Сьогодні багато хто з нас стежать за своїм харчуванням, а у тих, хто періодично дотримується дієт, іноді виникає бажання внести різноманітність у свій раціон. Таким розмаїттям може стати наш сьогоднішній рецепт рисового супу.
Як зварити рисовий суп? Ми поділимося з вами кількома рецептами цього чудового блюда. Він хороший тим, що його можна приготувати як густим і насиченим з додаванням м'яса і засмажених овочів, так і легким, дієтичним, приготованим на воді. Як бачите, годувати їм можна навіть тих, хто любить щільні і ситні супи.
Рисовий суп в мультиварці
Особливість приготування супу в мультиварці полягає в тому, що овочі не зажариваются, тому його можна подавати навіть дітям. Ну і, звичайно, часу на нього витрачати практично не треба, що сподобається багатьом господиням.
Інгредієнти: рис - 1 склянка; картопля - 6 шт.; морква - 1 шт.; м'ясо - 400 г; цибуля - 1 шт.; олія - за смаком; сіль, перець - за смаком; зелень петрушки. Приготування Чистимо всі овочі, цибулю і картоплю ріжемо, моркву натираємо на тертці і кладемо в каструлю. Сюди ж закидаємо м'ясо, порізане шматочками і добре промитий рис. Солимо, додаємо спеції, заливаємо все водою і виставляємо режим «випічка» на півтори години. Бачите, як просто! При подачі на стіл в кожну тарілку додати подрібненої зелені.
Цим же способом ви можете приготувати дієтичний суп рисовий, тільки на воді, без додавання м'яса. Враховуйте, що чим більше кладете рису, тим більше потрібно води, щоб суп вийшов більш рідким. Якщо вам хочеться супчик більш щільної консистенції, то зменшите кількість рідини, а по закінченні приготування, ви можете протерти суп через сито і отримаєте густий рисовий суп-пюре. До речі, можна додати і більше морквини, супу-пюре вона додасть чудовий сонячний відтінок.
Рисовий суп з картоплею
Часто інгредієнти включають картопля, який додасть рисовому супу ситності, але ніяк не зайвих калорій. Картоплю, нарізану шматочками, необхідно буде закинути в киплячий бульйон або воду разом з промитим рисом і варити все разом до готовності.
Ви можете спробувати здивувати свою сім'ю, приготувавши рисовий суп з яйцем, адже часом хочеться чогось неординарного. Для цього 1-2 яйця збиваєте віночком і додати в каструлю з вже готовим, але ще киплячим супом. Через 1-2 хвилини можете вимикати і подавати на стіл.
Рисовий суп з грибами
Гриби, як низькокалорійний продукт, дивовижним чином поєднуються з рисовим супчиком. Спробуємо його приготувати.
Інгредієнти: рис - 100 г; морква - 2 шт.; гриби - 100 г; цибуля - 2 шт.; сіль, перець, лавровий лист - за смаком; масло рослинне - 2 ст. ложки; зелень петрушки. Приготування Гриби промиваємо, чистимо й нарізаємо, потім кладемо в каструлю, додаємо до них 1 очищену цибулину і морквину. Заливаємо все холодною водою, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Потім закидаємо лавровий лист, кілька горошин чорного перцю і продовжуємо варити до готовності грибів.
Потім необхідно гриби вийняти, а бульйон процідити. Цибулину і морквину викидаємо.
Залишилися моркву і цибулю чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо 4-5 хвилин на сковорідці на олії. До овочів при смаженні додайте подрібнену зелень петрушки. Засмажку додаємо в бульйон, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Рис ретельно промиваємо, кладемо в киплячий бульйон із засмаженими овочами і далі варимо суп до готовності рису. В кінці приготування додаємо гриби, і хвилини через 3-4 можемо вимикати плиту. При подачі на стіл можете прикрасити суп зеленню.