Шалено смачний, ароматний, вишуканий - як ви думаєте, про що йде мова? Звичайно ж, про вершковому супі. Існує безліч рецептів приготування вершкового супу і щоб його спробувати, необов'язково йти в ресторан. Адже ви можете з легкістю приготувати це витончене страву у себе вдома.
Рецепт вершкового супу з креветками
Інгредієнти: вода - 350 мл; вершки 15% - 200 мл; біле напівсолодке вино - 150 мл; креветки - 300 г; картопля - 3 шт.; цибуля, кріп, сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо картоплю миємо, чистимо й нарізаємо дрібними кубиками. Кладемо на суху сковороду і обсмажуємо 5 хвилин на середньому вогні. Додаємо порізану кільцями цибулю, перемішуємо, підливаємо воду і тушкуємо 15 хвилин, поки не закипить. Солимо, перчимо за смаком. Акуратно перелити отриманий суп в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси.
Готове пюре кладемо в каструльку, вливаємо біле напівсолодке вино, вершки і доводимо все до кипіння. Заздалегідь обсмажуємо на рослинній олії креветки і висипаємо в каструлю з супом. Все перемішуємо, ще раз пробуємо на сіль і розливаємо по тарілках. Можете прикрасити готовий вершковий суп з креветками кропом і зеленою цибулею.
Замість білого вина, можете додати таку ж кількість молока, і у вас вийде дуже ніжний, з вишуканим смаком - вершковий крем суп з креветками.
Рецепт вершкового супу з морепродуктів
Інгредієнти: молоко - 1л; коктейль з морепродуктів - 500 г; цибуля - 1 шт.; вершки - 350 г; сметана 40 % - 120 г; борошно - 1 ст. ложка; свіжа зелень, сіль, перець - за смаком. Приготування Обсмажуємо на сковороді дрібно порізану цибулю, додаємо борошно і смажимо 5 хвилин. Акуратно вливаємо сметану і вершки, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин до загустіння.
Беремо каструлю, наливаємо молоко і доводимо до кипіння. Кладемо морепродукти і проварюємо 5 хвилин. Потім перекладаємо в каструлю обсмажену на сковороді суміш і варимо 15 хвилин. Солимо, перчимо за смаком. Вершковий суп з морепродуктів готовий!
Перед подачею на стіл прикрашаємо свіжою зеленню.
Рецепт вершкового супу з куркою
Інгредієнти: цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; курка (філе) - 200 г; вода - 600 г; вершки - 150 мл; сіль, перець, базилік - за смаком. Приготування Обсмажуємо порізану кубиками цибулю на сковороді з високими бортиками, додаємо терту на крупній тертці моркву. Філе курки обробляємо, ріжемо на шматочки і кладемо до обсмаженою овочам. Заливаємо водою і варимо 20 хвилин. Потім додаємо вершки, сушений базилік, сіль і перець. Чекаємо, поки суп закипить і вимикаємо. Зверху можете посипати рубаною петрушкою для більшого аромату.