Вернуться назад Распечатать

Пишні оладки на молоці

Пишні оладки на молоці
Пишні оладки - мрія будь-якої господині. Повітряні і легкі, вони буквально тануть у роті і, тим не менш, швидко насичують. У статті далі ми розглянемо найцікавіші рецепти та всі секрети приготування пишних і смачних оладок на молоці.

Смачні пишні оладки на молоці


Самі пишні оладки, які тільки можливо приготувати. Ми серйозно.
Інгредієнти:

  • борошно - 410 г;

  • розпушувач - 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 80 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 600 мл;

  • кориця - 8 р.


  • Приготування
    Як завжди, починаємо приготування оладок з окремого змішування рідких і сухих інгредієнтів. Окремо просіваємо борошно з корицею і розпушувачем, додаємо цукор. Також окремо збиваємо яйця з молоком. Вливаємо рідку суміш сухої і замішуємо густе і однорідне тісто. Перед тим, як приступати до смаження, дайте тісту постояти в холодильнику з півгодини.
    Серветкою розподіліть невелику кількість олії на розігрітій сковороді. В центр сковороди поставте круглу вирубку для тіста, попередньо промаслив її стінки. Залийте столову ложку тесту в центр кільця і готуйте оладки з одного боку до тих пір, поки на поверхні не почнуть утворюватися бульбашки (вогонь при цьому повинен бути мінімальним). Проводимо ножем по стінках вирубки і різким рухом перевертаємо оладок на іншу сторону. Підрум'янюємо наші смачні оладки на молоці з іншого боку і подаємо з сиропом, маслом, варенням або вершками.

    Пишні дріжджові млинці на молоці


    Інгредієнти:

  • борошно - 235 г;

  • сухі дріжджі - 6 г;

  • цукровий пісок - 60 г;

  • молоко - 240 мл;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Приготувати пишні оладки на молоці і дріжджах дуже просто: змішайте всі інгредієнти в однорідне тісто, накрийте його рушником або харчовою плівкою і залиште на 50-60 хвилин. За цей час активізуються дріжджі і почнуть виділяти вуглекислий газ, роблячи тісто легким і пористим.
    Розжарюємо чавунну сковороду з мінімальною кількістю масла. Виливаємо порції тесту на сковороду і смажимо оладки по 2-25 хвилини з кожного боку або до утворення легкої золотисто-коричневої скоринки. З іншого боку на готування також піде близько 2 хвилин.

    Швидкі оладки з бананом на молоці


    Інгредієнти:

  • стиглий банан - 1 шт.;

  • розпушувач - 6 г;

  • борошно - 320 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 360 мл;

  • цукор - 45 г;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    Розминаємо банан виделкою або збиваємо його з допомогою блендера для досягнення однорідної пюреподібної консистенції. З'єднуємо розпушувач з просіяним борошном. Яйце збиваємо з цукровим піском до утворення білої повітряної маси, вливаємо молоко і розтоплене масло. Тепер додаємо рідину до сухих інгредієнтів і замішуємо тісто. Слідкуйте за тим, щоб в тісті не було грудок.
    Пишні оладки на молоці готуються дійсно швидко. Розігріваєте сковороду, на серветку наливаєте трохи олії і втираєте його в поверхню. Виливаєте близько 60 мл тесту на розігріту сковороду, чекаєте, поки поверхня запузырится, а після перевертаєте і подрумяниваете з іншого боку.

    Пишні оладки на молоці - рецепт


    Інгредієнти:

  • вівсяне борошно - 160 г;

  • горіхова борошно - 120 г;
  • Пишні оладки на молоці

  • розпушувач - 5 г;

  • какао-порошок - 30 г;

  • сіль - 3 г;

  • кориця - 5 г;

  • молоко - 240 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • кленовий сироп - 60 мл;

  • ванілін.


  • Приготування
    З'єднуємо вівсяну муку з горіховою (можна приготувати їх самостійно в кавомолці), додаємо інші сухі інгредієнти: сіль, корицю, какао, розпушувач. Збиваємо яйця з молоком і кленовим сиропом, додаємо ванілін. Чергово вливаємо рідини до сухих інгредієнтів і замішуємо тісто. Обсмажуємо тісто порціями спершу півтори хвилини на одній стороні, а потім ще пів хвилини на інший. Поки інші оладки готуються, перші можна розміщувати в теплій духовці.