Вуха вважається давньослов'янським стравою і має на увазі під собою рідкий суп, основним інгредієнтом якого є свіжа риба. Це не тільки смачне, але і дуже корисна гаряче блюдо! Так давайте ж скоріше розглянемо з вами рецепти приготування юшки з морського окуня.
Суп з морського окуня з часником
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 300 г; олія оливкова - 250 мл; морський окунь - 15 кг; часник - 1 шт.; помідори - 3 шт.; чебрець, кріп, лавровий лист - за смаком. Приготування Для приготування супу з морського окуня беремо цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на оливковій олії до напівготовності. Цим часом розморожуємо рибу, чистимо гарненько від луски, промиваємо під холодною водою і нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо до цибулі видавлений часник, порізані помідори, трави і шматочки окуня. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин на невеликому вогні. У каструлю наливаємо воду, солимо за смаком і чекаємо, поки вона закипить. Потім перекладаємо всі вміст сковороди в каструлю і варимо при закритій кришці протягом 15 хвилин на слабкому вогні. По закінченню цього часу, вимикаємо плиту і наполягаємо вуха приблизно годину. Потім розливаємо рибний суп по глибоких тарілках і подаємо з домашніми грінками, натертими часником і майонезом.
Рибний суп з морського окуня
Інгредієнти: морський окунь - 15 кг; вода - 2 л; морква - 1 шт.; картопля - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Як варити морського окуня? Беремо рибу, розморожуємо, чистимо гарненько від луски, промиваємо під холодною водою і кладемо в киплячу воду.
Варимо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні при закритій кришці. Цим часом чистимо і дрібно ріжемо цибулю, тремо на тертці моркву і обсмажуємо все на сковороді до золотистого кольору приблизно 10 хвилин. Потім чистимо картоплю, нарізаємо тонкою соломкою і заливаємо холодною водою. Тепер виймаємо звареного окуня, акуратно відокремлюємо м'якоть від кісток і ріжемо невеликими шматочками. У рибний бульйон кладемо порізану картоплю і проварюємо приблизно 7 хвилин. Потім додаємо обжарку та філе окуня. Приправляємо спеціями, солимо і перчимо за смаком. Ідеальна юшка повинна бути гострою і гарненько просоленої. Варимо ще 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися 30 хвилин. Перед подачею на стіл додаємо в юшку з морського окуня сметану і посічену зелень.