У нашому шаленому ритмі життя ми часом забуваємо про те, що правильне харчування - це запорука нашого здоров'я, краси й енергії. Може іноді хочеться приготувати що-небудь корисне, але цього не дає зробити або втома, або брак часу. І знову приходять на допомогу напівфабрикати або фастфуд. Сьогодні ми розповімо вам про дуже корисне і смачне блюдо, яке швидко і легко готується. Що це за страва? Овочевий суп-пюре, який знайомий нам з дитинства. Не дарма його застосовують у дієтичному і дитячому харчуванні, настільки він надає благотворний дію на наш організм. Роблячи це на обід блюдо, ви можете обходитися без «другого», так як супи - пюре досить калорійні і поживні. В овочах містяться потрібні вуглеводи, які необхідні для підтримки сил організму, а у вареному вигляді їх рекомендується вживати людям, які мають проблеми з травною системою. Так давайте ж розглянемо докладніше рецепти овочевого супу-пюре.
Овочевий суп-пюре з вершками
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цвітна капуста - 200 г; цибуля порей - 1 пучок; зелень петрушки і кропу - 1 пучок; масло вершкове - 1 ст. ложка; вода - 05 л; вершки - 250 мл; сіль, чорний мелений перець. Приготування Беремо картоплю, моркву, цвітну капусту, чистимо, миємо, дрібно шаткуємо і кладемо в каструльку, в невелику кількість води, щоб суміш потушилась до м'якого стану.
У гарячому вигляді овочі протираємо через сито або збиваємо блендером. Далі розводимо масу до бажаної густоти водою, в якій варилися овочі, солимо. Повертаємо суп на повільний вогонь, потроху вливаємо вершки і підігріваємо до пари (доводити до кипіння не треба). Кладемо дрібно порізану цибулю, зелень, додаємо перець. В кінці приготування присмачую суп вершковим маслом. Подавати овочевий суп-пюре потрібно з грінками або сухариками.
Овочевий суп-пюре з куркою
Інгредієнти: куряче м'ясо - 300 г; картопля - 2-3 шт; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; капуста брюссельська - 200 г; вода - 1 - 15 л; оливкова олія - 1 ст. ложка; сир - 50 г; зелень петрушки і кропу; зубчик часнику за бажанням; сметана; сіль, перець за смаком. Приготування Для початку необхідно залити водою м'ясо і варити протягом 30 хвилин, посолити. Коли курка стане м'якою, вийняти її і порізати.
Картоплю, моркву, капусту шаткуємо і кладемо в бульйон. Варимо овочі до м'якості.
У цей час на сковороді обсмажуємо на оливковій олії дрібно нарізану цибулю - до золотистого кольору. Змішуємо в блендері готові овочі, шматочки курки і цибулю з додаванням невеликої кількості бульйону, в якому вони варилися. Готове пюре викладаємо в каструлю, розводимо до потрібної консистенції рештою бульйоном, підігріваємо на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. До отриманого пюре додаємо часник, видавлений на землянку, і зелень. Подаємо страву до столу зі сметанкою і зеленню.
Щоб приготувати дієтичний овочевий суп-пюре, ви можете не використовувати бульйон, а просто зварити овочі у воді, подрібнити їх у блендері, і розвести тією ж водою до пюреобразного стану. Дотримуються дієти людям не рекомендується додавати в суп сметану або вершки.
Овочевий суп-пюре в мультиварці
Для тих, у кого є мультиварка, пропонуємо наступний варіант супу-пюре.
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; морква - 2 шт.; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; вершки - 100 г; борошно - 1 ст. ложка; кріп, петрушка; сіль за смаком. Приготування Спочатку готуємо овочі чистимо, миємо, ріжемо кубиками. Потім закладаємо їх у кошик для варіння, включаємо режим «варка на пару» на 30 хвилин.
Коли овочі будуть готові, викладіть їх з мультиварки в каструльку, посоліть, додайте вершки, борошно, жовток і масло. Збийте цю масу блендером в пюре, посипте зеленню і подавайте до столу.