Дієтологи і прихильники здорового харчування стверджують, що на обід надзвичайно корисно вживати перші страви. Вони налаштовують організм на переробку більш твердої їжі, покращують травлення. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами приготування супу з свинини.
Суп зі свинини з картоплею
Картопляний суп зі свининою готується надзвичайно просто, але при цьому має відмінний смак.
Інгредієнти: свинина - 400 г; картопля середньої величини - 4 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; вода - 15 л; зелень кропу і петрушки - 30 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Свинину ріжемо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. У сковороду до м'яса додаємо нарізану цибулю, потерту моркву, томатну пасту, сіль, спеції і тушкуємо до готовності м'яса. Тим часом нарізану кубиками картоплю заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, додаємо зажарку з м'ясом, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і варимо до готовності картоплі. У готовий суп додаємо зелень кропу і петрушки. Ароматний суп з м'ясом свинини готовий. Приємного апетиту!
Суп зі свинини з вермішеллю в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця на кухні. Страви в ній виходять смачніші, ніж приготовлені на звичайній плиті. Зараз ми розповімо, як приготувати в ній суп зі свинини.
Інгредієнти: свинина (м'якоть) - 300 г; цибуля ріпчаста середнього розміру - 1 шт.; морква середня - 1 шт.; картопля - 300 г; вермішель - 100 г; олія оливкова - 30 г; вода - 2 л; кріп - 50 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Як і всі інші страви, суп зі свинини з вермішеллю в мультиварці готувати зовсім нескладно. Отже, приступимо: очищаємо овочі, картоплю нарізаємо кубиками, моркву тремо на середній тертці, цибулю подрібнюємо. М'ясо ріжемо невеликими шматочками. У ємність мультиварки наливаємо оливкову олію, додаємо овочі, включаємо режим «Випічка» і готуємо 10 хвилин, періодично помішуючи. Коли зажарка готова, додаємо картоплю, м'ясо, спеції і заливаємо водою. Встановлюємо режим «Гасіння» на 15 години, при цьому хвилин за 20 до закінчення додаємо вермішель. У готове блюдо додаємо мелкорубленную зелень кропу. Суп в мультиварці виходить смачніше звичайного за рахунок того, що в режимі «Гасіння» він не кипить інтенсивно, а нудиться, зберігаючи максимум смаку і аромату.
Суп на свинячий кісточці з квасолею
Якщо ви любите наваристі бульйони, вам напевно припаде до душі суп з свинини на кістці. Таке блюдо не можна назвати легким, але в холодну пору року, коли потрібна більш калорійна їжа, цей суп буде особливо актуальне.
Інгредієнти: свинина на кістці - 500 г; картопля - 400 г; квасоля - 1 склянка; часник - 2 зубчики; лавровий лист - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; зелень кропу і петрушки - 1 пучок; вода - 2 л; сіль, спеції - за смаком. Приготування Квасолю попередньо замочуємо години на 3. А поки займемося бульйоном: м'ясо миємо, ділимо на шматочки, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, обов'язково знімаємо піну, яка утворилася. Тепер додаємо квасолю у воду і варимо до напівготовності м'яса і квасолі, додаємо нарізану картоплю. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно кришимо і смажимо на соняшниковій олії. Додаємо готову зажарку в киплячий суп, кидаємо лавровий лист, подрібнений часник, солимо, перчимо за смаком. У готовий суп засипаємо подрібнену зелень.
Суп з копченої свинячої рульки
Інгредієнти: копчена свиняча рулька - 1 шт.; боби - 200 г, шинка варена - 250 г; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; стебло селери - 1 шт.; шпинат - 150 г; зелень петрушки - 30 г; сік лимона - 1 ст. ложка; вода - 15 л; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Овочі очищаємо від шкірки, картоплю нарізаємо кубиками, моркву - кружальцями, подрібнюємо цибулю, стебло селери, шпинат шаткуємо. Боби проварюємо протягом пари хвилин, потім відставляємо на годину і відкидаємо на друшляк. Потім з'єднуємо рульку, боби, заливаємо водою і варимо близько 1 години. Тепер рульку виймаємо, відокремлюємо м'ясо від кістки, подрібнюємо і відставляємо. У бульйон засипаємо всі овочі і варимо на слабкому вогні хвилин 20-25. Додаємо м'якоть рульки, шинку, шпинат, сік лимона, солимо, перчимо і проварюємо ще хвилин 7-10. Суп готовий, додаємо зелень петрушки і подаємо до столу.