Якщо холодильник порожній, а треба терміново приготувати смачне і ситне перше блюдо, є відмінне рішення питання. Таке як приготувати оригінальний і красивий сирний суп на основі популярного в радянські часи продукту - плавленого сирка. По старій пам'яті один або кілька цих сріблястих брусочків завжди водиться в кутах холодильника.
Виробники випускають в даний час плавлені сирки з різними смаками і наповнювачами (бекон, зелень, гриби, паприкою), а також з різною жирністю. Це відмінний варіант для приготування супу з різними смаками і компонентами.
Отже, як приготувати сирний суп?
Ось рецепт сирного супу на 3 літри води:
3 плавлених сирків з будь-яким смаком; 2-3 середні картоплини; 1 морква; 1 цибулина; сіль, перець, спеції, зелень за смаком. Якщо ви бажаєте змінити кількість супу в більшу або меншу сторону, беріть кількість води з розрахунку 1 сирок на 1 літр води.
Поставте на вогонь каструлю з водою, поки закипає води, картоплю треба очистити і нарізати кубиками або соломкою. Закладайте в суп, картоплю і варіть до половини готовності на середньому вогні.
Дрібно нарізану цибулю і натертий на дрібну тертку моркву страхуються на рослинному маслі до золотистого кольору і також додаються до супу.
Суп слід посолити, поперчити за смаком, добре додати запашні трави - чабер, майоран, орегано, петрушка.
Після того як картопля наполовину зварився, в суп додаються терті на крупній тертці сирки. Якщо зробити це раніше, картопля може не проваритися. За час, що залишився сир розплавиться і рівномірно розподілиться по рідини супу. Натирати його краще після 15 хвилин заморозки, коли сирок стане твердіше.
Доваривается суп на повільному вогні до повного розчинення сиру і готовності картоплі. На останніх хвилинах додається зелень, часник після того як сирний суп приготований, йому потрібно дати настоятися 10 хвилин.
Відмінна варіація рецепту, як приготувати овочевий сирний суп пюре - взяти більше картоплі, або замінити його на рівнозначну кількість цвітної капусти, броколі. Після повного приготування овочів, але до закладання тертого сиру, овочі виймаються з бульйону і подрібнюються блендером або протирають через сито.
Також добре в цьому супі відчувають себе квасоля, солодкий перець, кукурудза та інші овочі, гриби, головне - не переборщити і не зробити з сирного супу овочевий суп з сиром.
Подають сирний суп зі сметаною, свіжим хлібом або хрусткими грінками, сухариками.
В якості основи окрім овочевого можна взяти рибний, грибний або м'ясний бульйон, вибравши для заправки сирки з потрібними смаками або класичні вершкові.