Вернуться назад Распечатать

Суп з сьомги - рецепт

Суп з сьомги - рецепт
У Фінляндії суп з сьомги називається Lohikeitto. І рецепт цього рибного супу був представлений на «World Tour 2005» і зайняв призове місце. У цьому матеріалі ми вирішили розповісти вам, як можна зварити такі ж смачні супи з цієї риби.


Рецепт супу з сьомги


Інгредієнти:

  • 2 літри води;

  • 250 р картоплі, нарізаного кубиками;

  • 2 нарізаних цибулини середнього розміру ;

  • 1 ч. л. солі;

  • 1/4 ч. л. перцю;

  • 1 лавровий лист;

  • 2 кг філе нарізаною сьомги без шкіри;

  • 1 склянка збитих вершків;

  • нарізаний кріп без стебел;

  • кріп з насінням.


  • Нагрійте воду, додайте картоплю, цибулю, сіль, перець і лавровий лист до кипіння в каструлі. Як тільки вода почне закипати - зменшіть вогонь.
    Накрийте кришкою і варіть, поки картопля не стане ніжним - приблизно 10 хвилин.
    Додайте рибу і продовжуйте варити суп на повільному вогні, поки риба не стане легко відшаровується від кісток, приблизно 5 хвилин або трохи довше.
    Видаліть лавровий лист.
    Розмішайте 1/2 склянки супу з збитими вершками. Акуратно перемішайте крем і додайте отриману суміш у суп. Посипте насінням кропу.
    Примітка: якщо у вас немає можливості придбати свіжу сьомгу, можете замінити її консервованим лососем, тріскою або горбушею.


    Японський рецепт рибного супу з сьомги


    Приготування цього вишуканого супу з локшиною в японському стилі, не займе у вас багато часу.
    Ось що необхідно для рибного супу з сьомги:

  • 2 голови сьомги (зябра видалити);

  • 2-сантиметровий шматок сушених водоростей комбу;

  • 3 - сантиметровий шматок очищеного і натертого на крупній тертці імбиру;

  • сіль;

  • 1/4 склянки сухого білого вина;

  • японська локшина;

  • 3 ст. л. білої пасти місо.


  • Промийте голови сьомги, щоб видалити кров або зябра. Зябра можуть зіпсувати бульйон, зробивши його гірким і каламутним. Покладіть промиті голови у велику каструлю. Додайте комбу, імбир, довівши до кипіння і зменшіть вогонь, не дозволяючи супу більше кипіти. Варіть на повільному вогні 20-30 хвилин. Додайте сіль за смаком. Процідіть бульйон і збережіть голову. Відокремте всі м'ясо від голови, і додайте в каструлю.
    В іншій каструлі доведіть до кипіння підсолену воду для японської рисової локшини. Додайте локшину в киплячу воду і варіть протягом 2-х хвилин.
    Додайте чайну ложку місо в кожну тарілку і розмішайте, щоб всі компоненти змішалися. Додайте в кожну тарілку порцію локшини і м'ясо сьомги. Подавайте суп, прикрасивши його гілочкою кропу.