Чомусь бульйон з яловичини не користується особливою популярністю серед домашніх рецептів. І це абсолютно незаслужено, адже в бульйоні з яловичини містяться так необхідні нашому організму вітаміни та мікроелементи. Також у його складі є таурин - амінокислота, що захищає від шлаків і токсинів мембрани наших клітин. Саме тому з допомогою бульйону з яловичини можна дуже швидко позбутися від надлишку вільних радикалів, вилікувати харчове отруєння і посприяти кращому перетравленню їжі.
Так як же варити бульйон з яловичини?
Бульйон з яловичини є прекрасною основою для супів, рагу, запіканок. Щоб у вас вийшов більш насичений бульйон з яловичини, запечіть перед варінням кістки з овочами (морквою і цибулею) в духовці. Знавці вважають, що ідеальними пропорціями для приготування порції на одну людину є на 1-15 літра води 400 грамів м'яса. Якщо ви збираєтеся варити бульйон з яловичини тільки на основі м'яса, то просто промийте його під холодною водою, покладіть в каструлю, додайте сіль і варіть на сильному вогні до закипання. Потім зменшіть вогонь і варіть до готовності, періодично знімаючи з нього піну. Якщо ви будете варити бульйон з яловичини з м'ясом і кістками, то запечіть підготовлене м'ясо в духовці (можна відразу з овочами) і варіть на сильному вогні до кипіння.
Відповіддю на питання про те, скільки потрібно варити бульйон з яловичини, стане його стан. Адже час варіння буде залежати не тільки від того, старе м'ясо або парне, але і заморожене воно було чи ні. Морозиво м'ясо буде варитися у вас приблизно 2-25 години. Та і вага теж збільшить час варіння приблизно в половину. Якщо м'ясний бульйон з яловичини буде варитися близько двох годин, то м'ясо-кістковий бульйон зваритися за 3-4 години. Також не забувайте під час приготування бульйону з яловичини доливати в каструлю не надто холодної води, щоб підтримувати постійний рівень.