Вернуться назад Распечатать

Затируха - рецепт

Затируха - рецепт
Суп ратируха - це одне із старовинних російських страв. На Русі його називали селянською, тому що він був пісним. До наших днів це чудовий суп дійшов трохи видозміненим. Його все частіше готують на курячому бульйоні. Особливо цей суп любимо дітьми. Про те як готувати затируху, ми вам і розповімо в нашому сьогоднішньому матеріалі.

Як приготувати затируху?



Інгредієнти:

  • курка - 300 г;

  • картопля - 400 г;

  • цибуля - 100 г;

  • морква -100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 7 ст. ложок;

  • вода - 2 л;

  • рослинна олія;

  • лавровий лист;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Зваріть курячий бульйон, потім вийміть з нього курку. У неглибокій мисці збийте яйця з двома столовими ложками води. У плоску тарілку висипте борошно. Умочіть руки в яйце, після чого в борошно. Над порожньою тарілкою потріть руки, щоб з них почали сипатися борошняні катишки. Таким чином, використовуйте все яйце. Отримані катишки висипте в сито, щоб з них просеялась зайва борошно. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на крупну тертку. Спочатку трохи підсмажте цибулю, потім додайте моркву і смажте ще хвилин 7-10. Картоплю почистіть і наріжте середніми кубиками. Готовий курячий бульйон доведіть до кипіння, підсолити і поперчіть його. Так само додайте в бульйон лавровий лист. Висипте картоплю в бульйон і варіть 15 хвилин, після чого додати засмажку з моркви і цибулі. Додайте борошняні катишки і варіть на середньому вогні ще хвилин 10. Яйце, що залишилося, добре збийте і влийте в суп, постійно помішуючи. Накрийте каструлю кришкою і залиште на вогні суп ще на пару хвилин. Вимкніть вогонь і подавайте до столу.

    Як варити затируху з грибами?



    Інгредієнти:

  • свіжі гриби - 300 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • борошно - 150 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 2 л;

  • рослинне масло - 100 г;

  • зелень;

  • сіль.



  • Приготування
    Затируха - рецепт

    Гриби почистіть і промийте, а потім поріжте на невеликі шматочки. Картоплю і цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Поставте на вогонь каструлю з водою, і коли вона закипить, додайте овочі і гриби. Зніміть пінку, після чого посоліть і варіть на повільному вогні близько 20 хвилин. Приготуйте затірку. Збийте яйце з парою ложок води, а в іншу тарілку насипте борошно. Вмочайте руки по черзі в яйце, потім в борошно, і потирайте їх над ситом. Коли яйце закінчиться, просійте затірку і висипте її в киплячий бульйон. Добре перемішайте і варіть 5 хвилин. Порубаєте зелень і додайте в суп. Так само покладіть в суп рослинне масло, накрийте кришкою і зніміть з вогню. При подачі можна заправити суп сметаною.