Вернуться назад Распечатать

Рисовий суп з м'ясом

Рисовий суп з м'ясом
Давайте сьогодні на обід з вами приготуємо смачний рисовий суп з м'ясом. Поєднання в цьому супі м'яса, рису й овочів - це справжня класика, яка близька нашому серцю. Дуже смачно буде подати до такого супчику шматочок житнього хліба з часником. Давайте ж розглянемо, як приготувати простий, але дуже незвичайний і ситний суп на обід.

Рисовий суп з яловичиною


Інгредієнти:

  • яловичина - 200 г;

  • рис - 150 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • вода - 2 л;

  • часник, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, беремо шматок м'яса, промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо водою. Додаємо сіль за смаком і варимо бульйон на середньому вогні. Поки він вариться, моєму гарненько рис кладемо в каструлю з м'ясом. Картоплю, моркву і часник миємо й чистимо. Картоплю ріжемо кубиками і кидаємо в каструлю. Моркву тремо на крупній тертці, а часник видавлюємо через часникодавку. Потім очищаємо від лушпиння цибулю й ріжемо півкільцями. Обсмажуємо на олії цибулю з морквою до золотистого кольору, потім додаємо часникову масу, томатну пасту і чорний перець, тушкуємо все разом 5 хвилин. Готову смаження додаємо в каструлю і варимо до повної готовності м'яса і рису. Ось бачите, не минуло й 30 хвилин, а дивовижний рисовий суп на яловичому бульйоні готовий. Використовуючи цей рецепт, можете зварити більш дієтичний суп, просто замініть яловичину на м'ясо індички і тоді у вас вийде легкий і низькокалорійний рисовий суп з індичкою.

    Рецепт рисового супу з фрикадельками


    Інгредієнти:

  • бульйон - 2 л;

  • рис - 70 г;

  • м'ясний фарш (свинина) - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець і зелень - за смаком.


  • Приготування
    Рисовий суп з м'ясом

    Щоб приготувати рисовий суп зі свининою, візьмемо картопля, очистимо і поріжемо соломкою. Потім чистимо цибулю і поріжемо півкільцями. Всі ці овочі відправляємо в бульйон. Рис моєму і теж кладемо в каструлю. Коли картопля практично зваритися додаємо потерту на крупній тертці моркву і робимо вогонь дуже слабким. Поки овочі варяться, займемося фаршем. Кладемо в нього яйце, сіль, перець і все перемішуємо. Катаємо невеликі кульки з фаршу і відправляємо їх у каструлю. Даємо їм гарненько покипіти приблизно 7 хвилин, потім додаємо зелень і накриваємо кришкою. Ось і все, суп з свинячих фрикадельок готовий, можна розливати по тарілках, мити руки й сідати обідати!