Суп з перловкою і грибами - відмінний спосіб насолодитися смаком і ароматом з користю для здоров'я. Цей суп багатий поживними речовинами, і він ідеально підходить для посади, якщо його готувати без м'яса.
Рецепт грибного супу з перловкою
Інгредієнти:
100 г сушених білих грибів; 35 склянки гарячої води; 2 літри яловичого, курячого або овочевого бульйону; 1 склянку перлової крупи; 2 склянки сметани; 2 столові ложки борошна; сіль і перець; сметана для гарніру; зелень петрушки для прикраси (за бажанням). Замочіть гриби в гарячій воді у великий, жароміцної мисці. Дайте постояти 1 годину. Гарненько промийте гриби, щоб видалити пісок і залиште ще приблизно на 1 годину.
Дістаньте гриби з води, наріжте на великі шматки і відкладіть в іншу миску.
Закип'ятіть воду в каструлі і додати перлову крупу. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть під кришкою близько 1 години.
У середній мисці змішайте сметану, борошно і невелика кількість гарячого бульйону. Вилийте вміст миски в гарячий суп, постійно помішуючи на середньому вогні, поки не дійде до кипіння. Додайте приправи.
Зніміть суп з перловкою і грибами з вогню і подавайте зі сметаною і петрушкою.
Скільки варити перловку в супі?
Щоб приготувати перлову розсипчасту крупу, додайте в каструлю 1 склянку перлової крупи, пару пучок солі і 2 склянки води. Доведіть все до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько 30 хвилин (до розм'якшення, поки вода не вбереться). Приготована за цим рецептом крупа ідеально підійде для прованського грибного супу з перловкою. який варитися з свіжих печериць.
Рецепт супу з печериць з перловкою
Інгредієнти:
оливкова олія; 1 болгарський перець середньої величини; 500 г свіжих печериць; 2 подрібнених зубчики часнику; 1 середня цибулина; 3 склянки (075 л) курячого бульйону або легкий овочевий бульйон; 125 склянки приготовленої перлової крупи; 2-3 ст. л. соєвого соусу; 2-3 ч. л. підсмаженого кунжутного масла; 20 г нарізаного свіжого чебрецю (або 1 ч. л. сушеного чебрецю); 10 г нарізаного свіжого шавлії (або 1/2 ч. л. сухого шавлії); рубаний цибулю для гарніру. Гарненько промийте шампиньны, щоб видалити пісок. Дістаньте гриби з води, наріжте на великі шматки і відкладіть в іншу миску.
У великій каструлі розігрійте на середньому вогні оливкова олія. Додайте гриби, кілька щіпок солі і трохи свіжомеленого перцю.
Готуйте, поки гриби не потемніють, близько п'яти хвилин. Додайте часник і тушкуйте разом, поки часник не стане ароматним і обсмажені гриби не випустять всю свою рідину. Дістаньте гриби з каструлі, і відкладіть на тарілку.
У тій же каструлі розігрійте на середньому вогні ще трохи олії. Додайте цибулю і обсмажте до м'якості і золотистого кольору. Це займе у вас приблизно п'ять хвилин. Додайте варену перловку, дві столові ложки соєвого соусу і бульйон. Доведіть до кипіння. Покладіть гриби назад в каструлю і варіть на середньому вогні протягом ще двох-трьох хвилин. Зніміть з вогню, додайте кунжутне масло, та приправи за смаком. В цей момент, ви можете додати ще одну столову ложку соєвого соусу або кунжутне масло.
Суп з печериць з перловкою подавайте до столу з нарізаною зеленою цибулею, чебрецем і шавлією.