих інгредієнтів і замішуємо тісто. Слідкуйте за тим, щоб в тісті не було грудок.
Пишні оладки на молоці готуються дійсно швидко. Розігріваєте сковороду, на серветку наливаєте трохи олії і втираєте його в поверхню. Виливаєте близько 60 мл тесту на розігріту сковороду, чекаєте, поки поверхня запузырится, а після перевертаєте і подрумяниваете з іншого боку.
Пишні оладки на молоці - рецепт
Інгредієнти: вівсяне борошно - 160 г; горіхова борошно - 120 г; розпушувач - 5 г; какао-порошок - 30 г; сіль - 3 г; кориця - 5 г; молоко - 240 мл; яйця - 2 шт.; кленовий сироп - 60 мл; ванілін. Приготування З'єднуємо вівсяну муку з горіховою (можна приготувати їх самостійно в кавомолці), додаємо інші сухі інгредієнти: сіль, корицю, какао, розпушувач. Збиваємо яйця з молоком і кленовим сиропом, додаємо ванілін. Чергово вливаємо рідини до сухих інгредієнтів і замішуємо тісто. Обсмажуємо тісто порціями спершу півтори хвилини на одній стороні, а потім ще пів хвилини на інший. Поки інші оладки готуються, перші можна розміщувати в теплій духовці.