У Фінляндії суп з сьомги називається Lohikeitto. І рецепт цього рибного супу був представлений на «World Tour 2005» і зайняв призове місце. У цьому матеріалі ми вирішили розповісти вам, як можна зварити такі ж смачні супи з цієї риби.
Рецепт супу з сьомги
Інгредієнти: 2 літри води; 250 р картоплі, нарізаного кубиками; 2 нарізаних цибулини середнього розміру ; 1 ч. л. солі; 1/4 ч. л. перцю; 1 лавровий лист; 2 кг філе нарізаною сьомги без шкіри; 1 склянка збитих вершків; нарізаний кріп без стебел; кріп з насінням. Нагрійте воду, додайте картоплю, цибулю, сіль, перець і лавровий лист до кипіння в каструлі. Як тільки вода почне закипати - зменшіть вогонь.
Накрийте кришкою і варіть, поки картопля не стане ніжним - приблизно 10 хвилин.
Додайте рибу і продовжуйте варити суп на повільному вогні, поки риба не стане легко відшаровується від кісток, приблизно 5 хвилин або трохи довше.
Видаліть лавровий лист.
Розмішайте 1/2 склянки супу з збитими вершками. Акуратно перемішайте крем і додайте отриману суміш у суп. Посипте насінням кропу.
Примітка: якщо у вас немає можливості придбати свіжу сьомгу, можете замінити її консервованим лососем, тріскою або горбушею.
Японський рецепт рибного супу з сьомги
Приготування цього вишуканого супу з локшиною в японському стилі, не займе у вас багато часу.
Ось що необхідно для рибного супу з сьомги: 2 голови сьомги (зябра видалити); 2-сантиметровий шматок сушених водоростей комбу; 3 - сантиметровий шматок очищеного і натертого на крупній тертці імбиру; сіль; 1/4 склянки сухого білого вина; японська локшина; 3 ст. л. білої пасти місо. Промийте голови сьомги, щоб видалити кров або зябра. Зябра можуть зіпсувати бульйон, зробивши його гірким і каламутним. Покладіть промиті голови у велику каструлю. Додайте комбу, імбир, довівши до кипіння і зменшіть вогонь, не дозволяючи супу більше кипіти. Варіть на повільному вогні 20-30 хвилин. Додайте сіль за смаком. Процідіть бульйон і збережіть голову. Відокремте всі м'ясо від голови, і додайте в каструлю.
В іншій каструлі доведіть до кипіння підсолену воду для японської рисової локшини. Додайте локшину в киплячу воду і варіть протягом 2-х хвилин.
Додайте чайну ложку місо в кожну тарілку і розмішайте, щоб всі компоненти змішалися. Додайте в кожну тарілку порцію локшини і м'ясо сьомги. Подавайте суп, прикрасивши його гілочкою кропу.