Багато хто не люблять супи на бульйоні в силу того, що вважають їх дуже калорійними. Але м'ясо індички саме по собі є низькокалорійним продуктом, тому ви можете безбоязно приготувати суп з індички і для дітей, і для тих, хто ретельно стежить за фігурою.
Суп з індички з локшиною
Ви можете приготувати суп з індички з локшиною легким і прозорим, якщо збільшите кількість води, або зробити його густим - як вам більше подобається.
Інгредієнти: гомілка вирощувати індичат - 600 г; морква - 3 шт.; квасоля зелена - 150 г; локшина - 100 г; сіль, спеції - за смаком; цибуля зелена лимон - за смаком. Приготування Залийте м'ясо холодною водою, поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, закиньте лавровий лист і чорний перець горошком. На невеликому вогні варіть близько години.
Готове м'ясо вийміть з каструлі, дайте охолонути і наріжте на шматочки. Моркву наріжте шматочками товщиною не більше 05 див. В киплячий бульйон закиньте нарізану моркву, зелену квасолю і локшину. Варіть до моменту, коли локшина досягне стану «аль денте», а морква м'якості.
Закиньте в бульйон підготовлене м'ясо і дайте йому прокипіти ще пару хвилин. При подачі в кожну тарілку додати нарізану зелень.
Замість локшини ви завжди можете використовувати рис - вийде не менш смачний суп з індички. Рис попередньо потрібно промити і залити окропом на 5-10 хвилин.
Суп-пюре з індички
Якщо ви любите більш густі супи, то приготуйте суп-пюре з індички. Його смак буде більш насиченим і може замінити навіть друге блюдо.
Інгредієнти: індичка - 1 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; корінь селери - 1шт; борошно - 150 г; вершкове масло - 120 г; жовток - 1 шт.; вершки - 3/4 ст.; сіль, цукор - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Індичку залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте цибулину і очищені коріння і варіть приблизно 1-15 години на невеликому вогні. Готову індичку обробити, м'якоть подрібніть в блендері. Додайте до м'яса жовток, вершки, половину масла і добре перемішайте. Пасеруйте борошно на маслі, охолодіть, додайте до бульйону, помішуючи, проваріть близько 10 хвилин, потім процідіть. До пассировке додайте сіль, цукор і протерту індичку. Каструлю поставте на вогонь і проваріть ще близько 10 хвилин. При подачі додайте дрібно нарізану зелень.
Суп з індички з грибами
Рецепт приготування супу з індички з грибами включає в себе пасирування грибів з коренями - моркву, цибулю, селеру. До бульйону додайте готову пасеровку і прикрасьте суп зеленню.
Суп з фрикадельками з індички
Інгредієнти: індиче філе - 700 г; цибуля ріпчаста - 3 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 4 шт.; рис - 100 г; вершки 35% - 1ст. ложка; сіль, перець - за смаком; зелень кропу, петрушки, часник - за смаком. Приготування Рис ретельно промийте і залийте окропом на 5-10 хвилин. Індиче філе прокрутіть з двома цибулинами через м'ясорубку, додайте сіль, перець, вершки, віджатий рис і добре перемішайте фарш. Сформуйте фрикадельки завбільшки з волоський горіх або трохи більше.
У каструлю на 25 літра налийте води, доведіть до кипіння, додайте натерту на крупній тертці моркву. У киплячу воду покладіть очищену і натерту на крупній тертці моркву, дрібно нарізану цибулину, через 5 хвилин закиньте нарізану картоплю і прокип'ятіть ще 5 хвилин. У киплячий бульйон додайте сформовані фрикадельки і варіть на невеликому вогні до готовності рису. Посоліть, поперчіть, в кінці приготування ви можете додати подрібнений часник, якщо любите. При подачі на стіл у кожну тарілку прикрасьте дрібно подрібненою зеленню кропу або петрушки.