Вернуться назад Распечатать

Суп з індички - рецепт

Суп з індички - рецепт
Багато хто не люблять супи на бульйоні в силу того, що вважають їх дуже калорійними. Але м'ясо індички саме по собі є низькокалорійним продуктом, тому ви можете безбоязно приготувати суп з індички і для дітей, і для тих, хто ретельно стежить за фігурою.

Суп з індички з локшиною


Ви можете приготувати суп з індички з локшиною легким і прозорим, якщо збільшите кількість води, або зробити його густим - як вам більше подобається.

Інгредієнти:

  • гомілка вирощувати індичат - 600 г;

  • морква - 3 шт.;

  • квасоля зелена - 150 г;

  • локшина - 100 г;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • цибуля зелена лимон - за смаком.



  • Приготування

    Залийте м'ясо холодною водою, поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, закиньте лавровий лист і чорний перець горошком. На невеликому вогні варіть близько години.
    Готове м'ясо вийміть з каструлі, дайте охолонути і наріжте на шматочки. Моркву наріжте шматочками товщиною не більше 05 див. В киплячий бульйон закиньте нарізану моркву, зелену квасолю і локшину. Варіть до моменту, коли локшина досягне стану «аль денте», а морква м'якості.
    Закиньте в бульйон підготовлене м'ясо і дайте йому прокипіти ще пару хвилин. При подачі в кожну тарілку додати нарізану зелень.
    Замість локшини ви завжди можете використовувати рис - вийде не менш смачний суп з індички. Рис попередньо потрібно промити і залити окропом на 5-10 хвилин.

    Суп-пюре з індички



    Якщо ви любите більш густі супи, то приготуйте суп-пюре з індички. Його смак буде більш насиченим і може замінити навіть друге блюдо.

    Інгредієнти:

  • індичка - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • корінь селери - 1шт;

  • борошно - 150 г;

  • вершкове масло - 120 г;

  • жовток - 1 шт.;

  • вершки - 3/4 ст.;

  • сіль, цукор - за смаком;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування

    Індичку залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте цибулину і очищені коріння і варіть приблизно 1-15 години на невеликому вогні. Готову індичку обробити, м'якоть подрібніть в блендері. Додайте до м'яса жовток, вершки, половину масла і добре перемішайте. Пасеруйте борошно на маслі, охолодіть, додайте до бульйону, помішуючи, проваріть близько 10 хвилин, потім процідіть. До пассировке додайте сіль, цукор і протерту індичку. Каструлю поставте на вогонь і проваріть ще близько 10 хвилин. При подачі додайте дрібно нарізану зелень.

    Суп з індички з грибами


    Рецепт приготування супу з індички з грибами включає в себе пасирування грибів з коренями - моркву, цибулю, селеру. До бульйону додайте готову пасеровку і прикрасьте суп зеленню.

    Суп з фрикадельками з індички


    Інгредієнти:

  • індиче філе - 700 г;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • рис - 100 г;

  • вершки 35% - 1ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень кропу, петрушки, часник - за смаком.


  • Приготування
    Суп з індички - рецепт


    Рис ретельно промийте і залийте окропом на 5-10 хвилин. Індиче філе прокрутіть з двома цибулинами через м'ясорубку, додайте сіль, перець, вершки, віджатий рис і добре перемішайте фарш. Сформуйте фрикадельки завбільшки з волоський горіх або трохи більше.
    У каструлю на 25 літра налийте води, доведіть до кипіння, додайте натерту на крупній тертці моркву. У киплячу воду покладіть очищену і натерту на крупній тертці моркву, дрібно нарізану цибулину, через 5 хвилин закиньте нарізану картоплю і прокип'ятіть ще 5 хвилин. У киплячий бульйон додайте сформовані фрикадельки і варіть на невеликому вогні до готовності рису. Посоліть, поперчіть, в кінці приготування ви можете додати подрібнений часник, якщо любите. При подачі на стіл у кожну тарілку прикрасьте дрібно подрібненою зеленню кропу або петрушки.