Що таке суп з фрикадельками відомо кожній господині, але чи знаєте ви, що можна приготувати суп з фаршем - щільний, смачний, ароматний, добре вгамовує голод. Блюдо виходить наваристим і густим, воно абсолютно точно сподобається вашим чоловікам, а в зимовий період припаде до душі всім домочадцям. Як приготувати суп з фаршу? Простіше простого! І ми поділимося з вами секретами.
Суп з фаршем - рецепт
Прекрасна альтернатива супу з фрикадельками - суп з м'ясним фаршем. Плюс не доведеться катати кульки, а значить, і воювати за кількість фрикадельок в тарілці, яких завжди виявляється мало.
Інгредієнти: фарш - 15 кг; рис - 1/2 склянки; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком; паста томатна - 3 ст. ложки; зелень. Приготування Для приготування супу можна брати як свинячий, так і яловичий фарш. Його ми обсмажуємо на сковорідці з додаванням томатної пасти, солі і спецій. Якщо у вас є суха аджика, можете поекспериментувати і додати супчику гостроти. Моркву натираємо на тертці і обсмажуємо на окремій сковорідці. Рис добре промиваємо, висипаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності, потім закидаємо порізаний шматочками картоплю і теж варимо до стану напівготовності. Тепер додаємо в супчик фарш, моркву і продовжуємо варити, поки картопля не буде готовий. В кінці приготування закидаємо лавровий лист, вимикаємо вогонь і даємо супу з фаршем настоятися близько 15-20 хвилин. При подачі в кожну тарілку насипте дрібно нарізану зелень.
До речі, у цього рецепту є варіація - сирний суп з фаршем, він виходить на рідкість ніжним і ароматним. Вам всього лише треба в кінці приготування влити в каструлю трохи вершків, додати тертий сир, ретельно вимішати і суп з фаршем з додаванням сиру готовий.
Суп з фаршем в мультиварці
Якщо ви є щасливою володаркою мультиварки, то, не роздумуючи, беріться за приготування супу з м'ясним фаршем.
Інгредієнти: фарш - 500 г; цибуля - 1 шт.; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком; зелень. Приготування
Овочі добре миємо, чистимо й нарізаємо шматочками. Потім укладаємо в каструлю, заливаємо водою і готуємо близько 20 хвилин в режимі «гасіння». Слідом закидаємо фарш дрібними шматочками, солимо, додаємо спеції і залишаємо готуватися ще 30 хвилин в тому ж режимі. Наприкінці варіння закидаємо дрібно нарізану зелень і вимикаємо. Ароматний і смачний супчик готовий!